Leo’s week 32: koken voor 40 man op onze Housewarming, héél veel huisfoto’s, bellen met de horecabaas van Lowlands en meer!

Hoi allemaal! Daar ben ik weer met het dagboek van mijn afgelopen week. En YES, dit wordt echt een vet leuk dagboek. Ik heb zúlke toffe dingen gedaan; van bellen met de horecabaas van Lowlands (zo’n leuke man), tot het huis van top tot teen fotograferen, we hebben ons washokvloertje afgemaakt en het resultaat is echt TOF, ik heb weer stappen gemaakt met De Poezen Podcast, Jan en ik hielden onze Housewarming voor 40(!) vrienden en voor hun allemaal hebben we VET lekker gekookt, Jan was jarig én ik heb het hele huis op zondag schoongemaakt en voorzien van bloemen en ook dat is de bom. Echt, dit was zooooo’n fijne week. Ik ga je er uitgebreid over vertellen. Let’s go!

Maandag: bellen met Lowlands + vloertje afmaken
Op maandagochtend was ik aan de slag met drie campagnes. Eindelijk weer! Het is best rustig geweest wat betreft betaalde opdrachten (dat moet je op mijn blog ook wel merken), maar nu begint het langzamerhand weer een beetje. Fijn!

Daarna had ik een telefoongesprek met Hans op de planning. Hans is de horecabaas van Lowlands en ik spreek hem ieder jaar voorafgaand aan Lowlands even om door te spreken wat we allemaal van het eten op #LL19 kunnen verwachten. En boy, het is weer goed. Het weer mag dan helemaal kut zijn dit weekend; mij vind je gewoon ergens op Lowlands met een patatje stoofvlees, een kaasfondue of een hete bak Ramen, nadat ik vijftig regenbuien heb getrotseerd. 😀 Meer weten over het eten op Lowlands 2019? Check mijn uitgebreide blogpost hierzo. En deel ‘m vooral met je vrienden die ook naar Lowlands gaan!

Verder hebben Jan en ik ons ’s avonds bezig gehouden met het afmaken van de vloer in het washok. In mijn dagboek van vorige week liet ik al zien dat we het saaie grijze vinyl donkerblauw hadden geverfd, deze maandagavond stond in het teken van het geometrisch patroon in goud erop tekenen.

IMG_0146
Zoals je ziet stond er al een reliëf in het vinyl en dat hebben we met een watervaste gouden stift gewoon overgetrokken. Het is de vraag hoe lang het blijft zitten, maar het is een washok, dus dat komt vast wel goed :D.

Dinsdag: lekker aan het werk + huis fotograferen
Op dinsdag werkte ik lekker vanuit huis. Er moesten een hele hoop blogs geschreven worden; allemaal van tijdens mijn vakantie. Dus daar hield ik me lekker lang mee bezig én die vind je nu dus allemaal online. Nice!

IMG_5685
Ondertussen zat ik wel thuis met een vet vage buikpijn. Super opgezette darmen en echt ellende in de toiletpot 😛 Maar twee vriendinnen van me hadden hier ook last van, dus ik had het idee dat er iets rond ging…
IMG_5857
Teddy showt met liefde even de nieuwe vloer

En toen was het ’s middags tijd om het hele huis op de foto te zetten. Ik wilde even echt goede foto’s maken en dat is helaas nog niet gelukt, maar zo hebben jullie al wel een impressie en ik ga het gewoon binnenkort nog een keer doen. Klaar voor heel veel huis-spam? Let’s go!

IMG_5783
Het washokje is bijna af! Er komen nog witte gordijnen tot aan de grond en natuurlijk moeten de wasmachine en droger er nog in. Een droger hebben we alleen nog niet ;-). Verder gaan we dan om de wasmachine en droger heen nog een soort plank maken, zodat dat allemaal netjes staat. En er komt nog een schuifdeur voor.
beter
Gezellige boel op de slaapkamer! Ook hier komen nog gordijnen (groen, velours) en er komt nog nieuw beddengoed. En hopelijk heel snel ook een nieuw bed <3.
IMG_5704
Deze muur achter was eerst wit en kaal en we zijn ZO blij met de steenstrips die er tegenaan gemetseld zitten. Dit brengt zoveel gezelligheid met zich mee. En ook zijn we heel blij met de mat zwarte kozijnen. Ach; eigenlijk ben ik blij met alles in dit plaatje 😀
F842CCC6-59B4-493F-8469-66AEDE5F6F40
Woonkamer aan de voorkant: we hebben een nieuw bijzettafeltje van Pols Potten (voor 50% van de prijs gescoord bij de Pols Potten winkel in Amsterdam!)

IMG_5759

IMG_5755

IMG_5733
De zwarte keuken en de stenen muur passen vet goed bij elkaar nu. YES! En we hebben een nieuwe, zwarte kraan in de keuken :D. Nu alleen nog een witte wasbak ;-).
IMG_5728
Ik ben ook zo blij met hoe dit eruit ziet 😀
IMG_5722
Bloemen in huis zijn altijd een goed idee <3
IMG_5832
In de keuken hing eerst 1 witte plank, maar ik wilde hier wat meer kleur én bergruimte, dus hebben we er 2 planken opgehangen die echt een warme hout-kleur hebben. Love it!
IMG_5807
Ennnn de welbekende woonkamer!

Woensdag: thuiswerken
Op woensdag was ik wederom thuis aan het werk. Ik ging deze week niet naar yoga, omdat er een beetje een zweverige lerares was en daar had ik geen zin in. Thuis was ik lekker aan het werk, bracht ik ff een bezoekje aan de stad ennnn schreef ik m’n uitgebreide artikel over Lowlands eten uit!

’s Avonds aten we een kant-en-klaar pizza van Marqt (die teringduur en vrij smakeloos was).

IMG_5969

Donderdag: De Poezen Podcast!
Op donderdag – Internationale Kattendag – was ik ’s ochtends druk met De Poezen Podcast. En ik bereikte weer eens wat, woehoe! De podcast staat nu juist op Spotify én op Google Podcasts en nog twee apps die ik niet ken, haha. Via een of ander Podcastbedrijf. Heel chill. YES!

Verder was het Internationale kattendag maar interesseerde Teddy dat geen hol:

DC9D6D15-8277-4A92-BEE4-84BF48B2E614

’s Middags ging ik ff koffiedrinken met een vriendin in Haarlem. We streken neer bij Native en dat was echt ge-wel-dig. Ik dronk een fantastische decaf ijskoffie ín de zon en het was super gezellig. En wat is dit een onwijs leuk koffietentje. Hier ga ik vaker heen!!

IMG_5917

’s Avonds kwam er een pakketje aan de deur. En ik zeg pakketje, maar ik bedoel eigenlijk: PAKKET. Voor de housewarming (waar 40 mensen kwamen) hadden we vlees besteld via Butchery.nl. En ik ben echt fan van die online slager. Ze zijn begin dit jaar uitgeroepen tot beste slager van Nederland en verkopen alleen maar vlees van 3 sterren of beter of biologisch vlees. Ze hebben een 100% dierenwelzijn garantie. Daarover lees je meer hier (en ik kon het niet meer met ze eens zijn).

We bestelden 3,5 kilo brisket, 2,5 kilo gehakt (voor moink balls), 6 slacks spare ribs (die waren echt geweldig lekker) en kregen er nog een flinke flank steak bij. Super fijn! Overigens wel zo goed om erbij te vermelden dat we dit allemaal van ze hebben gekregen. En daar ben ik mega blij om, want dit is een merk dat ik heel graag promoot!

IMG_5963
Teddy was ook onder de indruk van de hoeveelheid vlees in de woonkamer

IMG_5978

Ik weet zeker dat wij hier vaker mooie stukken vlees gaan bestellen. Zo hebben we voor ons ‘reguliere’ vleesgebruik Koopeenkoe.nl en kunnen we voor mooie grote stukken die we als extraatje willen, bijvoorbeeld als we gaan barbecuen, gebruik maken van Butchery.nl. Love it!

Vrijdag: familiebezoek & voorbereidingen
Vrijdag was een intense dag. Jan werkte thuis en ik was druk met de voorbereidingen voor de barbecue van zaterdagavond. We zouden immers koken voor 40 man, dus daar kwam wel enige voorbereiding bij kijken. Van het kopen van extra schalen (2 schalen voor €2,50 op de kop getikt bij de kringloop) en extra wijnglazen (12 glazen voor €14 bij Action <3) tot het alvast klaarmaken van de aardappelsalade, pulled chicken en een bananentaart.

IMG_5986
Mega lekker: een taart van croissantjes, bananen, pecannoten en dat overgiet je dan met slagroom, ei en suiker en bak je af op de barbecue of in de oven. Ik bereidde dit vast voor voor morgen, dus ik deed het in de oven.

Om een uurtje of 6 was ik klaar met de voorbereidingen en ik was KAPOT. Ik ging ff op bed liggen, want ’s avonds zouden de ouders van Jan langskomen om alvast Jan z’n verjaardag te vieren.

Well, ik lag niet lang op bed ;-). Om twintig over 6 stonden het zusje van Jan met haar man en dochter op de stoep. Verrassing! Haha!

IMG_5282
Gelukkig hadden we taart gehaald! :O Overigens was dit wel echt de teleurstelling van de week: tompoes-vlaai van AH. Slaat nergens op; veeeeeel te zoet en ook gewoon echt niet zo lekker. Beter eet je gewon een tompoes, haha. Trap hier niet in!

Met z’n 6en aten we een lekker hapje (recept hier) en hadden we een gezellige avond.

Rond 12 uur gaf ik Jan z’n verjaardagscadeautje. Hij werd zaterdag 33! 😀 We gaan voor zijn verjaardag samen naar Londen naar het concert van John Mayer. ZO VEEL ZIN IN <3.

Zaterdag: Housewarming & Jans verjaardag
Op zaterdag ging al vroeg de wekker. De brisket moest namelijk ongeveer 9 uur garen op de barbecue en dat betekende dat Jan al om 7 uur ’s ochtends de Big Green Egg aanstak.

IMG_6013
Ook als je 33 bent mag je je eigen cakeje versieren met slagroom en prinsessen spikkels.

De hele dag waren we druk met voorbereidingen. Eten klaarmaken, het huis wat opruimen, de laatste dingen klaar maken voor de housewarming. En om 4 uur barstte het feest los!

71273BEB-C66B-4A9A-A406-D5B6354EB349
10 voor 4. Wij zijn K A P O T

Maar het was echt een te gekke housewarming. Het was zo gezellig, er kwamen zo veel vrienden, het eten wat zo lekker, alles werd op het goede moment geserveerd, iedereen was stil toen die aan het eten was. Ik was echt mega trots op wat we neer hadden gezet. En het was ZO gezellig met vrienden die allemaal naar Haarlem waren afgereisd <3. Echt: we voelden ons echt gezegend met zulke leuke mensen om ons heen.

62b41662-d0dc-468c-bd55-86162e92d92c
Hier is Jan de brisket in te dikke plakken aan het snijden. Was alles dan gelukt vandaag? Nee de brisket was een tikkeltje droog en de plakken dus te dik. Maar goed; we maakten dit dan ook voor het eerst.
IMG_6021
Een pan vol met pulled chicken die ik vrijdag al had gemaakt. Check het recept hier.
IMG_6022
De pompoen met burrata, spinazie en pesto viel wederom in de smaak!
IMG_9701
Kijk hoe prachtig deze spare ribs zijn. Jan heeft ze tijdens het barbecuen vochtig gehouden met appelsap en na 2 uur garen heeft hij ze het laatste uur met een mengsel van honing, ketjap en barbecuesaus afgelakt. Mjam! Dit was ZO gruwelijk goed gelukt.
IMG_6027
Zo horen je spare ribs te zijn. Echt goed vlees was het ook!

IMG_6131

IMG_6060
Een bordje vol lekkers: spare rib, pulled chicken, zelfgemaakte coleslaw, pomme duchesse, brisket en pompoensalade.

De laatste mensen gingen om een uur of 1 weg en toen bleven Jan en een vriend die bij ons bleef slapen nog over. Ik ging lekker tukken en liet The boys de avond afsluiten met whisky in de achtertuin. Man, wat had ik een TOP avond gehad!

Zondag: schoonmaken(!)
Op zondag werd ik – in tegenstelling tot Jan – helemaal niet wakker met een kater. VET CHILL! Ik sliep lekker uit en ging vervolgens flink schoonmaken.

E9272CC2-EECB-4744-B6E2-C229FDF142E0

Om een uur of 4 was het huis weer helemaal aan kant. VET chill. We hadden bovendien vet mooie bloemen gekregen, dus die kon ik nu mooi in huis uitstallen. Man, wat voelt dat heerlijk. Ik leefde nog helemaal op een high van de toffe avond ervoor en had nu het hele huis helemaal school én gezellig. HEERLIJK!

IMG_6066

IMG_6071
Ik vind lelies zoooooo mooi, maar ze zijn ook heel erg giftig voor katten en dus staan ze buiten… Gelukkig staat het daar ook prachtig!

IMG_6059

’s Avonds gingen we lekker met z’n twee op de bank. Eindelijk ff rust. Lekker Mad Man kijken en verder he-le-maal niets. Mjam!

En dat was dan mijn week 32. Wat een topweek he? Zo ontzettend vol van liefde en geluk kijk ik terug op deze week! 😀 En dan heb ik je nog niet eens verteld dat in deze week ook nog een van m’n beste vriendinnen moeder werd <3333. EINDELIJK! 😀

Inmiddels zijn we halverwege de volgende week en die week staat tot nu toe lekker in het teken van werken en natuurlijk.. LOWLANDS! Waar we morgen al naartoe gaan. Ik vertel je er komende week over.

Is er nog een kans dat ik iemand tegenkom op Lowlands? Laat je horen in de comments!

Volg mijn leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.

Trouwens… Wist je dat ik drie boeken schreef?

12 reacties op “Leo’s week 32: koken voor 40 man op onze Housewarming, héél veel huisfoto’s, bellen met de horecabaas van Lowlands en meer!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *