Leo’s leven #64: zwerfpoes gered & Jan is jarig

Hallo fijne mensen en welkom op vrijdag! Het is weer stom weer, dus m’n bui is weer vrij slecht. Echt wonderlijk hoe mijn humeur en het weerbericht de laatste tijd met elkaar samen gaan. Gelukkig hebben we de afgelopen dagen ook wel eindelijk fijne zomerdagen gehad. Voor zo’n 24 uur, hahaha.

In dit dagboek praat ik je bij over Jan z’n 35e verjaardag, vertel ik over een heerlijke zomeravond met vrienden, over een dagje op het strand en vooral over het verhaal van zwerfpoesje Gizmo, die ik dinsdagavond in de buurt vond. Lees je mee?

Dinsdag: Jan is jarig & zwerfpoes gevonden
Dinsdag was Jan z’n 35e verjaardag. Dat betekent: ontbijt op bed! De avond van te voren had ik het hele huis al versierd en dingen klaargelegd voor een lekker ontbijtje. Bij Vomar scoorde ik deze cijferkaarsjes en ik stak ze in een stuk banaan in z’n yoghurt. Happy birthday to Jannemannnn….

Tijdens het ontbijt op bed gaf ik Jan z’n cadeau. Ik wilde voor z’n 35e iets speciaals geven waar hij lange tijd iets aan heeft. En zo kwam ik op ‘t idee om hem een kunstwerk te geven! Ik nam contact op met een kunstenaar die ik zelf in ieder geval heel vet vind (Jan en ik hebben behoorlijk dezelfde smaak) en hij maakte een custom piece voor Jan. Ik vertelde waar Jan allemaal van houdt en de kunstenaar – Ravian Derrière – ging er mee aan de slag.

Afgelopen donderdag kon ik het schilderij ophalen in Amsterdam en sinds dien kon ik niet wachten om het te geven. ik vind het ZO vet geworden. En Jan gelukkig ook :D. Hij is er echt heel blij mee, woehoe!

Custom made schilderij door Ravian Derrière. Op het schilderij zie je Jan z’n droomfiets en z’n droomvrouw (eentje die fietst). En lekkere billen; dat is Ravian Derrière z’n specialiteit :D. ZO vet.

Mijn dag stond verder in het teken van Jan in de watten leggen. Ik haalde taartjes, bereidde z’n favoriete lunch.

Tortizza’s for lunch!

En na het werk – Jan was gewoon aan het werk vandaag – stapten we in de auto naar het strand. Altijd als er iets te vieren valt doen we dat op het strand, dus ook vandaag kon deze plek niet ontbreken in onze planning. Ik trok m’n datenight-outfit aan en we stapten in de auto naar de Republiek in Bloemendaal aan zee.

Blousje van de kringloop in Haarlem Noord <3 (Zal ik je even een eng en goor verhaal vertellen? Altijd als ik bij de kringloop shop ga ik ff naar de mannenafdeling want die hangt vol met dit soort mooie overhemden voor een klein prijsje, maar ik moet ook altijd denken dat dit heel waarschijnlijk kleding is van overleden opa’s en dat vind ik ZO’N LUGUBER idee. Brrrr)(Wel blij mee tho).
Tijd voor oesters en champagne!

We hadden namelijk nog meer te vieren vandaag. Onze hypotheek is rond! We hebben een bindend voorstel gekregen en dat is top, want nu gaat het écht allemaal door. YES! 😀 Over 2,5 week krijgen we de sleutel al. Ja, dat lees je goed. HOLYMOLY.

Na een kort bezoekje aan het strand, keerden we terug naar Haarlem voor een lekker diner bij Restaurant Morris!

Heerlijke steak tartare als voorgerecht en ik had de visduo van zalm en tonijn en die was ook goddelijk!

Ik vind Morris echt een vet leuke tent in Haarlem. Vooral vanwege de cocktails en de ongedwongen sfeer. Looooove deze plek echt.

Rond half 11 fietsten we terug naar huis. We hadden inmiddels bubbels, wijn en cocktails achter de kiezen, dus het was tijd om naar huis te gaan. Jan z’n verjaardag was goed gevierd.

Op de weg terug naar huis lag m’n favoriete straatpoes Gerrit weer te chillen in een gootje in onze straat, dus ik ben er weer even lekker bij gaan zitten om te knuffelen. Wat een schat is dit toch. En ik leerde dat hij niet Gerrit, maar Simba heet! Haha! Dus vanaf nu moet ik ‘m maar bij z’n echte naam noemen. Wel jammer, want voor mij is het een echte Gerrit, hahaha.

Likjes van Gerrit, zo gezellig!

Toen ik bijna thuis was, liepen we nog een ander poesje tegen het lijf. Een heel mager, lief en aanhankelijk poesje dat een beetje smerig aanvoelde. Oei… een zwervertje? Daar leek het wel echt op. Jan had ‘m ook al eerder zien lopen zei hij, dus bij mij gingen alle zwerfpoes-alarmbellen af. Ik belde de dierenambulance en die zeiden dat ik de volgende dag eventjes moest kijken of hij er nog liep.

Kijk nou wat een lieverd. Met pijn in m’n hart liet ik ‘m achter op straat. Wel met een paar brokjes bij de voordeur en mannnn die vond ze erg lekker #honger. Maar ik kon dr niet mee naar huis nemen; dat zou te stressvol zijn voor Teddy…

‘s Avonds thuis in bed was het tijd voor Jan z’n laatste cadeautje. Wij geven elkaar altijd een cadeautje “voor het publiek” en “voor privé”. Van het ene cadeau mag iedereen weten wat het is, van het andere niet. Die houden we in de slaapkamer :D. AANRADER!

Woensdag: een dikke kater
Op woensdag werd ik wakker met echt een grootse kater en daarmee bedoel ik niet een van de drie viervoeters van hierboven. Nee, ik voelde de drankjes van de avond ervoor goed zitten en moet echt weer ff rustig aan doen man. Wat een ellende, haha.

Natuurlijk was ik ook razend benieuwd hoe het met het zwerfpoesje was. Toen ik beneden kwam, was in ieder geval iemand anders in dit huishouden, ook al bezig met de zwerfpoes. And it wasn’t me.

Teddy zit NOOIT bij ons beneden, maar nu er een zwerfpoes aan de andere kant van de deur zat was ‘ie opeens helemaal geïnteresseerd.

En ja hoor, de kleine poes zat weer bij de voordeur. Jan gaf dr wat brokjes en ik ben lekker bij dr gaan zitten om wat liefde te geven. Ondertussen belde ik met de dierenambulance en die adviseerden me om een oproepje op Facebook te plaatsen, dat ik dit poesje gevonden had. Dus dat deed ik. Ik plaatste ook meteen even de foto’s op Amivedi; de website waarop je gevonden of vermiste huisdieren kan melden. En ik belde even met de dierenarts of ik eventueel met de kleine poes langs kon komen om dr chip gratis te laten checken. Dat kon gelukkig <3.

Maar! Kleine zwefpoes was super aanhankelijk en liep op alle mensen af die langs huis kwamen en zo stapte hij ook de voordeur binnen bij de buurvrouw, die daar niets van moest weten en dr naar buiten schopte. Zo voor mn neus. En dus rende de kleine zwerfpoes snel weg naar een veiliger plekje. Shit! Net nu ik dr wilde vangen om naar de dierenarts te brengen. Stomme buurvrouw.

Nougoed; poes nergens te bekennen, dus ik ging verder met m’n dag en hopelijk zou ze zich ‘s avonds weer laten zien. Op naar het strand!

Deze gembertheetjes hielpen redelijk goed bij m’n kater.

Na een koffiedate op het strand ben ik thuis weer aan het werk gegaan. En aan het einde van de middag stapten Jan en ik in de Ford Puma richting Noordwijk. Tijd voor een zomeravond met vrienden in de tuin.

En hoewel we allemaal chagrijnig kijken op deze foto, hadden we echt een heerlijke avond bij vrienden Jort en NIna in Noordwijk. Echt een zomeravond <3.

‘s Avonds liet de zwerfpoes zich helaas niet zien, dus ik zette maar wat brokjes buiten en hoopte haar de volgende dag wel weer te zien.

Donderdag: de eigenaar is gevonden! Nu de poes nog…
Op donderdagochtend had de zwerfpoes wel alle brokjes opgegeten, maar ze was nergens te bekennen. Helaas! Het was tegelijkertijd ook mijn vrije dag, dus tijd om naar het strand te gaan.

Ik ging weer eens op de fiets naar het strand en ben daar echt te lui voor geworden. Man, wat een tegenwind-ellende. De volgende keer neem ik lekker de auto, haha.

Ik was vandaag van plan om echt even een hele dag op het strand door te brengen. Even veel zon pakken, veel warmte, veel ontspanning. ZIN IN.

De ochtend was heerlijk zonnig. Ik lag lekker te chillen, luisterde een podcast en genoot intens. Toch kwam er al snel wat bewolking bij en dat was wel echt jammer en koud. Maar goed; het mocht de pret niet drukken. Ik heb uiteindelijk van 11 tot 5 op het strand gezeten. Ondertussen ook even geluncht bij Rapa Nui en met een vriendin gechillt, doe toevallig ook in Bloemendaal was. Chill!

‘s Avonds sportte ik weer bij Robin en daarna dook ik de keuken in om Mac n Cheese te maken. VET lekker. Er waren toch een soort van herfstvibes gaande, dus dan gaan we ook maar gewoon comfortfood eten, ahha.

Zeer heet hoofd na het sporten

Na het sporten en koken zaten Jan en ik op de bank, toen ik een berichtje binnenkreeg van de eigenaar van de zwerfpoes! Hij had mijn berichtje gezien op Amivedi en zo ontdekt dat zijn Gizmo, de 16 jarige poes die al 11 dagen van huis was, bij ons in de buurt liep! YES! Ik was ZO blij dat ik nu contact had met de eigenaar!

Jan en ik zijn nog even een rondje gaan lopen in de buurt om te kijken of kleine Gizmo ergens te vinden was, maar ze liet zich helaas niet zien. Wel maakten we even kennis met het baasje van Gizmo, die ook was komen zoeken. Maar helaas vonden we haar niet… We houden contact!

Inmiddels is het vrijdagochtend en is Gizmo terecht!! Het eerste wat ik vanochtend natuurlijk deed, was kijken of Gizmo dr eten had opgegeten vannacht. En dat was het geval. Ze zat alleen niet voor de voordeur… Hmmm.. Dus ik toch maar even een rondje door de buurt wandelen – op blote voeten – om toch te kijken of ze niet ergens zat. Maar ik vond haar helaas niet en liep terug naar huis. En wie zit daar bij de voordeur? Gizmo! YES!

Ahhh ik vond het zó fijn. We waren inmiddels ook echt al wel vriendjes geworden, dus ik mocht haar oppakken, heb haar mee naar binnen genomen (don’t tell Teddy) en in Teddy’ z’n reismandje gedaan. Meteen de eigenaar geappt dat ik dr had en in de aut gestapt om haar naar huis te brengen. Ze was 2,1km van huis gelopen, dus ik was er met 5 minuutjes rijden. En ik vond het echt vét fijn om haar thuis te brengen. Jeeeeej!

Ik hoop echt dat Teddy nooit zoek raakt, maar áls hij ooit van huis weg is, dat iemand net zo goed voor ‘m zorgt als ik voor deze leuke poes kon doen. En onthoud altijd: gebruik Amivedi voor gevonden/verloren huisdieren! Het werkt dus echt! 😀 YAY!

En dat leuke mensen, was mijn dagboek van deze week. Dinsdag praat ik je bij over m’n weekend, maar nu moet ik echtttt even aan het werk. Groetjes!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

2 reacties op “Leo’s leven #64: zwerfpoes gered & Jan is jarig

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *