Kant & klaar #5: Maaltijdpannetje Wilde Zalm van Aviko!

Door Elske – Hé hallo! Daar ben ik weer met een nieuwe recensie van een kant-en-klaar maaltijd. De vorige keren testte ik o.a. de ‘risotto-pot’ van de AH en de lasagne van de Aldi en daarom wilde ik dit keer iets van een ander kaliber. Gewoon AVG , maar dan kant-en-klaar. Ik struinde de supermarkt af en mijn oog viel op deze kant-en-klare maaltijd uit het vriesvak. Want dat kan natuurlijk ook gewoon! Meestal trek ik de kant-en-klare maaltijden uit de koeling, maar deze keer dus niet. Benieuwd of er wat kant-en-klaar-pareltjes te vinden in het vriesvak van de supermarkt? Read on!

Het assortiment
Ik had verwacht dat de keuze qua kant-en-klaar uit het vriesvak minimaal zou zijn, maar niets bleek minder waar. Heb jij bijvoorbeeld geen magnetron? Check het vriesvak van de supermarkt dan eens voor kant- en-klaar maaltijden; daar zijn vaak gerechten te vinden die je in de pan opwarmt. Op zich ook prima, hoewel je wel wat afwas hebt.

Goed, terug naar de Aviko maaltijd. Ik koos voor het maaltijdpannetje Wilde Zalm en kocht deze bij de Jumbo maar ik geloof dat meer grote supermarkten dit wel verkopen. Aviko heeft nog meer varianten in hun assortiment. Zo was er ook een maaltijdpannetje met runderreepjes en eentje met kip.

De bereiding
Qua bereiding is het eigenlijk heel simpel: 10 tot 15 minuten opbakken in een beetje olie of boter. Je hebt dus wel een fornuis, pan, olie én wat geduld nodig voor deze kant-en-klaar maaltijd.

Kant&klaar_5_1

Volgens de verpakking is dit een complete maaltijd en een check op de ingrediëntenlijst laat zien dat Aviko met 46% aardappelen, 37% groente (bingo! 200 gram) en 17% zalm goed bezig is. Zeker voor een kant-en-klaar maaltijd. Verder zitten er nog wat groene kruiden in om het geheel smaak te geven en natuurlijk zout.

De smaak
Meteen als ik de verpakking open word ik vrolijk: variatie in groentes en groentes die je niet dagelijks eet (hallo romanesco en Parijse worteltjes) die er ook nog eens heel vers uit zien, want tja.. ze zijn diepgevroren natuurlijk. Ook de zalm ziet er prima uit. Enige minpuntje: de aardappelen en groentes zijn veel groter dan de stukjes zalm. Als je alles goed wilt opwarmen, bak je de zalm automatisch behoorlijk ver door. Jammer! Want daar wordt ie een tikkeltje droog van. Daar heeft Elske natuurlijk wel een oplossing voor: Mayo! #sausvreter, maar niet de oplossing die je misschien wilt op dat moment.

Kant&klaar_5_maaltijdpannetjezalm
Kleurrijk maaltje! De stukjes zalm hadden overigens wel iets meer aanwezig gemogen..

Verder zit het qua smaak allemaal dikke prima! De groente zijn knapperig en vers, de aardappelpartjes zijn goed en de zalm is verder prima, maar een beetje droog. Maar in het kader van weinig moeite, neem ik de droge zalm voor lief.

Heb je zin in een kant-en-klare maaltijd die een keer wat anders is dan de standaard maaltijdsalade of stoommaaltijd, met ‘verse’ groente, dan is dit een aanrader. Hij zal je niet omver blazen qua smaak of heerlijkheid, maar het vult je maag, de portie is goed en het smaakt prima. Niet meer, niet minder, gewoon prima. Je betaalt er €3,01 voor en dat is een precies goede prijs-kwaliteit verhouding voor deze maaltijd.

Kende jij deze kant-en-klare maaltijd van Aviko al? En wie haalt er wel eens maaltijden uit het vriesvak en heeft aanraders? Laat hieronder van je horen 😀

Je kunt Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet ook volgen via andere kanalen!
Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

7 reacties op “Kant & klaar #5: Maaltijdpannetje Wilde Zalm van Aviko!

  • Wij hebben dus per toeval de iglo ping en klaar maaltijden ontdekt. Deze liggen ook in het vriesvak. De maaltijd met rösti, boontjes en kip is onze favoriet. Hij moet 8 minuten in de magnetron en de kip is absoluut niet droog!

  • Frederieke zegt:

    Het maaltijdpannetje met kip van aviko is ook wel lekker, maar net als wat jij hier zegt gewoon prima… de diepvrieszakken van iglo zijn een aanrader, de south indian curry bijvoorbeeld!

  • Karlijn zegt:

    Huh nooit aan gedacht maar eigenlijk heel logisch dat die er ook zijn. Ik ga de volgende keer eens kijken. Deze ziet er best okee uit. Wel jammer van de zalm, maar als dat het enige is 🙂

    • Ja inderdaad Karlijn! Zag ze liggen en dacht: eigenlijk is dit ook best wel kant-en-klaar. En het voordeel: je kunt ze invriezen dus altijd in huis! Jammer van de zalm idd, maar verder wel oké maaltijd 😉

  • Ik ben meestal te lui om ze nog in een pannetje te warmen als ik een magnetronmaaltijd wil, haha. Ik ben helemaal verzot op de Ping & Klaar van Iglo. De beste die ik ooit gegeten heb. Vooral de nasi en de kip met rosti is favoriet! En de gele curry is ook heerlijk.

    • Hahaha, je hebt gelijk hoor; zelfs opwarmen in een pannetje is teveel moeite als je weet dat je kant-en-klaar gaat eten. Maar die ping en klaar zijn een goede tip Simone, die ga ik zeker eens op zoeken in de supermarkt!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *