Makkelijke kerstrecepten: zalmtartaar als voorgerecht

Hoi allemaal! De kans is heel groot dat jij op zoek bent naar makkelijke kerstrecepten. Net als ik! Ik hou er van om tijdens kerst heerlijk te eten, maar hou er nog steeds niet heel erg van om urenlang in de keuken te staan, rete culinair te doen en heb nog steeds geen verstand van koken. Oké, na vier jaar bloggen over eten heb ik er wel íets meer verstand van dan eerst, maar nog steeds streef ik naar idiot-proof recepten en in die categorie heb ik er vandaag ook weer een voor je!

Hoe tof ziet dit voorgerecht voor kerst er uit? TOF TOCH? En het allerleukste is dus dat iedere idioot dit klaar kan maken, je er géén speciale materialen voor nodig hebt (dus niet zo’n steekring om ‘m mooi rond te krijgen) én dat dit echt binnen 5 minuten op tafel staat. Love it! Lees je mee?


Nodig per persoon: 2 plakjes gerookte zalm – 5 sprietjes bieslook – een stuk of 20 kappertjes – 2 theelepels mayonaise – sap van een halve limoen – peper – zout

Neem de plakjes gerookte zalm en snij helemaal fijn tot je kleine snippers zalm hebt. Hak ook de bieslook fijn tot kleine stukjes. Doe in een kommetje met de zalm, kappertjes en 1 theelepel mayo.

Meng alles door elkaar en knijp er dan een halve limoen over uit. Roer dat er dan ook nog door. Je hebt je zalmtartaar of zalmsalade (you name it) nu klaar. Dat was simpel, toch?

Als je zo’n uitsteekring hebt waarmee je de tartaar mooi in een rondje kunt serveren, dan is dat awesome en moet je die nu gebruiken. Als je dat niet hebt -wat ik me kan voorstellen – dan gaan we nu knutselen.

In de verpakking van gerookte zalm zit altijd een gouden kartonnetje waar de zalm op geserveerd wordt. Rol dit kartonnetje op, zodat het een rolletje wordt (lijkt op een wc-rol) en doe er even een (haar)elastiekje omheen zodat het blijft zitten. Schep de zalmtartaar in het rolletje en druk het aan de bovenkant goed aan, zodat de zalm goed tegen de randen van het rolletje zit en een zo vlak mogelijke bovenkant heeft.

Haal vervolgens het elastiekje van het rolletje en vouw ‘m voorzichtig open. Doe dit voorzichtig zodat de zalm zo min mogelijk aan het kartonnetje blijft plakken en je een mooi rondje overhoudt. Als er toch een beetje zalm meegaat, probeer het dan met een lepeltje weer vast te plakken aan het ‘tartaartje’.

Doe er vervolgens nog een dot mayo op, een paar overgebleven sprietjes bieslook en top af met wat peper. Leg eventueel de limoenpartjes die je over hebt er naast en serveer met een vorkje. Klaar!

Super simpel, super knullig klaargemaakt en toch: super lekker. Ik vond het heel chill en als ik niet een steak tartaar ging maken voor mijn kerstdiner, had ik zeker deze zalm tartaar als voorgerecht geserveerd. Love it!

Weet jij al wat je gaat klaarmaken met kerst?

TIP VOOR KERST 
Geef mijn kookboek cadeau tijdens de kerstdagen! Voor iedereen die van simpel en LEKKER eten houdt! Bestel ‘m hierrrr of koop ‘m in de boekhandel, Bruna, Ako of Bijenkorf.

LEKKER SOCIAAL:
VOLG MIJ VIA INSTAGRAM |  YOUTUBEBLOGLOVIN | TWITTERFACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @lterveld of op faceboook! PS: Ik zit ook op snapchat, volg mijn (eet)dagboeken via Lterveld!

7 reacties op “Makkelijke kerstrecepten: zalmtartaar als voorgerecht

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *