Super lekkere vegetarische wraps met heel veel groentes

Lieve mensen van het goede leven! Vandaag wederom een vegetarisch recept online, want het is De Week Zonder Vlees en ik houd het so far best goed vol. Afgelopen maandag heb ik echt gruwelijk lekkere vegetarische wraps gemaakt en ik ben echt mega trots op dit maaltje. Dit is nou écht wat je zegt van: LEKKER. Dus! MAAK DIT! Het is simpel, zit boordevol groentes en awesomeness (kaas) en ja; het is gewoon echt een top recept. Dus…. Aan de slag!

Nodig voor 4 personen: 3 tomaten Р1 bak kruimgehakt* Р1 zak HAK bonen in stazak Mexicaans gekruid** РTaco kruiden*** Рsweet chili saus Рstrooikaas Р125ml cr̬me frąche Р1 eetrijpe avocado Рwraps**** Рbeetje sla voor erbij Рteentje knoflook

*ik had die van Vivera
** ik had een zakje voor 1 persoon, die zijn nieuw. Er zit dan 240gr in zo’n zak, wat genoeg is, omdat je zoveel andere ingrediënten gebruikt in dit recept.
*** ik ging voor Vomar eigen merk en gebruikte een half zakje, omdat dat al genoeg was
****koop nooit huismerk wraps, die smaken echt VEEL minder lekker dan A-merk wraps!

Bak het vega gehakt in een pan met olie totdat het een beetje knapperig is. Voeg dan de tomaten in stukjes gesneden toe en de HAK bonenschotel. Roer alles door elkaar en laat even op hoog vuur pruttelen. Voeg dan ook de taco kruiden toe en roer nog eens lekker allemaal door elkaar. Dit goedje is klaar wanneer de tomaten een beetje zacht zijn geworden, zodat alles lekker met elkaar mengt.

Doe deze prut in een wrap, smeer er wat crème fraîche bij in en vouw ‘m dicht. Schenk er dan wat chilisaus overheen en top af met geraspte kaas. Leg de wraps in een ovenschaal en bak af in de oven (180C) totdat de kaas gesmolten is en een beetje bruin wordt.

Serveer dan nog een zelfgemaakte guacamole en wat sla erbij. De guacamole maakte ik door een eetrijpe avocado te mengen met een half teentje knoflook (uitgeperst) en een eetlepel crème fraîche en dat met een staafmixer door elkaar te mengen. ZO krijg je echt een mooie gladde guacamole. Eet smakelijk!

vega-wraps

Tja, het ziet er misschien uit als een soort slappe pik, maar dit was echt HEEL ERG LEKKER. Echt jonge; ik heb zooooooo genoten hiervan. Alle smaken zijn heerlijk, dat zoete/pittige van die sweet chilisaus is geweldig, de kaas is geweldig, de guacamole was nog geweldiger dan geweldig en de inhoud van de wrap is gewoon awesome omdat je lekker veel groentes naar binnen werkt én geen vlees. TOP MAAL!

Volg mijn leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.

Trouwens… Wist je dat ik drie boeken schreef?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *