Goedenavond! Vanavond was ik van plan iets heel lekkers te maken wat mijn vader thuis wel eens maakte: kip met een korstje. ‘T was alleen de eerste keer dat ik dit maakte en ik kan zeggen dat ‘t behoorlijk mislukt was, haha. Qua smaak was ‘t gelukkig wel lekker.
Je maakt een beslag van ei, melk, bloem, kerriekruiden, kipkruiden en peper. Hier haal je stukjes kipfilet door en deze frituur je op 180C tot ze boven komen drijven. Gebruik niet te veel bloem, want dat proef je behoorlijk. Wat er bij mij fout ging weet ik niet; ‘t was lekker maar proefde totaal niet als m’n vaders variant. Het beslag ging bij mij in ieder geval in het frituurmandje zitten en daardoor bleef de kip vastzitten in het mandje. (Vandaar dat ‘t er zo crap uit ziet).
Daarbij at ik aardappelpartjes die ik eerst heb gekookt en daarna met olijfolie, rozemarijn (gedroogd) en knoflook gebakken. Dit was wel super lekker! Met sla met paprika, tomaat, komkommer, pijnboompitten met balsamico sladressing.
Dat was ‘t voor vanavond! Tot morgen:)
leonie zegt:
Haha, ja maar ik denk met de tip van hierboven iets minder meel (misschien meer ei) dat het dan goed gaat 😀
Esmay zegt:
Oh, dit lijkt me echt heel erg lekker! Wel jammer dat 't een beetje mis ging, maar ach (a)
leonie zegt:
Ik denk dat je gelijk heb inderdaad! Volgende keer probeer ik dat.. Heb jij dit al eens gemaakt?
Bedankt dat je me volgt, vind ik leuk:D
chels zegt:
Ik heb nog nooit precies deze gemaakt, maar altijd als ik kip met een korstje of vis met een korstje maak dan doe ik dat met het mandje :p anders worden ze zo raar en lelijk haha.
chels zegt:
Als je de kip gaat frituren dan moet je het mandje eerst naar beneden doen dan plakt het ook niet. leuke blog! sinds kort volg ik je