Libanees brood met falafel, aubergine en dille-yoghurtsaus

Hoi hoi! Een tijdje geleden ging ik ‘s avonds naar de sauna, dus ik at al heel vroeg in avond om niet met een super volle buik in de sauna rond te lopen. Nu had ik bedacht dat ik iets “veiligs” zou eten; een maaltje waarvan ik zeker geen buikpijn ofzo zou krijgen. En boy, dat ging echt he-le-maal mis, hahaha.

Ik maakte Libanees brood met falafel, een sausje van mango chutney en yoghurt, wat gebakken aubergine (daar ging het mis denk ik) en dille. Op zich een prima maaltijd, maar men, wat had ik een opgezwollen buik ‘s avonds. Ik denkkkk dat ik wat teveel olijfolie heb gebruikt. Maar ja; als je aubergines een een beetje lekker wil bakken…

Anyway; heb je zin in een soort wraps met falafel, maar dan net anders? Aan de slag dan!

Nodig voor 2 personen: 1 bakje falafel – 1 aubergine – handje spinazie – 1 eetlepel mango chutney – 2 eetlepels Griekse yoghurt – pluk verse dille

Snijd de aubergine in kleine stukjes en bak in heel veel olijfolie, totdat ze lekker zacht en smaakvol zijn. Hiervoor heb je echt veel olie nodig, anders gebeurt er niks.

Meng ondertussen de Griekse yoghurt met mango chutney tot een sausje.

Als de aubergine klaar is, haal je die even uit de pan. Bak nu de falafel in de pan, ook met lekker veel olie zodat het lekker knapperig wordt. Als dit knapperig is, roer je nog even de aubergine erdoor en doe je er wat verse dille door. Lekker veel!

Verwarm het Libanees brood ff in de magnetron (heel kort, echt 20 seconden ofzo) en smeer ‘t dan in met je sausje. Doe daar de aubergine en falafel op en vouw de wraps dicht met een prikkertje. Eet smakelijk!

flatbread

Smakelijk…?! Wat een faal maal. Ik vond het qua smaak echt mega saai, qua structuur mega taai en had dus echt een vetttt opgezwollen buik de hele avond. Dit is echt een maaltje dat ik niet nog een keer ga maken. Failed it!

Volg mijn leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.

PS: Wist je dat ik drie boeken schreef?

4 reacties op “Libanees brood met falafel, aubergine en dille-yoghurtsaus

  • Haha, ik probeer zo ook wel eens wat – maar vaak proeven dat soort probeersels toch niet helemaal fantastisch. Libanees brood is wel echt heel lekker – daar ga ik eens wat mee proberen ook! Dank voor deze inspiratie haha

  • Melissa zegt:

    Zou het misschien leuk zijn om je ‘faal maal’ ervaringen of alles met minder dan 3 sterren zo nu en dan te bundelen in een even-lachen blogpost, ipv gewoon als een recept te plaatsen? Persoonlijk vind ik dat altijd een beetje jammer, omdat ik niet naar een kookblog kom om recepten te lezen die niet lekker zijn (tenzij het een review is).

    • Op zich wel een leuk idee, maar juist die faalblogs af en toe vind ik zelf wel leuk tussendoor. Houdt het een beetje natuurlijk; dat hier ook regelmatig iets mislukt. En vaak staat er ergens wel een suggestie hoe het beter kan, of staan er nuttige tips in de comments, zodat je er als lezer toch nog iets aan hebt. Maar ik ga nadenken over je idee!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *