Met Srprs.me naar Belgrado: de basics die je moet weten + dag 0

srprsmeHoi allemaal! Vorige week donderdag was ik op het #storymakers event van Cherrylab; dit is een organisatie die influencers koppelt aan reisorganisaties, om zo mooie verhalen te creëren, die mensen inspireren om meer te gaan reizen. Op dit event raakte ik aan de praat met de mensen van Srprs.me; een travelagency die je op verrassingstrip stuurt. Ik wilde dit altijd al (sinds ze bestaan, anderhalf jaar geleden ofzo) eens uitproberen en toen bleek dat ze die dag tijdens #storymakers een weekendje weg gingen weggeven, moest ik natuurlijk meedoen.

SRPRS.ME
Ik postte deze foto op Instagram en maakte daarmee kans om een verrassingsweekend weg te winnen. Voor twee personen. DIT WEEKEND. Ik had plannen die ik kon verzetten en besloot dus maar een gokje te wagen. Met een sterk voorgevoel dat ik dit weekendje wel eens zou kunnen winnen. En ja hoor! LUCKY ME!

Dus, daar stonden Marte en ik dan; vrijdagavond om kwart over 7 moesten we op Schiphol zijn, volgens Srprs.me. We kregen een envelop mee en daarin vonden we onze bestemming… Belgrado! Eh… Ik had me die middag natuurlijk suf gegoogled naar vluchten rond dit tijdstip naar plaatsen waar het 14-16 graden was (we hadden namelijk wel te horen gekregen wat het weer was op de locatie, zodat we de juiste kleding in konden pakken), maar Belgrado was niet één van de plaatsen die ik in m’n vermoedens mee had genomen. Stiekem had ik me de hele dag zitten verheugen op Rome, Madrid of Lissabon en nu moest ik even omschakelen naar Belgrado. Waar ligt dat uberhaupt?!

Het toffe van zo’n surprisetrip is dat je vaak geen idee hebt waar je naartoe gaat en met dat idee kon de citytrip eigenlijk alleen maar meevallen; je hebt nul verwachtingen dus het wordt sowieso top. Op naar Belgrado!

Dit is tof en random #BELGRADO

Een foto die is geplaatst door Leonie Ter Veld (@lterveld) op

BELGRADO
Belgrado ligt dus in Servië (voor wie ook even een geheugensteuntje nodig had) en ligt op 2 uur vliegen vanaf Amsterdam. Je kent de plaats waarschijnlijk van de bombardementen die er tot 1999 plaatsvonden waardoor de stad toentertijd veel in het nieuws was. Marte en ik hebben niet veel gemerkt van de oorlog die hier nog niet zo lang geleden was; we hebben één gebouw gezien dat half ingestort was, maar verder heeft Belgrado meer weg van een Sim City-stad die nog niet helemaal af is, dan echt een oud-oorlogsgebied.

VALUTA
Om half 12 landden we op het vliegveld van Belgrado. In Belgrado betaalt men met Dinero’s (afgekort: dino’s), waarbij wij berekenden dat 1000 Dinero ongeveer 8 euro was.

TAXI’S
Vanaf het vliegveld namen we een taxi naar ons hotel. Als je in Belgrado een taxi neemt, moet je goed opletten dat het nummerbord eindigt op TX en er op het dak zo’n unit staat waar de company ‘Radio’ op staat. En let altijd op dat de taxichaffeur de teller aan zet! Er schijnen nogal wat oplichters rond te rijden als taxichauffeur en daar wil je niet intrappen.

Onze taxichauffeur was geen oplichter (hoewel ik wel heel even klamme handjes had toen we door een soort zigeunerbuurt-meets-industrieterrein- reden en er opeens ‘werk aan de weg’ was) en bracht ons veilig bij het Jump Inn Hotel. Een heerlijk hotel met luxe kamers en een fantastische regendouche.

STAPPEN IN SAVAMALA
Omdat het vrijdagavond was wilden we nog wel heel eventjes op stap. Goed om te weten: Serviërs roken gewoon nog in horecagelegenheden, dus ook als je op citytrip bent: neem genoeg kleding mee, want je stinkt de volgende ochtend. Bah!

Groetjes uit BELGRADO ✌????️

Een foto die is geplaatst door Leonie Ter Veld (@lterveld) op

We bleken in een soort hippe urban neighbourhood te zitten met ons hotel; in Savamala heb je heel veel clubs waar je keihard kunt dansen. Op muziek van 10 jaar geleden, op keiharde trance, op locale partymuziek; er is voor ieder wat wils. Wij doken de eerste de beste bar in en belandden zo in de 90s muziek bij Dudurudu. Daar dronken we een wijntje en daarna doken we ons bed in. Op naar dag 1!

WIST JE DAT…
Ik een kookboek heb uitgebracht? Al meer dan 8500 mensen kochten het boek en zeg nou zelf; ook bij jou op de boekenplank kan hij niet ontbreken, toch? Te koop bij vrijwel alle grote boekhandels, Bijenkorf en Bol.com.

LEKKER SOCIAAL:
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | Snapchat Lterveld. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @Lterveld #gwesse #gewoonwateenstudentjesavondseet.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *