Leo’s week 11: afscheid van de poezen, heel veel nieuwe spullen, een boekenkast klussen en verven!

Hey you! Wat leuk dat je weer meeleest met mijn dagboek van de afgelopen week. Het is de week nadat ik 29 werd, een week waarin we veel dingen in de woonkamer van ons nieuwe huis hebben afgemaakt (de boekenkast hangt!!), de week waarin ik afscheid nam van het huis in Amsterdam waar ik 5 jaar heb gewoond én de week waarin ik afscheid nam van de zwerfpoezen voor wie ik ongeveer 5 jaar heb gezorgd. Want die blijven achter in Amsterdam…

Ik ga je er over bijpraten in dit dagboek. Sit back, relax and enjoy the show… 🙂

Maandag: shoppen bij Loods 5
Op maandag was Jan gelukkig nog vrij van werk en dus konden we nog lekker in huis aan de slag. We begonnen de ochtend ff rustig aan met een overzicht maken van wat we nou allemaal nog moeten doen in het nieuwe huis en wanneer we het gaan doen.

Daarna zijn we gaan schoonmaken in het oude huis in Amsterdam. Echt een rotklus, want je moet je oude huurhuis natuurlijk zo schoon mogelijk opleveren (hallo stof op de plinten), maar je hebt weinig zin in dit klusje als je niet voor jezelf staat schoon te maken. En ik héb al zo’n hekel aan schoonmaken. Maar goed; in anderhalf uur zijn we samen door het huis gesjeesd met doekjes, allesreiniger, MrMuscle, stofzuiger, dweil en weet ik wat nog meer en na die tijd zag het er een soort van blinkend uit.

Op naar Loods 5!

IMG_7259

Dat was de volgende bestemming op onze planning. Vandaag zouden we gaan kijken voor eetkamerstoelen en een vloerkleed. En… we slaagden!

Maar eerst ff lunchen. Serieus; je kunt bij Loods 5 heel erg lekker lunchen. Ik bestel steeds de salade met brie en pompoen en dit keer ook een tosti met paddenstoelen en truffelmayo en het was echt lekker. Met een volle buik kon het shoppen beginnen.

IMG_7262

We vonden mooie eetkamerstoelen van Zuiver (maar vonden ze veel te duur) en een mooi vloerkleed waar we nog even over na wilden denken.

Na het bezoekje aan Loods 5 brachten we ook nog even een bezoekje aan Loods 5 Garage; onze favoriete woonwinkel. Deze woonwinkel zit achter Loods 5 in Zaandam en je hebt er allemaal aanbiedingen. Grote kans dat het meubel dat je net bij Loods 5 hebt gekocht, hier voor een veel lager bedrag verkocht wordt omdat het een showmodel is/er iets mis mee is (wat je vaak niet eens kunt zien). Zo vonden wij er vandaag -lucky basterds die we zijn – 4 van onze Zuiver eetkamerstoelen voor de helft van de prijs. YES! Die hebben we natuurlijk mee naar huis genomen. Ook scoorden we er een geweldige salontafel voor €15 en een fantastische hanglamp voor €50. Echt: wat VET dit. Super goed geslaagd <3.

IMG_7470
Tip! Deze bank stond bij Loods 5 garage voor €600. Véél goedkoper dan wij hebben betaald voor een bank die er best wel hetzelfde uitziet.
IMG_7315
Onze nieuwe eetkamerstoelen

’s Middags’ hebben we geloof ik nog een keer de blauwe muur geverfd, maar dat weet ik eigenlijk niet meer zeker, haha. De dagen lopen zó door elkaar. Anyway; ik moest nog ff iets doen voor werk en verder hebben we geklust in huis.

’s Avonds maakte ik een lekkere vegetarische maaltijd, want de Nationale Week Zonder Vlees was begonnen en ik ging een poging wagen. Het recept van de heer-lijke wraps vind je trouwens hierzo.

IMG_7286

Dinsdag:
Op dinsdag was ik voor het eerst alleen thuis in het nieuwe huis. Jan ging naar zijn werk (en de treinen reden meteen al niet, hahaha) en ik werkte vanuit huis. Ik had echt een geweldige vibe te pakken; ’s ochtends heb ik ECHT lekker gewerkt en ’s middags nog wat klusjes in huis gedaan. I’m on a roll! 😀

IMG_7350
Er werd een HEEL nice pakket afgeleverd. Van Fatboy kregen we twee zitzakken voor in huis/op het dakterras en daar ben ik ZOOO blij mee. Zit echt geweldig en staat heel goed in onze grote woonkamer. Betere foto’s volgen nog!

Ook ontdekte ik een beetje de buurt en bracht ik volgens mij deze dinsdag voor het eerst een bezoekje aan de enorme Vomar hier in Haarlem. WAT CHILL! Zo fijn dit.

Op dinsdagavond wilde ik eigenlijk nog een paar dingen afmaken; de kozijnen moesten nog met wit bijgewerkt worden en het plafond ook, maar ik had er echt geen zin meer in. In plaats daarvan heb ik de badkamer maar even uitgepakt en gezellig gemaakt.

IMG_7332
Alle kastjes ingeruimd, kleedje neergelegd, handdoeken opgevouwen en een plant toegevoegd.

Wat een plant in je badkamer al niet kan doen; meteen gezellig!

Woensdag: saaie verfklusjes afronden & de plintengame uitspelen
Op woensdag draaide ik m’n dag om; ’s ochtends zou ik gaan klussen en ’s middags aan het werk. Zo verzette ik ’s ochtends echt al wat lekkere klusjes; ik werkte de kozijnen bij met witte verf (dit was echt een K** klus) en ik witte het plafond op plekjes waar we met de blauwe verf waren uitgeschoten.

IMG_7351
Met een klein kwastje langs de zwarte kozijnen om vlekjes weg te werken…
16899A2C-9C7B-4530-916B-B66F74059568
De stopcontacten in de kleur van de muur verven… Dit is heel mooi geworden; ze vallen echt weg in de muur. NICE!

’s Middags schreef en publiceerde ik m’n dagboek van die week en ’s avonds gingen Jan en ik nog ff de plintengame uitspelen. Dat verven en plinten leggen zijn echt de kutste klussen van het hele klusgebeuren en eigenlijk zou ik iemand anders adviseren om het niet tot het laatst te bewaren. Dan heb je er écht geen zin meer in en de kans dat je het dan niet doet, is vrij groot. Gelukkig hebben wij het wel gedaan, maar wel echt met onze laatste zin om te klussen en dat werkt niet echt lekker. Als he dan even niet lukt (weet je hoe KUT het is om plinten tegen een muur te plakken die niet recht is? Wat een rukzooi), dan heb je maar weinig incasseringsvermogen over van al dagen klussen. Beter begin je met dit soort saaie rukklussen. Maar goed; hebben het gedaan en zijn er blij om, want het staat wel echt mooi.

IMG_7294

Donderdag: borrelen in Haarlem
Op donderdag heb ik overdag lekker thuis gewerkt. Ik nam o.a. een video op met een Q&A over het nieuwe huis. Hij komt pas over 3 weken online, maar als je heel nieuwsgierig bent en veel vragen hebt, dan kun je ‘m hier stiekem al kijken.

IMG_7402

IMG_7305

’s Middags was ik bezig met editten en andere werkklusjes. Het wordt weer iets drukker met campagnes enzo en dat vind ik wel echt weer leuk. Lekker aan het werk <3.

Aan het einde van de middag had ik met vriend Ramon afgesproken. Hij kwam van Amsterdam naar Haarlem om het nieuwe huis te bekijken en samen zijn we lekker de kroeg in gedoken. ZO gezellig. Ik vind het echt heel waardevol als vrienden meteen al de tijd nemen om je nieuwe stulpje te bekijken. Dat is toch echt tof? LOVE it! En het was echt gezellig met Ramonnie. Alleen een drankje werd ook een hapje eten bij Fortuyn in Haarlem en daarna zijn we lekker weer naar huis en de trein gelopen. Heerlijk avondje!

IMG_7404

’s Avonds op de bank ben ik begonnen aan de serie After Life, omdat ik Sander op 3FM er zo enthousiast over hoorde en ik moet zeggen; dit was ook echt een leuke serie. Ik heb al een stuk of 5 afleveringen gekeken :D.

IMG_7412

Vrijdag: afscheid van de poezen en lekker janken
Vrijdag was echt een stomme dag. Ik voelde me meteen bij het opstaan al niet lekker; echt een knoop in mijn maag, omdat vandaag de dag was dat ik de sleutel van ons oude huis in moest leveren. En daar zag ik behoorlijk tegenop.

Om 11 uur reed ik richting Amsterdam. Om 12 uur zou de huurbaas er zijn. Zo had ik nog even de tijd om afscheid te nemen van de zwerfpoezen in de tuin. Ik hoopte eigenlijk dat er geen een poes zou zijn, omdat ik ze immers al een week geen eten had gegeven. Maar helaas. Of nou ja, toch ook wel fijn..

Zodra ik de deur naar de tuin open deed kwam Bagheera meteen over de schutting klimmen, zoals ze altijd doet. Ook Dotje kwam aangerend vanaf het dak en een paar minuten later was ook King Louie van de partij. Alleen Balou kwam niet langs, maar dat is oké; die hadden we tijdens het inpakken nog gezien.

IMG_7438

Ik moet zeggen dat ik het echt wel ff zwaar had. Sowieso om het huis voor het laatst te zien, maar daar kon ik me redelijk goed overheen zetten; we hebben gewoon een nieuw avontuur op de planning en daar voel ik me fijn bij, behoorlijk thuis al en ik heb er vet veel zin in.

Waar ik het wel echt moeilijk mee had, waren de poezen. Ik heb ze nog geaaid, eten gegeven en gewoon even in de deuropening gezeten en naar ze gekeken en stilgestaan bij de afgelopen mooie jaren in dit toffe huisje in Amsterdam. Een behoorlijk sentimentele toestand kan ik je vertellen. Maar het is goed om dit soort dingen te voelen en dat is dan ook wel weer fijn. Het laatste kwartiertje alleen in het oude huis heb ik even kaartjes geschreven voor de buren (ik had niet echt zin om ze onder ogen te komen, maar wilde toch nog ff mijn nieuwe adres achterlaten) en op die manier was het afscheid van de poezen niet ál te zwaar. Bagheera ging er gewoon weer vandoor toen ze haar eten op had. Kontje over de schutting en dat was het dan.

Dotje kwam wel nog ff binnen; veel te nieuwsgierig wat er allemaal in huis gebeurde. En daarna bleef ze lekker in de tuin chillen, óók toen de huisbaas er al was.

IMG_7431

Met de huisbaas, die dit huis ooit voor me heeft gekocht (hij was mijn fysiotherapeut en had teveel geld op de bank staan), heb ik nog ff gezellig gekletst. En zo was het toch echt een fijn afscheid van een hele fijne plek. Wat heb ik een fan-tas-ti-sch-e jaren gehad in dit huis. Dit is het huis waarin ik single en dating was, waarin ik voor het eerst ben gaan samenwonen, waar ik allee heb gewoond, waar ik altijd al veel aandacht gaf aan de poezen, maar nadat mijn huisgenoot (allergisch voor poezen) verhuisde, écht voor de 5 zwerfpoezen in de tuin ben gaan zorgen. Iedere dag. Het was echt fantastisch <3.

-8228545911971249620_IMG_3887

En nu is het tijd voor andere avonturen.

Ik stapte weer in de auto naar Haarlem en stopte daar bij… IKEA. Jaja even iets heel anders. Ik moest ff m’n humeur omturnen en dat kan je het best doen door te shoppen, toch? Ik lunchte ff wat in het restaurant (en vond dat ze héél weinig vega opties hadden) en ging daarna ff uitgebreid door de IKEA om wat dingen voor in huis te halen. Zonder Jan, want die heeft het geduld niet om door een IKEA te sjouwen en alles in je op te nemen.

IMG_7455

’s Middags regelde ik nog wat huis-dingen en ’s avonds had ik een avondje met mezelf op de bank. Mijn stemming was niet opperbest, dus ik ben lekker Save the last dance gaan kijken en heb echt ZO heerlijk gejankt tijdens die film. TOP. ff lekker alles laten gaan, heerlijk.

Zaterdag: een boekenkast maken
Op zaterdag hadden Jan en ik een lekker druk dagje op de planning. We wilden vandaag een boekenkast en de voorraadkast maken. We hadden alleen nog niet echt een beeld van hoe het eruit moest gaan zien…

IMG_7256
Eerder deze week had ik een schets gemaakt op mijn iphone… Zoiets zou het worden…

We begonnen onze zoektocht naar mooie houten planken bij een houtzagerij in Haarlem. Daar stuitten we op zwarte houten planken en dat vonden we eigenlijk wel wat. Maar de planken die we daar vonden, waren niet geschikt voor binnen. Jammer. En doorrrrr!

We reden door naar de Gamma in Haarlem. Daar hadden ze ook de mooie zwarte planken, maar niet genoeg.

We besloten door te rijden naar Amsterdam en daar bij een houtzagerij te kijken.

IMG_7468
Amsterdams Fijnhout: mooie zagerij!

Daar hadden ze ook niet wat we zochten en dus reden we door naar Gamma in Amsterdam. Daar hadden ze wel genoeg planken én ze konden ze voor ons op maat zagen. Chill! Let’s do this!

Met een auto vol hout reden we terug naar Amsterdam. Tijd om alles in elkaar te zetten.

Om een uur of 8 hadden we de boekenkast in elkaar en we zijn er echt HEEL blij mee. De kast is zo mooi geworden en we kunnen gewoon al onze boeken er in kwijt. LOVE IT! Ik moet ‘m nog even mooi indelen en de boeken nog ff goed zetten en de afgezaagde zijkantjes nog ff zwart verven, maar ik ben al heel erg blij met het resultaat tot nu toe.

IMG_7473

Daarna heeft Jan nog ff de voorraadkast in elkaar gezet; met hetzelfde systeem en dan gewoon witte planken. Nu kan ik al m’n eten weer kwijt. Chill!

Genoeg geklust voor vandaag 😀

Zondag: tuinieren & naar Lemmer
Op zondag hadden we wederom een drukke dag. We zouden ’s middags de verjaardag van mij en Tom (broertje van Jan) vieren in Lemmer en voor die tijd moesten we nog flink wat dingen doen. Jan hield zich bezig met een steun voor onze televisie (die gaan we aan een gipsplaat ophangen: #succes) en ik was in de tussentijd bezig met het pimpen van de klimaatkast én heb getuinierd.

IMG_7479
Dit is before!
IMG_7483
Na! Met houten latjes! Want ik vond dat er iets luxer uitzien 😀
IMG_7485
Tuinieren met Leo, woehoe! Ik heb ff wat plantjes uit m’n oude tuin getrokken en meegenomen en hier geplant in houten kistjes haha
IMG_7486
Ennnn nog even een hanglamp aan het plafond maken…

We hebben samen nog een lamp opgehangen en daarna was het echt tijd om naar Lemmer te gaan. Daar hebben we de verjaardagen gevierd en aan het begin van de avond gingen we weer terug naar Haarlem. We hadden voor vandaag nog één taak: project kabelgootjes. We moesten het snoer van de nieuwe hanglamp nog ff wegwerken, maar daarna was het echt mooi geweest.

We ploften met de Luizenmoeder op de bank en het was echt goed zo. Man, wat een drukke dagen dit. Maar het huis begint echt al heel mooi te worden. YES!

boekenkast1

woonkamer3

Benieuwd hoe het huis er helemaal uitziet (incl slaapkamers enzo) en vooral; hoe het eruit zag in de eerste dagen dat we het hadden? Ik heb een video gemaakt met een hometour, waarin ik je meeneem door het nieuwe huis. Kijk die video hier of hieronder!

Vind je het leuk om de dingen rondom mijn nieuwe huis te volgen? Abonneer je dan hier op mijn YouTube-kanaal. Er komt iedere week een nieuwe video online 🙂

Zo! Dat was m’n dagboek van de afgelopen week. Ik moet zeggen; de weken vliegen echt voorbij op het moment. Deze week ben ik alweer lekker druk en daar vertel ik je volgende week alles over. Hopelijk met een poes op schoot. Duim je voor me? <3

Volg mijn leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.

Trouwens… Wist je dat ik drie boeken schreef?

6 reacties op “Leo’s week 11: afscheid van de poezen, heel veel nieuwe spullen, een boekenkast klussen en verven!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *