Leo’s week 49 & 50: Kerstboom gejat, koken bij Koffietijd, presenteren voor 300 man, Sinterklaasweekend en VEEL MEER!

Dag leuke mensen! Zo! Het is even geleden, maar hier is dan eindelijk weer een weekdagboek van mijn kant. Hè hè!

Ik was vorige week echt zoooo mega druk en daarvoor natuurlijk op vakantie, dus het kwam er totaal niet van, maar vandaag praat ik je met liefde bij over mijn afgelopen week. Of nee; mijn afgelopen twee weken.

Vorige week was echt awesome en ik heb duizend verhalen te vertellen, want ik reisde ongeveer door heel Midden-Nederland en dat was helemaal tof. Ik presenteerde voor 300 man, bezocht Elske in Enschede, heb 10 hotspots in Den Haag bezocht, heb nóg een presentatie gegeven, ging naar een kattencafé voor De Poezen Podcast, vierde Sinterklaasweekend met Jan z’n familie in een hutje op de hei, tuigde een Kerstboom op, m’n Kerstboom werd gejat (ja echt) en nou ja; zo kan ik nog even doorgaan. En dat is precies wat ik ga doen.

Ik zou zeggen; pak er ff een wintervoorraad koekjes en drankjes bij, want dit wordt een lange rit 😉 Maar wel een hele leuke. Zin in? Let’s do this!

Presentatie cursus foodjournalistiek
De maandag nadat wij op zaterdag terugkwamen uit Sri Lanka had ik meteen een presentatie op de planning. Dat hield in dat ik me overdag weer ff verdiepte in het onderwerp, dat ik die avond aan een man of 50 ging presenteren.

makeup
Voor het eerst sinds weken weer eens make-up op!

Ik gaf in het Hearst-kantoor in Amsterdam de presentatie over hoe je succesvol foodvideo’s maakt op YouTube aan de cursisten van de cursus Foodjournalistiek van Elle Eten x Fontys Hogeschool. MEGA leuk om te doen weer. Woop woop!

Schaatsen met Aniek <3
Dinsdagavond is inmiddels m’n vaste schaatsavond geworden; via Onefit kun je hier in Haarlem gewoon “gratis” naar de ijsbaan en dat is zooo leuk. Ja, ik kan dus echt van geen meter schaatsen, maar het gaat om ‘t plezier dat je er in hebt, toch? Jan kan het heel goed en vriendin Aniek gaat sinds kort ook mee, dus dat is echt helemaal gezellig. En de biertjes daarna zijn helemáál top. Love deze dinsdagavonden!

Het verhaal van de gejatte kerstboom
Ja en toen dus een diep diep dieptepunt deze twee weken. Of naja. Laat me het uitleggen…

Vorig jaar oktober kochten Jan en ik dit huis in Haarlem. Een huis met plafonds van 3.10m hoog in de woonkamer. In het foldertje van H&M van die kerst zag ik een boom staan van een paar meter hoog en ik wist; dit wil ik ook. Dus al een jaar lang verheugde ik me daadwerkelijk op Kerst 2019, omdat ik dan een 3 meter hoge boom in de woonkamer neer kon zetten. Totaal onpraktisch en waarschijnlijk iets wat je maar 1x doet, maar ik wilde het meemaken <3.

Ik kon m’n geluk niet OP toen ik bij een kerststal dicht bij m’n huis een prachtige boom van 3 meter ontdekte, reserveerde en die zondag erna op kon halen. YES. Hij was niet eens heel duur en hij was echt prachtig. En groot, dat was het belangrijkste. Man, wat was ik blij.

theone
Deze is 3 meter; dat zie je totaal niet op de foto hè?

De opwinding was dan ook enorm toen wij zondag 8 december naar het bloemenstalletje gingen om de boom op te halen. Die ik al gereserveerd had en met een heel groot LEONIE-labetje klaar zou staan.

Zou staan ja. Je leest het goed. Er is namelijk een of andere Pipo geweest die mijn boom en 4 andere grote kerstbomen heeft GEJAT. ‘s Nachts, uit het met hek omheinde grasveldje waar de bomen staan. HALLO, dat is toch geen kerstgedachte?!

Ik was echt diep teleurgesteld, omdat de mega aardige bomen-meneer ook geen grote bomen meer had. De grootste was 2.40, maar ik wilde heel graag 3 meter. Klein kind als ik ben was ik écht teleurgesteld.

Uiteindelijk zijn we toch maar met een boom van 2.40 naar huis gegaan (ik had ook echt een boom nodig voor al m’n kerst-content haha). Een echte Norman en we hebben er maar €25 voor betaald, omdat ik zo in mineur was en deze meneer fucking aardig was, haha. Zo kom je kennelijk toch nog ergens met aanstelleritis.

boomb

teddy
Kijk Ted; hier mag je niet in klimmen

Anyway; we haalden thuis de boom uit het net, tuigden ‘m op en ik vertel je; dit is echt de mooiste kerstboom ooit. Precies zoals je ‘m wil hebben. Hoog (ja oké, dat KAN hoger, maar soi), vol, niet te breed, lekker geurend. Echt, ik ben verliefd op m’n boom. Man, wat hou ik van de kitcherigheid van Kerst <3. Zo erg zelfs, dat ik een roze piek heb gekocht. Woop woop! Mijn Kerst kan niet meer stuk. En ik hoop dat iemand slechte karma verdient met z’n kerstboom-gejat. Helemaal niet cool voor de bloemenstal-meneer ook.

boom

Sinterklaasweekend in ‘t Loo
Ik begin trouwens in al m’n enthousiasme meteen al over Kerst, maar ho ho (pun intended) we  hebben natuurlijk ook nog Sinterklaas gevierd deze maand. Ieder weekend wordt 5 december met het Schulte-gezin gevierd in een hutje op de hei en dit keer streken we neer in ‘t Loo in een huisje op een vakantiepark. En daar hadden we een heel gezellig weekend! We vierden Sinterklaas (ik kreeg een pittenzak en ben dolgelukkig, dank je Sinterklaasje), ontsnapten uit een Escape room met een slagingspercentage van slechts 40% (mijn rol in deze ontsnapping was echter minimaal; ik blijk niet echt een talent voor escape rooms te hebben. Maar; love it), gingen zwemmen met nichtje Juliëtte en beleefden echt een gezellig weekend. Yay!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 6 mensen, lachende mensen

schulte

Opnames in Kattencafé Kopjes
Voor De Poezen Podcast heb ik dan ook nog opnames gehad in Kattencafé Kopjes, wat helemaal de bom was. Lenny (eigenaresse) is echt MEGA aardig en we hebben echt ruim een uur over poezen gepraat. Zo heerlijk! De aflevering kwam 5 december online. En! Leuk nieuws! Met De Poezen Podcast ben ik vorige week over de 10.000 streams gegaan! 😀 Vind ik heelmaal leuk. Er is dus al meer dan 10.000 keer geluisterd naar mijn geklets over katten. Love it!

Presenteren in Zwolle
Ik maak even een sprong in de tijd – tijd waarin ik druk aan het werk was, kibbelde én gluhweinn dronk met Janneman op de Kerstmarkt in Haarlem en na een vakantie van 3 weken weer begon met Small Group Training- en we zijn aangekomen bij vorige week dinsdag. Wat overigens voelt als een eeuw geleden, zo druk was vorige week.

Op dinsdagavond mocht ik voor 300 man presenteren op het event 038 Digital in Zwolle. En dit vond ik van te voren behoorlijk spannend (terwijl; hoeveel erger is het om af te gaan tegenover 300 man tov 30 man, valt wel mee toch?), maar achteraf was het ZOOOO LEUK. Echt wat heerlijk dit!

prto
Foto’s: www.christein.nl

Voor mij presenteerde Kirsten Jassies (van het boek Instaproof) een heel interessant verhaal over Influencer marketing en daarna mocht ik in een uur mijn kijk op Influencer marketing vertellen aan een zaal vol marketeers. M’n verhaal kwam er lekker uit, de zaal reageerde goed en er was een chille vibe. Echt; ik vond dit ZO leuk om te doen en heb zo veel leuke reacties mogen ontvangen. YAY! En ik mag weer eentje van De Lijst Met Toffe Dingen afstrepen; presenteren voor een heleboel mensen? CHECK!

tatie
Blij ei 😀 foto van www.christein.nl

Ik sliep die avond in Zwolle in een aftands en oubollig hotel en sjeesde de volgende dag door naar…. Enschede!

Meeting met Elske
Elske – die al 2 jaar schrijft voor GWESSE – woont namelijk in deze uithoek van Nederland en we hadden veel te bespreken. Dus ik kwam voor de verandering haar eens opzoeken. LEUK! We praatten enorm veel bij en hebben alle toekomstplannen van GWESSE besproken en het gehad over Elske’s rol daarin. Vet gezellig en man, er liggen zo veel plannen. Ik ben echt heel benieuwd hoe 2020 gaat zijn :D.

Het was in ieder geval een hele gezellige meeting en volgens mij kregen we er allebei energie van. Yay!

tosti
We meetten bij het leuke café Stoet en ik at er een heerlijke tosti met brie <3

Daarna reed ik terug naar Haarlem; wat een rit van 2,5 uur in m’n heerlijke Ford Fiesta Active was.

Daarover gesproken…

We mogen de auto nog even houden!
Officieel zouden we onze Fiesta Active op 17 december moeten inleveren; ik heb een samenwerking met Ford voor een half jaar. Maar! We mogen de auto nog 6 maanden rijden. YES! Zij zijn blij met de content die ik maak over deze rete chille auto en wij zijn uiteraard heel enthousiast over diezelfde rete chille auto. Mega fijn dit; dat een samenwerking voor beide partijen goed werkt. Helemaal leuk dus :D.

Op naar Den Haag!
Op donderdagochtend stapte ik vervolgens weer in de trein, dit keer voor een tripje naar Den Haag en Rotterdam.

denhaag

Voor het Den Haag Marketing Bureau mocht ik een artikel schrijven over hotspots in Den Haag en ik had nog een lekker lijstje liggen + kreeg heel veel toffe aanvullingen vanuit volgers op Instagram. En daar kwam uiteindelijk dit artikel uit voort. In een ochtend/middag ben ik langs 10 hotspots in Den Haag gegaan en het was heer-lijk. Check dat artikel vooral even als je binnenkort naar Den Haag gaat óf plan ff een uitje in de Kerstvakantie (want je MOET echt die aubergine proeven).

AUBERGINE
Mijn hoofd tijdens het proeven van de aubergine

Merijn & Yum knuffelen in Rotterdam
Diezelfde middag stapte ik in de trein door naar Rotterdam. Marte was inmiddels met baby van 2,5 maand naar Australië geweest (!) en ik had duizend dingen te vertellen over Sri Lanka, dus we MOESTEN bijpraten. Hoewel dat me heel slecht uitkwam, want mennnn wat was het al een drukke week. Maar! Bijpraten is nodig en het was verrukkelijk. Echt zo fijn met thee, baby en poes op de bank. Heerlijk <3

marte

Nieuw bed
Zo en toen was het vrijdag en was het tijd om te CHILLEN. Of naja; niet helemaal. Het was een heel drukke werkdag, maar wel een vanuit EEN NIEUW BED. Ja mensen, we hebben die afschuwelijke zwarte boxspring ingeruild voor een prachtig houten bed verkrijgbaar bij Swiss Sense. Mét goed matras en nieuwe kussens en we zijn letterlijk in de hemel.

slaapkamer

Ik moet er nog goede foto’s van maken; ook van het plafond dat we donkerblauw hebben geschilderd overigens, maar perfectionist als ik ben wil ik wel eerst dat ook de bedlampjes hangen en de nachtkastjes op de plek staan en het liefst nog een nieuwe kledingkast. Maar oké, die laatste kan nog heel even wachten en voor die tijd kan ik wel foto’s maken van deel 2 van de slaapkamer make-over. Maar! Ik kan je nu in ieder geval vertellen dat we heel erg blij zijn en heel erg lekker slapen.

Koken bij koffietijd
Dan denk je; het is zaterdag; eindelijk vrij? Nope! Nee, op zaterdag ben ik de hele dag in de studio van Koffietijd geweest voor Proefkoken met Plus! En dat was echt een ontzettend leuke dag.

koffietijd
Doe mij iedere dag een visagist svp

koffietijd2

We (mede bloggers Francesca, Laura en Linda) weder ontzettend warm ontvangen bij Koffietijd (zowel door de koks, de presentatrices als het hele team) en het was echt een geweldige dag. Zo fijn. Ik vertel je er binnenkort in een blogpost wat uitgebreider over. Maar ik kan je een ding zeggen; ik was helemaal blij toen ik zaterdagavond thuis op de bank plofte.

tijd

ie

Klussen!
Dan denk je; hè hè, eindelijk zondag, nu even op je gat? Maar niets was minder waar. Ik wil namelijk nog voor het einde van het jaar een kantoor bouwen in ons huis en daar was deze zondag perfect voor.

klussen
Let’s klus!

We schilderden een muur en een stuk plafond roze (roze <3) en gaan zelf een bureau bouwen.

d48912d6-3848-4ab4-a085-00afd17b4784
In deze koof komt een zwevend bureau van licht hout over de hele breedte! 😀

Een zwevend bureau. En dat heeft nog wat voeten in de aarde (hallo; ben jij een zagerij in Haarlem, help ons dan), maar dat gaan we als het goed is aanstaande zaterdag doen.

tekentafel
Aan de tekentafel! We tekenen elk plankje dat we nodig hebben voor het zwevende bureau uit.

De nieuwe iMac heb ik in ieder geval alvast aangeschaft, want ik heb echt de behoefte aan een vaste werkplek in huis (op een gezellige plek, vandaar ROZE) en daar typ ik dit eerste verslag al op. Nu alleen nog een bureau, wat plankjes, een nieuwe bureaustoel en heel belangrijk: een gezellige plant. En dan kan ik nog lekkerder vanuit huis werken dan ik nu al doe. Yay!

Zo. En dat beste mensen, waren mijn afgelopen twee weken. Klein beetje insane wel. Ik heb je nog heelmaal niet verteld over dat ik ook gewoon moest werken naast al deze dingen; als in; mails antwoorden, blogs schrijven, insta content maken, samenwerkingen opzetten/afronden/content voor maken, Elske inplannen, etc. En toegegeven; dat lukte helemaal niet echt. Er zijn mega weinig blogs online gekomen en ik heb echt misschien in totaal 5 mails beantwoord sinds ik terug ben van vakantie (2,5 week geleden). Wat echt slecht is (er hangt zoveel leuks in m’n inbox), maar goed. Het is wat het is. Ik kan in ieder geval voor 2020 alvast voornemen dat ik gestructureerder ga werken en meer werk uit handen moet geven, want op de een of andere manier krijg ik het niet allemaal in m’n eentje gedaan. Helemaal omdat ik inmiddels heel goed weet hoe ik niet overwerkt moet raken en dus ook absoluut ontspanning moet nemen. Daarom ben ik in principe a.s. donderdag en vrijdag vrij <3. En dan werk ik tussen Kerst en Oud&nieuw wel gewoon de nodige dingen weg, maar doe ik het lekker op een laag pitje.

Anyway; ik ben er weer. Soort van. Nog steeds half met m’n hoofd in vakantie-no-stress-sferen en dat moet je volgens mij zo lang mogelijk volhouden. Maar ook in after-vakantie-oh-mijn-god-ik-heb-zoveel-leuke-plannen-modus en die moet ik ook vasthouden en structureel gaan uitwerken. Hoe? GEEN IDEE. Maar goed. We zijn er weer. Yay!

Tot volgende week! Oh nee, helemaal niet want dat is het Kerst. Ehm. Ik denk dan toch dat ik ga zeggen; tot het einde van het jaar? Natuurlijk ga ik nog wat terugblikjes schrijven op het afgelopen jaar, dus ik denk dat dat de volgende ‘persoonlijke content’ is die online komt? Misschien nog wel een Leo’s week tussendoor. Goed; tot snel 😀

Volg me ook via INSTAGRAM of FACEBOOK

Zoek je een tof cadeau voor Kerst?
Zet mijn tosti-boek TOFFE TOSTI’S op je verlanglijstje of verras iemand anders er mee! Hij kost €15,95 (bestel hier!) en als je ‘m vandaag voor 23:00 bestelt, heb je ‘m morgen in huis.

2 reacties op “Leo’s week 49 & 50: Kerstboom gejat, koken bij Koffietijd, presenteren voor 300 man, Sinterklaasweekend en VEEL MEER!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *