Leo’s leven #55: zomaweekend!

Hallo leuke mensen en welkom op dinsdag! Vandaag praat ik je bij over mijn afgelopen weekend, dat volledig in het teken stond van Zomaweekend! Zomawatte? Zomaweekend! Met m’n beste vriendinnen ga ik twee keer per jaar in een hutje op de hei zitten om een weekend lang bij te kletsen. Eén keer in de winter (omaweekend; en die naam heeft ‘t weekend te danken aan dat we alleen maar oma-activiteiten doen zoals spelletjes spelen, kletsen, wandelen en meer knulligheid) en één keer in de zomer (Zomer + omaweekend =zomaweekend) <3. Dit keer reisden we af naar Ermelo, naar een prachtig huisje in het bos.

Vrijdag: op naar Ermelo!
Vrijdag was echttttt een drukke dag. Ik moest om 1 uur klaarstaan voor Zomaweekend en voor die tijd moest er nog veel gebeuren. Ik schreef Leo’s leven, wandelde 5000 stappen langs twee koffietentjes om (vegan) brownies te halen, schreef 3 verjaardagskaarten omdat we dit weekend alle verjaardagen gingen inhalen, schreef een recept uit, beantwoordde mails en zette een campagne live. Druk ochtendje.

Heb een nieuw ondergoedsetje van Monki (topje is 6 euro!) en het is geweldig. Ik vond dit soort hoge broekjes mij nooit staan, maar deze LOV ik.

Om 1 uur was ik klaar voor vertrek en meette ik Mikki bij de AH om de boodschappen voor dit weekend te doen. Daarna stapten we in de auto, samen met Vera, naar Ermelo. Dit zou ongeveer een uurtje rijden zijn vanuit Haarlem, maar we hebben er wel 2 uur over gedaan omdat het overal vast stond. Wat. Een. Ellende. En dat na zo’n drukke week & ochtend.

Eenmaal aangekomen op het bungalowpark moesten we allemaal echt bijkomen, haha. De sfeer zat er in, maar het was vooral een chille sfeer; man, ik was kapot.

We hadden voor dit weekend allemaal lekkere vega en veganistische dingen gehaald en ik had m’n barbecue meegenomen, zodat ik ‘s avonds lekker kon koken voor de meiden. Op vrijdag aten we o.a. Jan’s befaamde aubergines en ze waren weer GEWELDIG.

Aubergines met een kruidenprutje, burrata en granaatappelpitjes

Zaterdag: een chill dagje
Zaterdag was een super mooie dag: lekker zonnig en we hadden allemaal lang uitgeslapen en precies nul plannen voor de rest van de dag.

We verbleven op het vakantiepark Kastelenhof in Ermelo en dat was echt een prachtige plek. Allemaal verschillende huisjes in het bos. Wel op één park, maar had echt veel privacy dus dat was super fijn. Het was ook heerlijk om zo vol in de natuur te zitten, met alle vogelgeluiden en een zonnetje door de bladeren <3.

Ziggy, de hond van Vera, was ook mee en dat was heeeeeel gezellig :D.

Na een hele dag niksen – beetje wijn drinken, beetje wandelen, beetje eten, véél kletsen- zijn we ‘s avonds nog even gaan wandelen in het Speulderbos, was echt een PRACHTIG bos is!

En na de wandeling was het tijd voor het avondprogramma: beruchte cocktails a la Vera drinken. Mjam! Dit was een mix van bitterlemon, wodka en citroen. Erg lekker!

Zondag: De EK finale
Op zondag hoefden we pas om 7 uur ‘s avonds uitgecheckt te zijn. ZO relaxt, want normaal moet je altijd super vroeg uitchecken bij dit soort huisjes. Nu konden we gewoon nóg een dag uitgebreid uitslapen en niksen en om een uur of 3 pakten we onze spullen en gingen we terug naar Amsterdam.

In Amsterdam maakten we even een tussenstop bij een vriendin die niet bij het weekend kon zijn omdat ze in quarrantaine zat vanwege Corona. ZO jammer. Maar super fijn om nog even elkaar te zien – op heel veel afstand in de tuin.

Daarna ging ik terug naar m’n schatjes in Haarlem en keken we samen de EK finale. En ik was toch wel voor Engeland dus SAD dat ze niet wonnen. Maar wel nog lekker even een goede afsluiter van het EK; normale wedstrijd én verlenging én penals. Loved it! Nu op naar het WK 😀

Maandag: k a p o t
Op maandag werd ik suuuuuper moe wakker. Na zo’n vol weekend met sociale activiteiten moet ik echt weer even opladen. Ik was moe en ook wel echt een beetje chagrijnig, omdat er veel moetjes in m’n agenda stonden. Tijd om die even af te zeggen, want deze meid is het gelukkigst, als ze gelukkig is :D.

Blij outfitje om m’n humeur op te krikken (maar het werkte niet echt).
Heerlijke tosti als lunch: met jong belegen kaas, een eetlepel mais en wat sambal!

Maandag was dan ook nog best wel een drukke dag. Ik moest na het sporten om 10 uur ‘s ochtends, een paar dingen voor werk doen, maar was vooral ook bezig om het huis in orde te maken omdat vandaag (dinsdag) de taxateur langs komt voor onze overbruggingshypotheek. Het was fijn dat ik er maandag even de tijd voor nam om met het huis bezig te zijn; iets wat ik leuk vindt en me weinig hersencapaciteit kost ;-).

We rondden maandag nog even wat random klusjes af die we al tijden moesten doen. Zo bevestigde ik eindelijk wat kabelgootjes, witte ik het washok opnieuw, schilderde ik een vensterbank en ging Jan aan de slag met het boeideel dat voorheen geel was. Lekker bezig!

‘s Avonds zou ik eten met mijn eetclub die ik al veel te lang niet had gezien en ik wilde er echt heeeeeel graag bij zijn, maar wist ook dat ik even voor mezelf moest kiezen. En dat vind ik dan ZO stom. Ik had echt zin in alle verhalen en updates van de ander meiden (en natuurlijk zin om alles te vertellen over m’n klusproject), maar ik was echt kapot van een weekend sociaal doen. En dus cancelde ik. Tijd voor een pastaatje op de bank met m’n liefdes en om 10 uur lag ik in bed.

Inmiddels is het dinsdagochtend en voel ik me mentaal een stuk beter, maar fysiek niet echt. Volgens mij vind ik – of nee, mijn lichaam – die taxatie echt behoorlijk spannend, haha. We willen natuurlijk echt een goed resultaat en dat ís ook gewoon spannend. Maar mijn hemel; ben blij als ik me weer even fatsoenlijk voel ;-).

Anyway; de komende dagen staan in het teken van weer even gestructureerd werken. M’n planner is steeds slecht ingedeeld en ook voor deze week zijn de pagina’s nog blank, terwijl ik er juist goed op ga als ik wel alle chaos in mn hoofd even in m’n agenda inplan. Maar goed. Eerst maar even die taxatie en dan ga ik de rest van m’n week plannen ;-).

In ieder geval kijk ik enorm uit naar het komende weekend. Dan gaan Jan en ik lekker met z’n twee een weekendje naar Ameland. Echt even fijne tijd met z’n twee, in deze chaotische tijd waarin we beland zijn. ZIN IN!

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

4 reacties op “Leo’s leven #55: zomaweekend!

  • Altijd weer leuk, Leo’s dagboek! Herkenbaar, zowel de mooie dingen als de struggles (moetjes, lege batterijtjes en je favo team die het EK niet wint). Ik was alleen beetje verbaasd over je ongebreidelde enthousiasme over het WK, waar toch wel een donkere wolk boven hangt vanwege de vele doden die de voorbereidingen ervoor al hebben geëist. Ik ken je natuurlijk niet persoonlijk, maar je komt altijd over als iemand die juist heel begaan is met de wereld en haar inwoners, zowel op twee als op vier voeten.

  • Haha, deze kan wel op een tegeltje. Een goed mantra voor elke millenial: “Ik was moe en ook wel echt een beetje chagrijnig, omdat er veel moetjes in m’n agenda stonden. Tijd om die even af te zeggen, want deze meid is het gelukkigst, als ze gelukkig is :D.”

    Hoe gaat het trouwens met je fertiliteitstraject?
    Groetjes!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *