Oosterse schijf met aardappels en spinazie met pit

Goedemiddag goed volk! Het is woensdag en we zitten midden in de week zonder vlees. Ik ga er best wel lekker op (we zijn pas twee dagen onderweg) en heb zelfs al toffe nieuwe producten ontdekt. Zo las je eergister over Paneer en ga ik je vandaag vertellen over een andere awesome vleesvervanger.

Gisteravond had ik namelijk intens veel zin in gewoon een AGV’tje (aardappels, groente en vlees), maar ik wilde geen stukje vlees eten en koos dus voor een vegetarisch alternatief. Omdat het doel van de week zonder vlees is ‘nieuwe vega dingen ontdekken om je vleesconsumptie wat te minderen’ probeerde ik eens een product uit dat ik nog niet eerder had gehad: Vivera Oosterse schijf. Benieuwd waarnaar die smaakt? Ik vertel het je zo!

Nodig voor twee personen: aardappelpartjes (350gr in de schil – 300gr spinazie – beetje sambal – zout – 2x Oosterse schijf – appelmoes en mayo voor erbij

De aardappeltjes heb ik afgebakken in de Airfryer (10 minuten op 200C). De spinazie heb ik gewokt in een grote pan met wat olie en later op smaak gebracht met sambal en zout. Vet lekker!

En de Oosterse schijf heb ik gebakken in een pan met een lekkere laag hete olie, gewoon 6 minuutjes (zoals beschreven op de verpakking). Je kan ze ook in de Airfryer doen trouwens; heb ik de volgende dag (vandaag dus) geprobeerd en dat slaagde ook uitstekend.

Serveer alles op één bord, doe er appelmoes en mayo bij en eet smakelijk!

2
Sorry het is in het nieuwe huis nog ff aankloten met een nieuw fotohoekje, dus de foto’s zijn super saai, maar dit komt binnenkort weer goed 😀

Ik vond het echt een GEWELDIG lekkere maaltijd. Ik heb er zó intens van genoten!! Niet normaal <3. Deze Oosterse schijf is qua smaak een soort zigeunerschnitzel meets bamischijf en ik vond het MEGA lekker. Je proeft niet dat er geen vlees in zit en het smaakt ook echt niet naar een rare vleesvervanger. Het is gewoon echt heel erg lekker en ik kan het iedereen aanraden om ‘m eens te proberen.

Dus: een vet geslaagde maaltijd. Man, wat word ik hier blij van!

Nu ga ik vanavond denk ik ff een maaltje maken zonder vleesvervangers en gewoon puur vegetarisch eten. Ik weet alleen nog niet wat ik ga maken.. Misschien wel iets van pasta pesto met broccoli ofzo… Mjam!

Volg mijn leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.

Trouwens… Wist je dat ik drie boeken schreef?

Eén reactie op “Oosterse schijf met aardappels en spinazie met pit

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *