Leo’s week 14: dakterras make-over, datenight, bungee-fitness en ZON!

Hallo leuk mens! Het is woensdagochtend en ik ben voor het eerst in tijdens eens echt op tijd met mijn weekdagboek. Ik schrijf ‘m gewoon al op dinsdagmiddag. Lekker bezig Leo? Nou, gemiddeld. Lekker dat ik wat vooruit werk, maar het is omdat deze week een behoorlijk drukke week is. Ik ben met 5 campagnes tegelijkertijd bezig deze week en dat hakt er in! Bovendien heb ik twee pers-events, m’n normale blogs én klusdingen. Maar daarover ga ik je volgende week weer bijpraten. Nu nog ff terugblikken naar vorige week en dude, ik heb echt wat vets te vertellen/laten zien.

Ik gok zomaar dat veel van jullie die mijn weekverslagen lezen, me ook wel op de Instagrams volgen en dan heb je dit al gezien, maar ik ga je vandaag ook gewoon nog hier ff bijpraten over… deel 1 van onze dakterras make-over! <3 Oh man; we hebben zo hard geklust dit weekend en het resultaat mag er nu al ontzettend wezen. YES!

Nou, daarover ga ik je vertellen, maar ook over… bungee fitness (ja echt), datenight (eindelijk weer), lunchen in de zon, gore sushi en meer. Zin in?

Pak er een wijntje bij (als je dit ‘s middags/ ‘s avonds leest) of een kop thee en een zak paaseieren en let’s talk about… mijn avonturen van week 14.

Maandag (1 april): werkdagje
Ik ben in geen een grap getrapt. YES. Ik moet ook zeggen; ik vind er tegenwoordig nog maar weinig aan; 1 april. Bedrijven proberen te lollig te doen en de ontwikkeling om influencers te betalen om je grap te laten slagen vind ik echt heel ingewikkeld (en heb ik zelf dus ook afgeslagen). Maar goed.

Mijn maandag was fijn, als ik in m’n fotorol terugkijk. Ik heb met Teddy geknuffeld, blogs geschreven, MIJN Ford Ka+ FILEGEPARKEERD (mega trots ben ik hierop) én een begin gemaakt met het verven van de schutting. Hierover later meer <3.

IMG_8302
Teddy chillt ‘m fulltime onder de bank

Echt stom deze maandag vond ik trouwens het nieuws dat Sissyboy misschien gaat sluiten. HALLO; dit is echt een van mijn favoriete winkels ooit. Ik shop hier kleding, interieur, mooie kleren voor Janneman. DON’T GO :(. Was het maar een 1 april grap.

IMG_8515
YES POES OP SCHOOT!

Dinsdag: Bungee fitness & datenight
Op dinsdagochtend had ik eerst ff een telefoonmeeting voor een hele vette samenwerking die ik heb opgezet met Fonq voor het dakterras. Echt zo zo zo blij ben ik hier mee. We zetten tijdens deze telefoonmeeting de puntjes op de ‘i’ en binnenkort kan ik je mijn dakterras showen met heel veel mooie aankleding van Fonq! 😀 Ik ben ZO dolblij :D.

IMG_8445
Ik wilde al een tijdje een pet, maar vond het zo moeilijk om er een te vinden; je wil toch ff passen in de winkel maar op de een of andere manier voelde ik me niet cool genoeg om een skate-shop o.i.d. in te gaan om petten te passen, dus uiteindelijk heb ik een paar online besteld en deze houd ik 😀 Haha. Is dit herkenbaar voor IEMAND?!

Verder heb ik dinsdag geluncht als een beest, maar dat was ook nodig, want ‘s middags ging ik naar een heel vreemd sportklasje…

58C5D99E-344F-4B5E-AC75-2167E6C5E4A6
Bacon, brie, honing en walnoten uit de oven

Ben & Jerry’s hadden me uitgenodigd voor een lesje Bungee Fitness en dan tijdens die les.. IJS ETEN! 😀 Voor gewoon een sportklasje kom ik natuurlijk niet, maar als er ijs is, ben ik van de partij, haha :D. En ik vond dit echt heeeeel leuk. We kregen les in Bungee fitness, wat praktisch betekent dat je in een bungee-outfit aan een elastiek aan het plafond hangt en dan een soort oefeningen gaat doen; springen, squads (fucking makkelijk opeens), burpies en al dat soort ongein. Ik vond de handstand wel vet, want dan kon je tenminste blijven staan, omdat je aan zo’n elastiek vast zit.

bungee
Chillen in m’n tuigje

En tijdens de les mochten we het nieuwe ijsje van Ben & Jerry’s uitproberen; de Slice. VET LEKKER! Echt een aanrader!

Na de les was ik wel een beetje misselijk van het heen en weer springen (en ijs eten ondertussen haha) en het regende kei-hard. Ik zou op datenight met Jan, maar ik had echt weinig zin man. Maar toen er een Car2Go in m’n straal van 250m (dit kun je zelf instellen, zoooo handig) stond, besloot ik toch maar naar het restaurant te gaan. Ik pikte Jan op bij z’n werk, zodat hij ook niet door de regen hoefde en in onze Smart Car2Go sjeesden we naar de Amsterdamse Pijp.

IMG_8382

Ik was uitgenodigd om de kaart van Escobar te proberen en was daar van te voren al behoorlijk enthousiast over. Jan eet hier namelijk vrij regelmatig, dus ik wist dat het goed was. YES!

We aten er echt heel erg lekker en het was echt een hele fijne datenight <3. ‘s Avonds pakten we de trein terug naar Amsterdam en I loved it. Wat een topdag dit!

Schermafbeelding 2019-04-09 om 17.17.19
Super lekkere zalm met limoen en mierikswortel
Schermafbeelding 2019-04-09 om 17.17.29
Deze crispy taco’s met varkensvlees zijn echt geweldig. Dit was mijn favoriet!
Schermafbeelding 2019-04-09 om 17.17.35
Hele lekkere rib eye
Schermafbeelding 2019-04-09 om 17.17.42
Burrata met wortel en grapefruit. LEKKER!
Schermafbeelding 2019-04-09 om 17.17.49
Super malse kip yakitori
Schermafbeelding 2019-04-09 om 17.17.58
Als toetje hadden we dit geweldige chocolade toetje met passievrucht-merinque. Mijn favoriet!
Schermafbeelding 2019-04-09 om 17.18.03
Ook fantastisch: een taartje met hangop en heer-lijk ijs

Woensdag: #vreetzak
Mijn woensdag stond in het teken van maar één ding: patatje speciaal. Daar had ik al sinds ‘s ochtends vroeg zin in en ging ik ‘s avonds dus lekker bij de snackbar halen.

‘s Avonds chillden we ‘m op de bank met frituurshizzle en het leven is mooi.

IMG_8435
Ik ben niet de enige die z’n kroket uitholt dmv frietjes. Toch?
IMG_8346
Deze poes houdt er zó van om dicht bij ons te liggen en geaaid te worden

Donderdag: project schutting
Op donderdag was het weer buiten iets beter en kon ik verder gaan met m’n schutting-schilder-project. ‘s Ochtends werkte ik vanuit huis en ‘s middags dook ik de tuin in voor een nieuwe laag verf.

IMG_8464

De eerste laag (ceta bever white wash) had echt bij lange na niet de dekking die ik wilde (soort van alsof je je schutting staat in te smeren met melk; zo weinig bleef er zitten), dus ik ging vandaag met nieuwe verf aan de slag. We hadden nog een potje universele grondverf wit staan, dus dat heb ik er eerst maar eens op gesmeerd. En dat resultaat mocht er wezen!

IMG_8316
1 laag ceta bever white wash zit er op… Niet het gewenste resultaat…
IMG_8472
1 laag witte grondverf van Flexa zit nu op alle voorste planken. Dat ziet er beter uit!
IMG_8526
Alle planken zijn nu 1 x gelakt met witte lak die geschikt is voor buiten. Op de voorste planken zit een laag grondverf en dan lak, op de achterste planken heb ik meteen lak gedaan. Ziet er goed uit, toch?

Uiteindelijk heb ik deze week zo’n 9 uur in de tuin doorgebracht om 3 lagen verf aan te brengen op de schutting, maar hij is nu mooi wit en ik ben er heel blij mee. Bovendien heb ik me die 9 uur ontzettend goed vermaakt met de podcast De Eeuw van de Amateur. Wat een aanrader! Meer mensen hier die ‘m luisteren?

Vrijdag: lunchen in de zon
Op vrijdagochtend werkte ik vanuit huis; ik had wederom een belafspraak voor een campagne omtrent het nieuwe huis (nice!!)  en hield me bezig met mails beantwoorden, social inplannen en meer van dat soort dingen.

Rond lunchtijd was mijn werkdag voorbij en ging ik lekker lunchen in het centrum met een vriend van mijn studie. We wonen nu mega dicht bij elkaar in Haarlem en dat was reden om elkaar weer ff te zien. En dat was ZO gezellig. Los van dat het heerlijk was om in de zon, buiten op het terras, te lunchen, was het ook gewoon echt zo leuk om bij te praten. Wat een goeie toestand dit <3.

IMG_8523
Croque bij De Volkslust

In de loop van de middag ging ik weer naar huis om verder te gaan met m’n schutting-moet-wit-project en ‘s avonds had ik een lekker avondje op de bank met Teddy en sushi. Chill!

IMG_8540
Ik bestelde sushi bij Sumo en was daar niet echt enthousiast over. Wist je trouwens dat ik een blogpost bijhoud met daarin alle aanraders van bezorgrestaurants in Haarlem? Check het hier.
ted
Chillen met Teddy (ja, deze poes slaapt aan een stuk door)

Zaterdag: nieuw terras leggen
Op zaterdag stonden Jan en ik alweer vroeg op, want we hadden grootse plannen voor dit weekend. Deze twee dagen hadden we namelijk op de planning om het dakterras aan te pakken. We wilden er een nieuwe vloer in, de schutting was deels al geverfd, een andere schutting wilden we aanpakken met bamboe en de laatste schutting met planten. En dit gingen we allemaal in dit weekend doen.

Op zaterdagochtend begonnen we met het leggen van de nieuwe vloer. We zijn gegaan voor grenen vlonderplanken en hebben de vloer, met hulp van vriend Peter, gelegd. Hier zijn we toch zeker wel de hele dag mee bezig geweest, we hebben er minstens 750 schroeven in geboord (ja echt) en aan het begin van de avond waren we eindelijk klaar. DUDE, wat is dit VET geworden.

IMG_8559
Lekker samen aan de slag! We hebben eerst rubbertjes gelegd op het dakleer, zodat dat niet beschadigd. Daarop houten balken, die zorgen dat de boel stevig is en water gewoon er onder weg kan lopen. En daarop hebben we de vlonderplanken van 3 meter geschroefd.
dakk
We zijn halverwege! En kregen hulp van vriend Peter. Zoals je ziet heb ik ook een stukje achterin van de schutting geverfd, maar alleen de voorste planken. Ik had het idee dat als ik die hoek mee zou verven, dat het meer een geheel zou zijn en dat de ruimte mooier oogt, in plaats van dat je meteen tegen een donkere wand aankijkt aan de achterkant. En ik heb alleen de vorste planken geschilderd, zodat je een goede overgang hebt tussen wit naar donker. Do you like it? I DO!
before
Tadaaa! De hele vloer ligt er in! We hebben hier met z’n 3en een goede middag over gedaan. Van 12 tot 6 bezig geweest ofzo.

‘s Avonds konden we -nadat ik nog ff een pasta carbonara in elkaar flanste- alleen nog chillen op de bank.

Zondag: dakterras inrichten
Op zondag stonden we wederom vroeg op. Jan ging met vrienden 70km fietsen en in die tijd ging ik verder met ons dakterras. De vloer lag er super mooi in, maar nu was het tijd om ‘m te beitsen! We wilden de vloer namelijk nog iets donkerder hebben. Dus; op handen en knieën ben ik het hele terras over gegaan en in 2 uurtjes had ik de hele boel gebeitst. EN NU IS HET NOG MOOIER DAN HET AL WAS <3.

knie

dak
Eindresultaat na het beitsen! 😀

Om 1 uur was Jan weer thuis en maakten we ons klaar voor een bezoekje aan het tuincentrum. We wilden nog bamboe voor de schutting kopen, ff kijken bij wat planten en alvast de trap bestellen. Want jaja; we gaan ook nog zelf een trap knutselen voor op het dakterras. Dat doen we van dezelfde vlonderplanken, in een zelfde soort constructie en dan beitsen we ook die en dan is alles nog mooier dan het nu al is. Oooh ik word er zo blij van <3.

dakkkk
Het begint ergens op te lijken. Nu alleen de meubels nog 😀 Overigens lijkt de vloer nu weer heel anders, maar dat komt doordat op die andere foto de zon erop stond.

Anyway; in het tuincentrum kwam we nog Eke (snackspert) en Alice tegen #vetgezellig. En we slaagden echt vet goed. We vonden er precies de bamboe waarnaar we opzoek waren (zwarte bamboe van 1.80m hoog) in 3 rollen, we vonden er leuke klimop (die er overigens momenteel wel diep ongelukkig bij hangt, maar ik hoop dat dat nog goed komt?!) ennnn we kochten er plantenbakken, potgrond en alles wat we nodig hebben om de trap te maken.

mjammm
3 bamboe schuttingen, 3 klimop planten, twee plantenbakken en 2 zakken potgrond. Gaat het passen in onze Ford Ka+? Ik dacht écht van niet. Maar toch! 😀

Nu hoop ik echt dat de materialen voor de trap a.s. vrijdag of zaterdag geleverd worden, zodat we die dit weekend ook kunnen maken. En dan komen a.s. vrijdag als het goed is heel veel toffe meubels en tuinaccessoires van Fonq hier geleverd en dan kunnen we op die manier het dakterras helemaal afmaken.

Over een week of 2 ga ik je in een video laten zien hoe het helemaal is geworden. IK KAN NIET WACHTEN :D.

Oh en zondagmiddag waren we dus om half 5 klaar met tuincentrumdingen-halen en moesten we ook nog ff snel langs Kwantum, want daar had ik een mooi dressoir gezien en ik werd gek van dat we die misten in huis, dus die kochten we ook nog ff snel, haha. Maar daar heb ik nog geen foto’s van. Komt snel :).

ca615252-de4e-436c-b857-6d82510ed60a
Tuinieren met Leo; ooit een klimop uit de knoop moeten halen? Mijn god, wat een KLUS!

En toen zijn we dus de tuin in gedoken om de bamboe neer te zetten en de klimop aan de schutting te bevestigen en om een uurtje of half 8 ‘s avonds waren we helemaal klaar. We bestelden nog een hapje eten (waarover ik trouwens schrijf, check het hier!) en konden daarna helemaal niets meer. Op. Naar. Bed.

f3f0574d-db5c-474e-a7e5-5f7745980418 2
Bamboe schutting staat! 😀

Zo, en dat was dan mijn week 14. Zoals gezegd in de intro is mijn week 15 behoorlijk druk en ik moet zeggen dat ik uitkijk naar dit weekend en daarna naar volgende week dinsdag, want dan wordt het geloof ik weer iets rustiger qua werk. Maar daar ga ik je volgende week gezellig over bijpraten.

Ik hoop dat je het weer leuk vond om mijn dagboek te lezen! Ik wilde nog even kwijt dat ondanks dat ik niet altijd fysiek reageer op jullie reacties onder m’n dagboek, dat ik ze wel altijd lees (en in m’n hoofd beantwoord) en het heel erg waardeer om jullie lieve berichtjes altijd te lezen <3. Dankjewel daarvoor!!

Volg mijn leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.

Trouwens… Wist je dat ik drie boeken schreef?

16 reacties op “Leo’s week 14: dakterras make-over, datenight, bungee-fitness en ZON!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *