Merry Christmas! Mijn eerste kerstdag + recepten

Dag leuke lezers! Merry Christmas! Het is tweede Kerstdag en ik heb echt een heerlijke eerste Kerstdag gehad met familie. Dit is de eerste kerst zonder le boyfriend, want dat is een tijdje geleden uit gegaan, maar het was onwijs gezellig met m’n papi, mami, zus en haar vriend. En man, wat hebben we lekker gegeten. Hoe was jouw kerst?

Mijn eerste Kerstdag begon met een ietwat eenzaam ontbijt thuis, gewoon de standaard vier cracottes met een kop koffie. Mijn tuin zat wel echt vol poezen (3 stuks, woehoe!) en dat was zó gezellig, haha #futurecatlady. Ultieme Kerst voor een single hahaha.
Om 12 uur sjeesde ik, in mijn ugly christmassweater, richting Amsterdam Centraal voor een reis van twee uur richting le parents, die in Assen wonen. In de trein was het behoorlijk druk én ik zat in een coupé met een kindje dat aan een stuk door aan het janken was. Anderhalf uur lang. Oh mijn god. Ik ben al zo’n kinderliefhebber, not. Maar goed, de vader voelde zich behoorlijk schuldig tegenover de rest van de coupé, haha (wat dan ook wel weer sneu was). Anyway, na twee uur getetter aan m’n hoofd kon mijn heerlijke kerst bij m’n ouders beginnen. Thuis kleedde ik me even om, om Kerst vol in een glitterjurk te beleven. 😀

Ik was verantwoordelijk voor het toetje van die avond en omdat we een hele ovenplanning hadden (met toetjes en hoofdgerechten die op wisselende temperaturen in de oven moesten), moest ik ‘s middags al aan de slag.

Om 7 uur gingen we aan tafel. Mijn zus was verantwoordelijk voor het voorgerecht en maakte een garnalencocktail met zelfgemaakte whiskycocktailsaus, maar niet naar mijn recept. Het recept komt zo online. Daarna was mijn vader verantwoordelijk voor het hoofdgerecht. Hij maakte een dikke lende klaar, wat eigenlijk gewoon een gigantische biefstuk is, waar je een soort plakken rosbief vanaf snijdt. Erbij aten we gegrilde groene asperges, een heerlijke salade met o.a. rode kool, mozzarella, champignons, cashewnoten en peer. Klinkt gek, is heerlijk!
En ik was verantwoordelijk voor het toetje, hoewel we dat makkelijk hadden kunnen missen; man, wat zaten we al vol. Maar mijn crumble van rood fruit had ik niet voor niets gemaakt, dus ook die hebben we nog even weggewerkt. Het recept komt zo online!

Na het eten zijn we allemaal heerlijk ingekakt en hebben we gewoon een chille avond op de bank gehad. Een goeie afsluiter was de whisky die we over hadden van het voorgerecht. Een goeie eerste kerstdag!

Wat mijn kerstdag overigens écht awesome maakte was wederom de hoeveelheid foto’s die ik toegestuurd kreeg via instagram/facebook/twitter met lezers die mijn boek onder de boom hadden gevonden! Super leuk! Thanks voor de foto’s guys, het is ZO leuk om te zien!

Hoe was jouw Kerst?

Meer inspiratie nodig voor je avondeten?
Bestel mijn kookboek hier! Voor 23.00 uur besteld = morgen al in huis! Of koop ‘m bij o.a. Bruna, Bijenkorf of de AKO. Bekijk hier een preview.

LEKKER SOCIAAL:
VOLG MIJ VIA YOUTUBEBLOGLOVIN |  TWITTER | INSTAGRAM | FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @lterveld of op faceboook!

DE RECEPTEN:

6 reacties op “Merry Christmas! Mijn eerste kerstdag + recepten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *