Daar ben ik weer! Dan nu de update van vanavond:) Benieuwd waarom ik afgelopen week niet geblogd heb? Zie m’n vorige post! Maar goed, vanavond wilde ik opnieuw de kip in Coca-Cola klaarmaken om te kijken of ik ‘t beter kon maken dan de vorige keer. Het was lekkerder, maar nog steeds niet precies de cola-smaak die ik wilde, ondanks dat de kip nu een dag in de marinade heeft gelegen..
Je maakt de marinade door 1 el mosterd, 1 el hot ketchup, 2 el basterdsuiker en een scheut Coca-Cola (geen zero of light) te mengen. Zorg dat dit een stroperig prutje is en smeer hier de kip mee in. Dan doe je ze in een schaal en schenk je er wat overige cola bij, maar zorg dat het niet te dun wordt. Dit laat je een dag in de koelkast staan. Als je het klaarmaakt leg je de kip op een bakplaat en je doet ze 30 minuten in de oven; 1 keer keren. Hierbij maakte ik knoflooktomaten (cherrytomaatjes met olijfolie en 1 teen knoflook 10 minuten in de oven) en rozemarijnaardappeltjes (krieltjes koken, in 2en snijden en met gedroogde rozemarijn en olijfolie opbakken).
Het was een super lekkere maaltijd, maar ik had nog niet de ultieme cola-smaak.. Maar na zo’n week van halfgebakken eten, was het heerlijk om m’n eetlust een beetje terug te hebben:). Morgenavond eet ik bij een vriendin, dus ik zeg; tot dinsdag!
Misschien vind je dit ook lekker:
Unknown zegt:
Ik heb dit laatst ook gemaakt maar dan met soja saus. Gewoon de kip even bakken, cola en soja saus erbij (iets meer cola) en dan laten sudderen totdat de saus indikt. Wie weet het proberen waard!
leonie zegt:
Klinkt goed! Jij deed 't in een pan ipv de oven neem ik aan?
Anoniem zegt:
Ja klopt, op een laag vuurtje door laten sudderen en dan is het ook heeeel lekker 🙂
leonie zegt:
Top! Dat probeer ik de volgende keer!
I zegt:
Het duurt wat langer, maar als je echt kip wil met heerlijke cola smaak, probeer deze eens:
http://www.masterchef.com.au/recipes/cola-baked-chicken-.htm
leonie zegt:
Hmmm, klinkt wel als een makkelijk recept, los van dat het lang in de oven moet. Thanks!