10 tips in Londen (Shoreditch) in 32 uur

Hey allemaal! Vorige week was ik 32 uur in Londen om het concert van John Mayer te bezoeken en ik heb in 32 uur tijd, héél veel toffe dingen in Shoreditch gedaan, die ik vandaag met je deel.

We vlogen op maandagochtend om half 10 naar Londen City; als je zo kort gaat, dan wil je zo min mogelijk tijd kwijt zijn met reizen. Kies dus voor een gunstig vliegveld én reis alleen met handbagage.

Om half 10 landden we in Londen (tijdsverschil) en vertrokken we naar onze Airbnb in Shoreditch. Het enige plan dat we hadden voor vandaag was het John Mayer concert waar we vanaf half 6 naartoe zouden en de rest van de dag lag open. Let’s go!

Allereerst wil ik even melden dat Shoreditch echt ge-wel-dig is. Dit is dé wijk om naartoe te gaan om lekker te eten, te genieten van street art, alleen maar omringd te zijn door hipsters en weinig aan sight seeing te doen. Wil je juist wel de toerist uithangen in Londen, check dan deze blogs.

The attendant
We begonnen de dag met een ontbijtje bij het hippe The Attendant; een ideaal koffiecafé. De koffie was er ge-wel-dig en de ontbijt/lunchkaart was ook top. Jan en ik hebben hier uren gezeten en gekletst. Om ons heen zaten vooral locals, die lekker aan het werk waren of net als wij gezellig aan het brunchen. Hippe plek!

londen10

londen12

The Hoxton
Daarna staken we de straat over en zijn we neergestreken in The Hoxton. Het was inmiddels een uur of 12, dus tijd voor een wijntje ;-). Ik vind The Hoxton in Amsterdam altijd al een fijn hotel met een fijne lobby waar je goed kunt werken en koffiedrinken en dit filiaal in Londen Shoreditch bleek ook een uitstekende plek om een wijntje te drinken bij een knapperend haardvuur. Om ons heen wederom alleen maar hippe Londenaren die hard aan het werk waren. En wij maar chillen. Op maandag.

londen14

Sneakersnstuff
Na The hoxton was het tijd om ff te shoppen. Ik ben nogal een sneakerfan en dus brachten we natuurlijk een bezoekje aan SneakersnStuff. Een super leuke winkel met o.a. sneakers en natuurlijk ook gewoon in Shoreditch, op zo’n 15 minuten loopafstand van waar we net waren.  Helaas kon ik er niet slagen, maar ik heb wel heel veel toffe sneakers gespot en vind het dan ook echt een aanrader, dit adresje.

londen11

Overigens kun je sowieso in Shoreditch erg goed winkelen (daarover later meer) en zag ik echt zó veel vette sneakers overal. Love it!

Boxpark
In de middag was het weer tijd om te eten en dit keer streken Jan en ik neer bij Boxpark, wat ook écht een aanrader is. Het is een foodhall boven op een aantal winkels. Het is daadwerkelijk een soort park van allemaal boxen, vandaar de naam. Een soort bouwketen op elkaar gestapeld met daarin allerlei lekkere eettentjes. Er is genoeg zitplek (vooral op maandagmiddag natuurlijk), genoeg verwarming, genoeg te eten. Echt een super leuke plek en voor ieder wat wils.

De grootste aanrader vond ik hier de gyoza’s en de brisket burger. Mjam!

londen13

The Breakfast Club
De volgende dag hebben we ontbeten bij The Breakfast Club. Dit is nogal een populair adres, dus het kan geen kwaad om hier een reservering te plaatsen. Zo gezegd, zo gedaan en zo hoefden we niet in de rij buiten te wachten om binnen te komen.

We aten er een heerlijk ontbijt. De keuze op de kaart is echt enooooorm en de porties bleken uiteindelijk net zo groot. Mijn hemel! En dan toch nog best betaalbaar. Ja; wij vonden dit een leuk adresje voor ontbijt. Maar eerlijkheid gebiedt me ook te zeggen dat ik er ab-so-luut niet voor in de rij buiten zou gaan wachten. Zo speciaal is het nou ook weer niet.

londen9
Wafels met griekse yoghurt, granola en blauwe bessen. Bizarre combi, maar vet nice.

Streetart
Na een flink ontbijt was het tijd voor een wandeling. Jan en ik zaten allebei echt propvol en dus genoten we ff van Shoreditch te voet. Overigens is in Shoreditch daadwerkelijk alles te lopen. Kies je verblijfplaats een beetje centraal en je zit zomaar op 20 minuten loopafstand van alles wat vet is.

Eén ding waar ik echt van genoot, was alle streetart. Niet alleen kun je hier nog originele stukken van Banksy tegenkomen, ook zijn er hele parken ingericht met de vetste graffiti én vind je eigenlijk gewoon op iedere muur wel een vette ‘piece’. Echt tof om allemaal te aanschouwen.

londen8

londen7

londen1

londen2

Second Home Spitafields
Tijdens het wandelen door Shoreditch kwamen Jan en ik op een wat ongewone plek; Second Home Spitafields. Dit is een co-working space en wij gingen naar binnen omdat we dorst hadden, haha. Zo kwamen we in de kantine van een plek die voor hippe Londenaren gewoon een werkplek is, maar wij vonden de vibe er helemaal heerlijk en bleven dus gewoon ff hangen voor een drankje.

Screenshot van Google
Screenshot van Google

Je zit in een super hip gebouw met een toffe inrichting, drinkt er chille drankjes en bent omringd met allemaal hartwerkende millennials en dat vonden Jan en ik allebei echt heel inspirerend werken. Dit is een plek waar ik absoluut naar terug ga als we ooit weer in Londen zijn. Misschien zelfs wel om gewoon lekker ff te werken. Loved it!

Brick Lane shoppen – zijstraatje broccoli street
Second Home zit in de buurt van Brick Lane, wat echt een heerlijke straat is om te shoppen. Überhaupt vond ik Shoreditch wat winkelen betreft erg vet, omdat er echt heel veel prachtige boetiekjes te vinden zijn (wel wat aan de prijs, maar mooi spul). Brick Lane is wat dat betreft de toegankelijkste straat om te beginnen met winkelen. maar duik dus vooral ook de zijstraatjes in en ontdek!

Zo sloegen wij op een gegeven moment linksaf en ontdekten we Broccoli Lane; een straat waar een gekke kunstenaar zijn broccoli-kunst verkoopt. Fucking vet.

IMG_0830

Dishoom
Dan een van de hoogtepunten van Londen en Shoreditch: Dishoom. Dit Indiase restaurant werd ons al 100x getipt van te voren, maar ik had niet verwacht dat we er naartoe zouden gaan. Normaliter sta je nameliik zomaar een uur buiten te wachten om überhaupt binnen te komen. En heel goed Indiaas zal wel, maar hoe goed zal het echt zijn!?

londen4

Nou, het was GEWELDIG. Helemaal op dinsdagmiddag, want dan hoef je dus niet buiten in de rij te wachten ;-). We streken neer, lieten ons adviseren door een serveerster over wat lekker zou zijn en bestelden precies dat. En aten toen de sterren van de hemel. Dude, dit is echt ge-wel-dig. Dit is het lekkerste Indiase eten dat ik ooit heb gehad en ik wil er in wonen. ZO heerlijk. Je MOET naar Dishoom als je in Shoreditch bent. GO! (En reserveer!!).

londen6

The Book Club
Daarna streken we nog even neer bij The Book Club, wederom super dichtbij. Hier kun je van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat terecht voor alles wat met horeca te maken heeft en wij ploften op de bank met een cocktail. Man, wat lekker.

londen5

Het interieur is ook weer veel te vet en de mensen die er komen zijn ook weer helemaal leuk en hip. Wat een heerlijke plek is dit. Aanrader!

londen3

En toen hadden we op zich genoeg geld uitgegeven, genoeg kilometers gemaakt én genoeg hotspots bezocht, hahaha. Maar man, wat had ik veel tips gekregen en wat hadden we weinig tijd. Eén ding vertel ik je nog; Shoreditch is geweldig en je kunt je er makkelijk een week vermaken, zonder ook maar íets van de rest van Londen te zien. Wij waren er slechts 2 dagen en dat smaakt naar meer.

Om half 6 waren we weer op het vliegveld Londen City en vlogen we terug naar Amsterdam. Moe, maar voldaan. Met de nadruk op vol. Mijn god, ik kan geen eten meer zien.

Opzoek naar een toffe verblijfplaats in Shoredicht? Check dit!

Opzoek naar nog meer tips in Shoreditch? Mooi! Dan heb ik nog ff een hele lijst voor je met allemaal restaurants die mij getript werden. Oh en bonustip: pin ze alvast op Google Maps (kies op de kaart op opslaan) ; zo kun je tijdens het wandelen door de stad gewoon op je kaart checken of er een hotspot in de buurt zit die je wil bezoeken. Vét handig!

IMG_0828
De groene bolletjes zijn hotspots die ik heb opgeslagen, de roze bolletjes zijn hotspots die heel vaak getipt werden en de gele ster is waar onze airbnb was. Vet handig om zo door een stad te navigeren!

Tips van andere volgers, in Shoreditch
(schuingedrukt de hotspots die het meest werden aangeraden)
Ontbijt:
Shoreditch grind
Cereal killer cafe
Ozone
The breakfast club
The attendant
Duck & waffle (rooftop, 24 uur open)
Ottolenghi (vega)

Brunch/Lunch:
Dishoom (indiaas)
Whahaca (taco’s)
Shoreditch grind
Ozone
Friends of ours
Andina (peruaans)
The attendant
Duck & waffle (rooftop, 24 uur open)

Tussendoor:
Boxpark (foodmarkt)
Beigel bake (bagels)
Dinerrama (foodmarkt, dicht op ma/di)
Duck & waffle (rooftop, 24 uur open)
Old spitalfields market (foodmarkt)
Onthebab (koreaans streetfood)
The book club (bar)

Diner:
Dishoom (indiaas)
Petit Pois (frans)
Andina (peruaans)
Smokestak (barbecue)
Patty & Bun (burgers, snackspert tip)
Whahaca (Taco’s)
Sushi samba (42E verdieping)
Pizza east
Trattoria Gloria (Italiaans, pasta in pecorino)
Duck & waffle (rooftop, 24 uur open)
Shoryu (ramen)
Onthebab (koreaans streetfood)

Bars:
Happiness forgets (onder petit pois, speakeasy?)
The book club
Dirty martini
Queen of hoxton
Ace hotel (rooftop)
The nightjar (speakeasy, dicht op ma/di)
Bounce shoreditch (pingpong met drank)
Duck & waffle (rooftop, 24 uur open)
Callooh Callay
The alchemist

Volg mijn leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.

PS: Wist je dat ik drie boeken schreef?

6 reacties op “10 tips in Londen (Shoreditch) in 32 uur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *