Door Elske – Hallo hallo! Gisteren at ik sinds lange tijd weer eens een tuna melt quesadilla en ik bedacht me dat ik dit recept nog nooit met jullie gedeeld heb. Shame on me! Een hele tijd terug bedacht ik dit recept als special voor een restaurantje in mijn woonplaats. Mega leuk om te doen, maar nog leuker: het viel zo goed in de smaak dat ze hem op de menu-kaart hebben gezet! Dus hoog tijd om dit lekkers met jullie te delen dacht ik zo 😀
Voor 1 persoon: 2 middelgrote wraps – blikje tonijn op water – 2 eetlepels mayonaise – theelepel kappertjes + sap – halve appel – halve rode ui – 4 plakjes cheddar* – sweet chili saus
*de andere halve appel at ik op onder het klaarmaken van dit gerecht en die halve ui kan je bewaren in de koelkast, maar verzin er gerust iets creatiefs mee 😉
Laat de tonijn uitlekken en doe in een kom. Doe de mayonaise erbij en roer met een vork goed door, zodat de grove stukken tonijn klein worden. Voeg de kappertjes inclusief het sap toe en roer nog een keer goed door. Zet even aan de kant.
Schil de appel en snijd in blokjes en snipper de rode ui. Voeg dit nu toe aan de kom met tonijn-mengsel. Nog een keer goed roeren en klaar is je tonijnsalade! Eventueel kan je hier nog wat peper en zout aan toevoegen als je dat lekker vindt.
Pak nu je twee wraps. Heb je een grillijzer? Smeer dan beide wraps voor de helft in met tonijnsalade, beleg met 2 plakjes cheddar per wrap, klap dicht en stop voor 3 a 4 minuten onder de grill, maar check tussentijds even. Als de kaas gesmolten is zit je goed.
Heb je geen grillijzer? No worries! Je kunt ze ook gewoon in een koekenpan klaar maken. Beleg daarvoor 1 wrap met alle tonijnsalade, leg de plakjes cheddar er bovenop en bedek met de andere wrap. Zet de koekenpan op middelhoog vuur en bak je quesadille totdat de kaas begint te smelten en lekker kleverig is <3.
Snijd de wrap(s) in stukken, serveren met sweet chilisaus en MJAM eet smakelijk!
Coleslaw smaakt hier trouwens vet goed bij. Als ik in een goede bui ben en tijd heb maak ik het zelf; anders koop het ik het gewoon uit de supermarkt. Die van Bieze vind ik lekker. Wil je het zelf maken? Leo deelt hier een recept voor coleslaw!
En deze tuna melt is ook fantastisch als lunch. Heb je vet veel honger dan kan je gerust deze hoeveelheden aanhouden, maar je zou ook 1 grote wrap kunnen maken. Doe waar je zin in hebt. Maak je er 2 dan eet je ze waarschijnlijk toch beide op omdat ze gewoon tering lekker zijn 🙂
Wat is jouw allerbeste quesadilla-recept ooit? Laat van je horen in de comments!
Je kunt Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet ook volgen op andere kanalen!
Zullen we contact houden via INSTAGRAM, YOUTUBE of FACEBOOK?
Maud zegt:
Lijkt me super lekker! Misschien de sweet chilisaus even bij de ingredienten zetten? Ik ben hem helaas vergeten mee te nemen uit de winkel oepsss
elske zegt:
Goeie tip Maud, net aangepast! 🙂
Rachel zegt:
Simpel maar het lijkt mij echt mega smakelijk! thanks voor het delen