Leo’s dagboek #77: kersenflappen, voor jezelf kiezen, een heerlijke wandeling en flink klussen voor de bezichtiging

Goedemiddag leuke mensen en welkom op dinsdag! Het is inmiddels half 12 ‘s ochtends en ik heb er al een hele ochtend vol woning-regel-dingen opzitten. In alle vroegte spitten Jan en ik een aannemerscontract door (saai), maar ik heb me ook bezig gehouden met een moodboard voor de tegels in de hal en dat was helemaal heerlijk. Woop woop! Maar goed; het is tijd om je bij te praten over mijn afgelopen dagen en dat doe ik in dit dagboek. M’n dagen stonden in het teken van een geweldige wandeling, een heerlijke borrel bij vrienden, flink klussen in ons huidige huis, slopen in het nieuwe huis en heel veel kersenflappen. Lees je mee?

Vrijdag: overzicht terug!
Vorige week vrijdag schreef ik nog dat ik een super drukke dag op de planning had en dat ik het overzicht een beetje kwijt was. Ik ben blij om je te vertellen dat dat helemaal goed kwam. Ik heb echt keihard gewerkt vrijdag, maar daardoor wel helemaal alle achterstand ingehaald en totaal het overzicht teruggepakt. ZO fijn! Verder hield ik me bezig met een nieuwe video in de Bouwval-serie, gaf ik feedback op de podcast, feedback op een campagne, organiseerde m’n mailbox én leverde een preview aan voor een date-campagne. LEUK!

Ook hebben? Bestel ze hier!

Toen was het tijd voor vrijdagavond. We doken ff met z’n twee de vliering op om wat winterspullen er vandaan te halen en Jan checkte onze verf-voorraad, omdat we van plan waren om zaterdag flink wat te schilderen.

‘s Avonds kwam vriend Paul nog gezellig langs voor een spelletjesavond met wijn, wat eindige in een speciaalbieravond met goede gesprekken, in joggingbroek. Vet heerlijk!

Zaterdag: voor jezelf kiezen
Op zaterdag werd ik fris en fruitig wakker. Zin om aan de slag te gaan! Vandaag hadden we als plan om in ons eigen huis alle puntjes op de ‘i’ te zetten voor de bezichtigingen binnenkort. Dus even de laatste stukjes verf bijwerken, kitrandjes vernieuwen, plintjes toevoegen waar ze al 2,5 missen en…

… de binnenkant van de keukenkastjes schilderen! Haha, ja noem mij een idioot, maar we willen dit huis graag instapklaar afleveren voor de volgende bewoners, dus dat betekent écht even de puntjes op de ‘i’ zetten. Tot in perfectie! En aan de binnenkant van de keukenkastjes zaten wat zwarte vlekjes, van toen we 2,5 jaar geleden de hele keuken zwart hebben geverfd. We stoorden ons er zelf al 2,5 jaar aan, maar het voelde als een enorme klus om bij te werken. Maar dat bleek echt SUPER mee te vallen. Lekker klusje juist wel! En inmiddels zien de keukenkastjes van binnen er een stuk beter uit dan dit:

‘s Middags kwamen er allerlei vrienden even in- en uitlopen bij ons thuis om te helpen/plassen/koffietjes te drinken, dus het was echtttt een heel gezellig dagje zo.

‘s Avonds kwam Paultje weer bij ons eten en maakten we ons klaar voor een borrel bij nieuwe Haarlemse vrienden Dido en Floris. Die zijn een tijdje geleden ook in Haarlem komen wonen, óók bij ons in de buurt. Dus dat is echt rete gezellig. Vanavond hadden ze een Haarlem Connect borrel georganiseerd voor al hún Haarlemse vrienden, zodat we kennis met elkaar konden maken. Super leuk!

Het was echt een topavond met lekkere drankjes, heel lekker eten en onwijs goed gezelschap. Zo fijn!

Maar ook fijn: ik hield rekening met mezelf en bleef niet langer hangen dan ik zelf wilde. Ik ben eigenlijk iemand die het altijd vrij heerlijk vindt om op tijd naar huis te gaan; ik hou er van als ik nog wat aan m’n dag heb, ben op een gegeven moment wel uitgepraat en ben niet enorm van de koetjes en kalfjes en geouwehoer. Maar meestal blijf ik toch hangen omdat dat voelt als de bedoeling ofzo? Maar nu met de verbouwing en drukte met werk en als gevolg m’n stop op m’n sociaal leven, voelde ik helemaal de vrijheid om toch gewoon lekker naar huis te gaan wanneer ík wilde. En dat was al om 11 uur. Jan bleef nog lekker hangen (helemaal goed) en ik fietste lekker in m’n eentje naar huis. Daar maakte ik nog even wat frietjes voor mezelf (precies genoeg gedronken om wel zin in vette snacks op de terugweg te hebben) en met Ted kroop ik vervolgens lekker op tijd in bed. Heer-lijk om voor jezelf te kiezen, zonder stil te staan bij de mening van anderen over je vroege vertrek.

Zondag: een prachtige wandeling
Op zondag werd ik helemaal fit wakker. En het was knetterrrrr mooi weer, dus besloten Jan en ik ‘s ochtends meteen al even een wandeling te maken.

Met de Ford Puma naar Parnassia om een duinwandeling te maken.

We liepen een van onze favoriete wandelingen waarbij je bij Parnassia aan Zee de duinen in gaat en dan wandel je door het Zuid Kennemerland een rondje. Zo’n mooie tocht!

Na het wandelen ploften we thuis op de bank. Jan had toch een klein katertje en ik had ook m’n levensmotivatie ergens ver onder dit dekentje verstopt zitten. Tijd om even gezond te lunchen met een salade en daarna aan de slag.

Nadat we het hele huis – ons eigen huis- nog even met z’n twee hebben schoongemaakt (man, je moet zoveel ballen hoog houden in je leven), zijn we naar de bouwval vertrokken om daar nog een middagje te slopen. We haalden een muur naar beneden en drillden tegeltjes van de muur buiten. Nu hoeven we alleen nog stuc van één muur boven te halen en dan is het slopen echt klaar. Maar we hebben nog tot 15 november, dus dat lukt wel.

‘s Avonds doken we nog even de buitenkeuken in om een lekker stukje vlees te maken op de Barbecue. Dat recept vind je hierrrr.

En daarna was het mooi geweest voor vandaag. Lekker op tijd naar bed!

Maandag: tijd voor kersenflappen
Maandag was een prima dag. Ik begon weer om 8 uur met werk en ging als eerste aan de slag met m’n weekplanning. Daaruit bleek opeens dat m’n week een stukje rustiger was dan ik van te voren had gedacht. YES! En dus werkte ik maandag heel lekker. Ik deed veel en was super productief én om 4 uur klaar met werk. Toen dook ik de keuken in voor een lekker avondmaaltje, ‘s avonds ging ik nog sporten en na het sporten was het tijd voor KERSENFLAPPEN. Ik ben namelijk alweer ongesteld al de tering en dus is het tijd om jezelf lekker te verwennen. Ik kwam terug uit de supermarkt met nootjes, schoolkoekjes, twee repen chocolade, vanillevla en 4 kersenflappen. Ja mensen; je moet zelf de slingers ophangen.

Groetjes

Inmiddels is het dinsdagmiddag en heb ik er alweer een druk ochtendje op zitten. Vanmiddag ga ik weer eens even lekker rustig aan doen. Zin in!

Vrijdag praat ik je – denk ik – bij in m’n dagboek van de komende dagen, maar ik weet het nog niet helemaal zeker, want heel misschien neem ik vrijdag vrij, want donderdag worden m’n twee laatste verstandskiezen getrokken en ik weet niet hoe erg ik daarvan van slag ben:P. Dus ik hou het even open voor mezelf. Ik spreek je in ieder geval snel en wens me in de tussentijd succes bij de kaakchirurg!!

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

5 reacties op “Leo’s dagboek #77: kersenflappen, voor jezelf kiezen, een heerlijke wandeling en flink klussen voor de bezichtiging

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *