Kip in een korstje met rozemarijn aardappelpartjes en sla

Goedenavond! Vanavond was ik van plan iets heel lekkers te maken wat mijn vader thuis wel eens maakte: kip met een korstje. ‘T was alleen de eerste keer dat ik dit maakte en ik kan zeggen dat ’t behoorlijk mislukt was, haha. Qua smaak was ’t gelukkig wel lekker.

Je maakt een beslag van ei, melk, bloem, kerriekruiden, kipkruiden en peper. Hier haal je stukjes kipfilet door en deze frituur je op 180C tot ze boven komen drijven. Gebruik niet te veel bloem, want dat proef je behoorlijk. Wat er bij mij fout ging weet ik niet; ’t was lekker maar proefde totaal niet als m’n vaders variant. Het beslag ging bij mij in ieder geval in het frituurmandje zitten en daardoor bleef de kip vastzitten in het mandje. (Vandaar dat ’t er zo crap uit ziet).

Daarbij at ik aardappelpartjes die ik eerst heb gekookt en daarna met olijfolie, rozemarijn (gedroogd) en knoflook gebakken. Dit was wel super lekker! Met sla met paprika, tomaat, komkommer, pijnboompitten met balsamico sladressing.

Dat was ’t voor vanavond! Tot morgen:)

5 reacties op “Kip in een korstje met rozemarijn aardappelpartjes en sla

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *