Met Hamkas chips gepaneerde garnalen, met aardappelgratin en komkommersalade

Goedenavond!!
De afgelopen tijd ben ik een beetje ongepland afgevallen (veel ziek) en daardoor vind ik ‘t heerlijk om zo nu en dan zonder enig schuldgevoel ongezond te koken :). Het volgende recept is dus aan alle kanten vreselijk slecht, maar wel lekker, dus keep reading….

Ik maakte gefrituurde garnalen gepaneerd met Hamkas chips (ja, je leest het goed), met super vette romige aardappelgratin en komkommersalade met flink wat scheppen suiker erdoor.

Je begint met de aardappelgratin; gebruik hiervoor aardappelschijfjes. Combineer 2 grote eetlepels roomkaas met kruiden met een flinke scheut kookroom en meng dit met de aardappelschijfjes. Doe de aardappelschijfjes in een bakvorm en top af met mozzarella. Dit gaat 35 minuten op 180C in de oven. Ondertussen maak je dan de garnalen. Zet drie diepe borden klaar; 1 met ei, 1 met bloem en 1 met gestampte hamkas chips. Haal de garnalen eerst door het ei, dan een beetje door de bloem en dan flink door de chips. Je frituurt deze garnalen maximaal 3 minuten op 180C, maar echt niet te lang! Als laatste maak je er een komkommersalade bij door een halve komkommer te raspen en te mengen met azijn en flink wat suiker. Laat dit even intrekken en giet dan af, zodat het niet zo soepig is.

Een afschuwelijk slechte maaltijd, maar de salade en aardappelgratin waren erg lekker! De garnalen smaakten niet heel prominent naar hamkas helaas, maar zijn zeker nog eens het proberen (verbeteren!) waard.

Misschien vind je dit ook lekker:


Eén reactie op “Met Hamkas chips gepaneerde garnalen, met aardappelgratin en komkommersalade

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *