kant & klaar #14: Maaltijdpannetje roerbak runderreepjes van Aviko

Door Elske – Hoi hoi! Leuk dat je weer mee leest met een kant & klaar. Nummer 14 alweer! Al eerder testte ik een variant van Aviko’s maaltijdpannetjes: deze met wilde zalm. Deze kwam niet fantastisch uit de test. Het was niet helemaal geweldig, zoals deze risotto of pasta pesto, maar ook niet bagger en slecht. Gewoon wel prima. Ik was benieuwd of alle varianten zo neutraal zouden smaken of dat er ook pareltjes tussen zouden zitten. Hoog tijd om een andere variant te testen: Roerbak runderreepjes!

Het assortiment
Aviko heeft meerdere varianten van deze maaltijdpannetjes in de supermarkten liggen. Naast deze met runderreepjes, bestaat er dus ook een variant met wilde zalm, eentje met kip en één met gemarineerd varkensvlees. Je kunt ze in diverse grote supermarkten kopen, waaronder de AH, Jumbo, Coop en Hoogvliet. Voor €3,49 kun je je buik al vullen met deze kant-en-klare maaltijd, maar of dat ook lekker is…

Kant&Klaar14_maaltijdpannetje_runderroerbak_1

Misschien nog wel even leuk om te weten: de maaltijd bevat allerlei verrassende (vind ik) groentes. Niet zo standaard als in veel kant-en-klaar maaltijden. De verpakking meldt het volgende: aardappelblokjes, roerbak-runderreepjes, haricots verts, knapperige maïskolfjes, rode ui, hele Parijse champignons (kan iemand mij vertellen wat dit zijn?) en rode paprika in een milde curry-kokos kruidenmix’. Door al deze groentes heb ik meteen het gevoel dat deze kant-en-klaar maaltijd ook wat gezonder is dan andere maaltijden. En ik moet eerlijk toegeven: nu ik behoorlijk wat kant-en-klare maaltijden test, ben ik zo af en toe wel blij met wat afwisseling in groentes.

De bereiding
Ik nam de proef op de som, negeerde de instructies op de verpakking en deed de inhoud van de verpakking in een kom; magnetronfolie erover en gaan! Vijf á zes minuten op 650 watt leek mij een goede vervanger voor 8 minuten wokken (zoals op de verpakking staat aangegeven). Benieuwd of dat goed gaat…

De smaak
De groentes waren goed gaar en nog knapperig ook, inclusief de haricots verts en mini-maiskolfjes. Ook het vlees was niet gaar ‘gekookt’ door de magnetron. Je weet wel, zoals je dat wel eens hebt als je vlees uit de diepvries in de magnetron wilt ontdooien.

Eigenlijk heb ik het idee dat de bereiding in de magnetron de maaltijd juist goed heeft gedaan: de vorige keer bleef er in de koekenpan veel ‘saus’ achter. Deze lag nu onderin mijn schaaltje en kon ik dus goed mengen met de blokjes aardappel, het vlees en de groentes :).

De smaak van de currysaus/kruidenmix had wat mij betreft net wat meer naar voren mogen komen. Nu vond ik met name de aardappeltjes wat saai smaken en dat hoort niet bij een currysaus; daarvan verwacht je juist veel smaak.

Kant&Klaar14_maaltijdpannetje_runderroerbak_2

Ik vind dit een prima maaltijd voor als je eens wil af wisselen met standaard kant-en-klaar maaltijden. Wanneer je die vaak eet kan ik me zo voorstellen dat ze een beetje eentonig worden: veel saus of kaas, weinig diversiteit in groenten en vaak dezelfde combinaties van smaken. Dit is niet zo’n kant-en-klaar maaltijd. Dit is gewoon een ‘normale maaltijd’; iets wat je ook zelf op een doordeweekse dag in elkaar kunt flansen en dan niet denkt: wauw, wat heb ik fantastisch gekookt, maar dat je ook niet ontevreden bent over het resultaat.

Nog steeds geen pareltje van Aviko, maar wel gewoon lekker. En soms is prima alles wat je zoekt in een kant-en-klaar maaltijd ;).

Voor de verandering heb ik ook nog even het zoutgehalte gecheckt, omdat jullie zo af en toe aangeven daar benieuwd naar te zijn. En ik moet zeggen: deze maaltijd komt er erg goed vanaf! Iets minder dan 2 gram voor de volledige maaltijd en ik geloof dat dat erg netjes is voor en kant-en-klare maaltijd. Score!

Hoe lijkt jouw deze maaltijd van Aviko? En kies je dan voor magnetron of aanwijzing van de verpakking? 😉

En dan nog dit…
Bloggers houden van interactie. Wij óók! Check ons via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK.

2 reacties op “kant & klaar #14: Maaltijdpannetje roerbak runderreepjes van Aviko

  • Wat fijn om te weten dat je deze ook in de magnetron kunt warmen. Ik pak ze nooit, omdat ik op dagen dat ik kant-en-klaar eet zelfs te lui ben iets in een pan te warmen, haha. Goede tip dus!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *