Leo’s leven #61: overnachten op een schip, interieurshoppen in Rotterdam en eindelijk controle over mijn mailbox

Goedemorgen fijne mensen en welkom op dinsdag! Het is ZONNIG en je wil niet weten hoe veel invloed dat heeft op mijn humeur, mijn hémel wat heerlijk. Vandaag praat ik je in m’n dagboek bij over mijn afgelopen weekend. Eentje die in het teken stond van totale historie (echt geweldig) tijdens een overnachting op een heel oud cruiseschip #vakantieineigenland, totale misère in een woonboulevard, karaoke in bad (ja echt), een geweldige Netflixtip en eindelijk controle over mijn mailbox. Lees je mee?

Vrijdag: overnachten in een oud schip
Op vrijdagochtend stond ik super vroeg op. Ik zou om half 10 gaan sporten en wilde voor die tijd nog even werken. Als je me dit een paar jaar geleden had verteld, had ik je echt voor gek verklaard. Maar toch bevalt het me wel goed, hahaha.

M’n werk bestond vandaag uit recepten schrijven, m’n dagboek en ik ben een lange tijd bezig geweest met filmopnames voor een samenwerking met Maison Castel. Ik mag super leuke video’s maken over wijnproeven en moest vandaag nog even zonnig shots maken in de tuin. Helaas regende het steeds, haha. Dus het was een uitdaging, maar is uiteindelijk wel gelukt.

Om 3 uur was ik klaar met werk, pakte ik snel m’n spullen in en was het tijd om naar Rotterdam te gaan.

Hier hadden we nog geen idee dat het ruim anderhalf uur rijden zou zijn. File, file en nog meer file. Gotta love de vrijdagmiddagspits.
Arriva!

We gingen één nachtje slapen in Rotterdam in de SS Rotterdam. Een enorm schip dat vroeger werd gebruikt voor de Holland-Amerika-lijn en tegenwoordig een Westcord hotel is. En dat is echt te gék. Van te voren had ik me te weinig gerealiseerd hoe cool dit is.

Zodra we de boot op stapten waren we helemaal in Titanic-vibes. Het is echt alsof je jaren terug in de tijd stapt. We checkten in, kregen een Deluxe room toebedeeld en sliepen dus echt in twee oude hutten die samengevoegd zijn tot één hotelkamer. Heel vet.

We begonnen ons verblijf met een rondleiding over het schip en ik zou echt iedereen aanraden om dat een keer te doen. Ook als je bijvoorbeeld in Rotterdam woont. Of als je kinderen hebt, want ook voor kids is het vet leuk.

We bekeken de oude stuurhut, de kamer van de kapitein (nog in oude staat, zooooo vet), liepen door gewellllldige ballrooms en een fantastische nachtclub, liepen over het oude dek en eindigden natuurlijk in een prachtige bar. Echt een reis door de tijd hebben we gemaakt en het was ZO vet. Kijk:

Een prachtig terras met zwembad <3
Geweldige oude bar met details van vroeger; er zitten o.a. handgrepen aan de bar zodat je je vast kan houden “als de boot schommelt” (oftewel: als je knetterlam bent en niet meer op je benen kan staan).
Dit was veruit de vetste ruimte; een oude nachtclub aan boord. Met een prachtige dansvloer, geweldige zitjes, muren van glas, een podium. Echt een gewellllllldige plek dit.
De vibe van deze bar is toch helemaal geweldig? <3

Om 8 uur hadden we een reservering staan in het Lido grill restaurant aan boord van het schip. We begonnen de avond uiteraard met…

Oesters <3

Daarna aten we brisket als voorgerecht en allebei een visje als hoofdgerecht:

Zaterdag: Interieurshoppen in Rotterdam
Op zaterdagochtend werden we wakker in onze hut. Vet leuk; helemaal bootvibes, zonder dat je wiebelig wordt van het water, hahaha.

Onze kamer helemaal in oude style; zo cool.

Na het ontbijt checkten we uit en was het tijd voor een dagje Rotterdam. We hadden echt een toffe overnachting gehad en ik kan het zeker aanraden.

Dit was wederom een samenwerking met Westcord. Wil je ook een origineel nachtje weg in eigen land? Boek dan hier je verblijf op de SS Rotterdam. Ik raad het diner niet per se aan (het is prima hoor, maar niet uitzinnig), maar boek wel écht ook die rondleiding, die is echt fantastisch. #barter

Onze eerste stop in Rotterdam was Hotel New York. We wilden even een koffietje ergens drinken en dit zat toevallig op de weg.

En daarna was het tijd voor een enorme tour door Rotterdam. We zijn bezig om inspiratie op te doen voor het nieuwe huis en hebben dus totaal nog niks concreets voor ogen. En daarom gaan we gewoon langs heel veel verschillende zaken. Vandaag op de agenda:

  • Boffi voor originele keukens en badkamers (ongetwijfeld veel te duur allemaal)
  • Flow Lab – een geweldige woonwinkel in Scandinavische stijl. Echt echt echt geweldig!
  • GewoonGers – hier hebben we staallook deuren bekeken en zijn we erg enthousiast over geworden, maar we zoeken nog een partij die misschien goedkoper is én in een RAL kleur kan leveren ;-).
  • Tegelhuis Barendrecht – een mooie badkamerzaak met een ander assortiment dan alle andere zaken. Hier komen we misschien nog wel een keer terug!
  • In Rotterdam Alexandrium was ik heel enthousiast over de Bruynzeel keukens showroom; veel groter en beter dan de showrooms waar ik tot nu toe ben geweest.
Geweldig tegelmuurtje bij Boffi. Dit zouden we nooit zo zelf bedenken, dus alleen daarom is het al goed om op pad te gaan.
Buiten bij Flow Lab deed ik meteen al inspiratie op voor onze tuin. Maar binnen in de winkel was het ook echt geweldig. Must visit, deze zaak. Wel vooral voor inspiratie, want mannnn wat was alles duur. Ik maak er een sport van om dan meer betaalbare opties te gaan vinden.
Groetjes uit Tegelhuis!
Hier waren we in Rotterdam Alexandrium en ik was echt totaal overprikkeld. Drukke dagen, intense overnachting, veel indrukken, veel lawáái hier in Alexandrium met liveact. Ik kon het ff allemaal niet verwerken, haha. Tijd voor lunch.

‘s Avonds waren we kapot en hebben we een lekker Netflix-avondje op de bank gehouden. We keken eerst de film Yes day, wat wel lekker makkelijk wegkeek en daarna nog Rocket Man. Dit is echt zoooo’n geweldige film over Elton John. Ik wist helemaal niet dat hij op Netflix stond, misschien is dat ook pas net. Maar echt DIKKE AANRADER. Moet je zien!!

Zondag: lekker rustig aan
Op zondag had ik geen plannen. Heerlijk! Ik sliep uit, lunchte broodjes caprese, maakte het hele huis schoon, deed boodschappen en kookte ‘s avonds pasta carbonara. Dat was al vet lang geleden.

‘s Avonds ging Jan fietsen en dook ik in bad voor een karaokesessie met mezelf. Vet lekker hoe muziek en je eigen gezang galmt in de badkamer. Dus ik ben echt even helemaal los gegaan. Andrea Bocelli- all the way. Heerlijk :D.

Dit is een bruisbal-drol-toren.

Maandag: hoe ik mijn mailbox manage
Op maandag stond ik weer lekker vroeg op om te werken. Om 10 uur ging ik sporten en toen had ik al lekker veel gedaan. Sowieso was maandag wel een lekkere werkdag.

Ik hield me bezig met m’n mailbox – die ik redelijk onder controle heb de laatste tijd. Maar ik ben ook veel selectiever geworden met mails beantwoorden. Vroeger antwoordde ik nog iedereen, maar dat doe ik tegenwoordig niet meer. En dat klinkt misschien een beetje ondankbaar of onaardig, maar ik las dat iemand anders er iets heel zinnigs over schreef en ben het daar eigenlijk wel mee eens. Want; hoezo is het zo dat iemand jou kan e-mailen en daar dan een antwoord op verwacht als je zelf de baas bent over hoe je je tijd indeelt? Waarom zou ik iemand moeten antwoorden als diegene iets van mij wil, maar ik niet per se iets van diegene. Ik heb een visie met mijn bedrijf en werk daar aan; heel veel voorstellen die via mail binnenkomen zijn zijpaden waar ik niet om gevraagd heb. Heel vaak zitten er ook hele nuttige dingen tussen en ik kies ervoor om die wel te beantwoorden, maar ik voel me in ieder geval niet meer verplicht om iedere aanvraag te beantwoorden. Daar gaat gewoon echt véél te veel tijd in zitten. En zoals Cynthia Schultz schreef in haar werkboek voor een structuurjunkie in spe: hoe minder ik mail, hoe minder mail iemand anders binnenkrijgt. En wie wordt er niet blij van minder mail? IEDEREEN :D.

Verder stond mijn werkdag in het teken van een reels maken voor en campagne. Dat betekent: reels bedenken, boodschappen doen, gerechten klaarmaken en iedere stap filmen, reels editten en een tekst aanleveren om erbij te plaatsen. Best wel een tijdrovende bezigheid dus!

‘s Avonds dook ik nog een keer de keuken in om deze lekkere vega gehaktballetjes met dadelsaus te maken en die aten we lekker op het strand op. Het was eindelijk lekker weer. Wel koud, maar in ieder geval zonnig. Dus let’s beach. En man, wat was dat fijn.

Daarna ging Jan verder met werk en plofte ik met Teddy op de bank voor een avondje Netflix. Heerlijk!

Inmiddels is het dinsdagochtend. M’n week is heel lekker ingepland; ik heb het nog steeds rustig, maar weet wel heel duidelijk wat ik wel allemaal kan doen. Zo ga ik vandaag nog lekker bezig met wat administratie en neem ik daarna vrij om hopelijk nog even te surfen.

De rest van m’n week staat in het teken van één campagne, wat recepten, Jan z’n vaccinatie (zo benieuwd of hij wel ziek wordt), ik ga voor het eerst ooit een gezichtsbehandeling doen, uit eten met een vriendin en ik vertel je vrijdag hoe dat alles was <3. Tot dan!

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *