Leo’s week 21: buitenkeuken gebouwd, lekker borrelen, Teddy’s b-day, stemmen en meer!

Hey allemaal! Vanaf ons zonnige dakterras waar opeens een buitenkeuken gestationeerd is, typ ik deze Leo’s week 22. Er is alwéér een week voorbij; wat gaat de tijd toch snel.

Waar m’n vorige weekdagboek vol stond met kommer en kwel (want ziek en ellendig), was de afgelopen week heel chill. Teddy was jarig, ik ging naar een mega chille terrasopening, bouwde samen met Jan een buitenkeuken op ons terras (dit eindresultaat is ZO vet) en had gezellig vrienden over de vloer in ons nieuwe huis. Ik praat je er graag over bij. Sit back, relax… En enjoy!

Maandag: werken met Willy
Maandag was echt een vet fijne dag. Vriend Wilbert kwam vanuit Groningen naar Haarlem om samen een middag bij mij thuis te werken. We zijn allebei ZZP’ers en niet gebonden aan een kantoor en we hadden elkaar al lang niet gezien of echt gesproken, dus dit was echt mega fijn. Eerst ff bijkletsen en daarna gewoon lekker aan het werk. Ik vind het zo chill als dit kan en het was echt heel erg gezellig. Loved it!

IMG_1387
Waar Wilbert is, is goed eten. MJAM!

‘s Avonds volgde ik een lesje yoga bij glow studio en die les vond ik iets te langzaam; iets teveel yin yoga. Maar het was wel chill en mindfull, dus op zich was ik wel lekker ontspannen.

En ‘s avonds plofte ik met Jan op de bank om Undercover verder te kijken. Spannend!

Dinsdag: werkdag!
Op dinsdag was ik wederom lekker thuis aan het werk. Ik fotografeerde wat voor een campagne, kookte een simpel maaltje en was lang bezig met wat dingen voor mijn….. podcast!

2F3B3108-1216-4627-9130-D69D4495B560
Klein beetje een boring ochtendje…

Jaja! Ook ik ben bezig met het maken van een podcast en het gaat over een onderwerp dat je niet zo snel verwacht, haha. Of misschien ook wel. Maar het is niet heel voordehandliggend. Ik maak binnenkort wel bekend wat het gaat zijn, maar het staat nog zo in de kinderschoenen, dat ik het nog niet durf. Hoewel ik wel heel erg bang ben dat iemand er met mijn idee vandoor gaat. Maar! Binnenkort komt de eerste online… To be continued 😀 In ieder geval heb ik me deze middag bezig gehouden met het artwork en me verdiepen in hoe ik m’n podcast online krijg, want dat is nogal ingewikkeld. Maar ik heb stappen gemaakt en binnenkort is het zo ver :D.

Woensdag: werken bij Frisk
Woensdag was echt mega fijn. Ik wilde vandaag weer eens even een nieuw tentje in Haarlem ontdekken en ging daarom werken bij Frisk aan het Spaarne. En dit was echt zo’n goed idee. Wat een fantastisch fijne tent! Super veel werkplekken, hele toffe inrichting, hele leuke menukaart, aardige mensen, mooie locatie aan het water en het was er lekker rustig. In zo’n tent als dit voel ik me helemaal niet ongemakkelijk als ik ff naar de wc moet en al m’n spullen (laptop, tas) achterlaat. Zo vertrouwd voelt het. Super fijn! En ook tof; ik bestelde er 2 thee en wentelteefjes en hoefde maar €11 af te rekenen. Super goedkoop! Love deze plek, ik ga hier zeker vaker naartoe.

IMG_1470

‘s Middags thuis maakte ik nog even een foto voor Instagram, om iedereen aan te sporen om de volgende dag te gaan stemmen. En ik vind het tof dat ik nu een week later, gewoon kan zien dat dat iets heeft gedaan. Ik heb DM’s gekregen van mensen die door mijn post geïnspireerd waren om ook op een vrouw te stemmen. Vet! En toen ik gisteravond op mijn Insta stories een nieuwsbericht deelde waarin te lezen was dat het stemmen op een vrouw (en dan niet de eerste vrouw van de lijst) er daadwerkelijk voor gezorgd heeft dat bijvoorbeeld bij d66 niet de 3e (man) maar de 4e (vrouw) de 3e zetel krijgt, dan vind ik dat echt tof. Bovendien kreeg ik DM’s van mensen die door mijn post zich er ook in verdiept hebben en op een vrouw gestemd hebben :D. Dus nice!

C09B8003-CC2D-48DD-BB5F-415A6D484DE2

Donderdag: super lekkere borrel in Amsterdam
Op donderdagochtend stonden Jan en ik al om kwart voor 8 in het stemlokaal.

IMG_1499

Daarna heb ik wat gewerkt en in de middag had ik een aantal uur geblokt om te werken voor een bepaalde campagne. Maar die werd uitgesteld en toen had ik opeens de middag vrij. VET nice, want het was super lekker weer. Bikini aan en bakken op het dakterras :D.

0BF5E2C2-C552-4A4B-B079-3FB027E535C4

‘s Middags had ik nog één afspraak staan en daarna snelde ik naar Amsterdam voor de opening van het terras van Sushi Samba. Ik was hiervoor uitgenodigd en mocht een vriendinnetje meenemen, dus samen met Layla heb ik echt INTENS genoten van zon, wijn en sushi op dit heerlijke terras. Echt: wat een aanrader. Nu is sushi samba wel wat aan de prijs (en voor ons was alles gratis deze avond, zo heerlijk), maar ik vind de gerechtjes wel echt lekker. En ze hebben wel écht een lekker terras met zon, midden in de drukte van het centrum van Amsterdam. Goed plekje!

IMG_1536

Na tig wijntjes had ik helemaal nog geen zin om naar huis te gaan, maar het feestje was afgelopen, dus ik moest op zoek naar een nieuwe kroeg. Jan stond te lallen met collega’s in een kroeg bij werk, dus besloot ik daar aan te sluiten. Fucking gezellig.

Om een uurtje of 11 pakten we de trein terug naar Haarlem. We hebben echt asociaal Burger King zitten vreten in de trein en waren allebei goed van de wereld, maar het was heer-lijk.

Vrijdag: klein katertje & grote kater
Op vrijdagochtend kun je wel zeggen dat we wakker werden met een klein katertje. Ik voelde me echt alsof ik in een klef tentje op Lowlands wakker werd met een bierkater. Man, o man. En zo roken we ook, haha. Getsie!

Maar goed, we hadden een lekker dagje. Jan en ik werkten allebei thuis en halverwege de dag kregen we een levering binnen van Karwei, waar we hout hadden besteld voor onze buitenkeuken. Die gingen we namelijk dit weekend maken.

Verder was vrijdag Teddy jarig en werd ons kleine katertje een grote kater! Hij werd 7 jaar oud en dat hebben we ff gevierd met een taartje. Maar omdat Tedmans niet geïnteresseerd is in ander eten dan zijn brokjes, kreeg Ted gewoon extra brokjes, haha. Meer taart voor ons <3.

FullSizeRender

Vrijdagavond gingen we voor het eerst in Haarlem naar de bioscoop. Ik moet zeggen; ik mis de Filmhallen in Amsterdam enorm. Dat vond ik zo’n fijne bioscoop met mooie films en mooie zalen en hier in Haarlem heb ik tot nu toe op Google maps 2 bioscopen gevonden, waaronder een Pathe. Nu ben ik daar niet echt heel erg fan van (het stinkt naar popcorn en er zitten al-tijd aso’s in de zaal), maar we hadden geen andere keuze. We gingen naar Aladdin en het was… GEWELDIG.

Wat een fan-tas-ti-sche film. Echt zoooo leuk. Exact het verhaal van de Disneyfilm van jaren geleden, maar dan gewoon heel cool nagemaakt. Ik had echt kippenvel en tranen in m’n ogen van jeugdsentiment (maar ik ben nogal een jankerd) en vond het echt heel erg leuk. Gaat dat zien!

IMG_1660

Zaterdag & zondag: klusweekend!
Op zaterdagochtend begon ons klusweekend lekker op tijd. We hadden ons goed voorbereid, dus aten eerst ff een mega chill (en groot) ontbijt, zodat we er flink tegenaan konden. We hebben in één weekend samen een buitenkeuken gebouwd en we zijn zo trots op het eindresultaat!

IMG_1668

Een paar weken geleden hebben we de bouwtekening gemaakt. Op basis daarvan hebben we een bestelling geplaatst bij Karwei (die dus vrijdag binnenkwam) en toen zijn we zaterdag maar gewoon aan de slag gegaan.

IMG_1579
Al het hout! We hebben gekozen voor douglas, omdat dat wel een paar jaar goed blijft en niet super duur is of heel zwaar om mee te werken.
IMG_8195
Hier hebben we de achterkant van de keuken op de grond liggen en beginnen we met het frame erop bevestigen

Jan en ik zijn allebei wel redelijk handig (ik heb vooral inzicht en vind het niet erg om vieze vingers te krijgen, Jan heeft vooral kracht en maakt het grote plan en samen zijn we echt een vet goed team) en natuurlijk hebben we tijdens zo’n klusweekend wel tegenslag (zo ontdekten we dat we ook geribbeld hout hadden besteld, terwijl het idee eigenlijk was om alles van glad hout te maken en hadden we balken te weinig (gelukkig hadden we nog oud tuinhout liggen)), maar het komt altijd wel goed.

IMG_1674
Teamwork makes a dream work!
IMG_1687
Jan zaagt de planken op maat en ik schroef ze vast. We hebben een soort koofjes gemaakt om de poten waar het frame op staat, voor een nette afwerking :D.

We zijn nog één keer naar de bouwmarkt gereden voor een extra plank en wat latjes om de boel af te werken en toen hadden we zondagmiddag om half 5 een buitenkeuken op ons dakterras staan. Wat een droom die uitkomt! Ik ben 29 en bezit twee keukens. :O 😀

IMG_1728
Laagje beits in dezelfde kleur als de vloer erop gesmeerd en klaar!

IMG_1735

IMG_1737

Zondagavond moest de barbecue meteen aan natuurlijk. Helaas werd het echt kutweer en moesten we binnen eten met de vrienden die over de vloer kwamen om meteen ff de buitenkeuken in te wijden. Maar dat mocht de pret niet drukken. We maakten een cote de boeuf van de Big green Egg en het was echt suuuuuuper leker. ZO goed gelukt. En het was zo fijn om gewoon werkruimte te hebben om de barbecue heen. ZO chill. Echt, we zijn helemaal verliefd op de buitenkeuken.

59C504E6-B68B-4AC3-B313-7C5A45395415

IMG_1779
Geweldige cote de boeuf volgens dit recept.

Zo en toen was de week alweer voorbij! Ik vond het echt een lekker weekje <3. En nu zitten we alweer halverwege week 22. En deze week staat ontzettend in het teken van de bruiloft van Vera & Leroy, a.s. vrijdag. ZO VEEL ZIN IN! Verder ben ik lekker aan het werk en vertrek ik vanmiddag nog naar Groningen, ben ik eind van de week nog in Rotterdam en gaf ik maandag een presentatie in Amsterdam. Goed, genoeg om je volgende week over bij te praten dus. Tot dan!

Volg mijn leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.

Trouwens… Wist je dat ik drie boeken schreef?

4 reacties op “Leo’s week 21: buitenkeuken gebouwd, lekker borrelen, Teddy’s b-day, stemmen en meer!

  • Ik ben bezig met het idee van een buitenkeuken. Ik pik een paar ideetjes van je. Niet alles. Toch zeer mooi gedaan en praktisch..

  • Lucinda zegt:

    Waaaauw wat is het mooi geworden!! #goals haha.
    Hee vraagje, wij zijn bezig met ons 1e huis kopen en daar zit ook een dakterras bij. Hadden ook die douglas planken gezien en bedacht als vloer. Maar nu zie ik dat jij die voor de keuken gebruikt.. denk je dat die als vloer wel geschikt zijn? En van welke winkel komen jullie grenen vloerplanken?
    Liefs!

  • Toneelschuur in Haarlem is een super leuke bioscoop met een iets andere programmering dan Pathé. Het is geen hallen. Maar wel leuk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *