Broodje brie met sambal, sla en pijnboompitten

Hey you! Vandaag heb ik een super lekker en makkelijk lunchrecept voor je: broodje brie met sambal, pijnboompitten, sla en honing. Ik maak ze klaar in de oven, waardoor je echt een vet lekkere lunch, binnen no time op tafel zet.

Gaat je maag al knorren? De mijne wel. Aan de slag!

Nodig voor 2 personen:
– brie
– honing
– sambal badjak
– romaine sla
– pijnboompitten
– een paar sneetjes lekker brood

Bereiding broodje brie
Leg de sneetjes brood op een rooster in de oven. Beleg ze met een paar plakjes brie met daarop een beetje sambal badjak, pijnboompitten en honing. Bak de broodjes zo’n 10 minuten af in de oven op 200C. Ze zijn klaar wanneer de brie een beetje mooie bruine randjes krijgt en gesmolten is.

Beleg de broodjes als laatst met nog een beetje in reepjes gesneden romaine sla. Eet smakelijk!

broodje brie

Ik gebruik in dit recept de sambal badjak van Toko Bopp in Geleen. Dit is veruit de allerlekkerste sambal badjak die ik ooit gegeten heb. Ze maken ‘m helemaal zelf bij Toko Bopp in Geleen en dat betekent dus dat ik eens in de zoveel tijd daadwerkelijk een ritje naar Limburg maak, om flink wat sambal in te slaan. Momenteel heb ik nog vier potjes op voorraad, dus ik kan nog even vooruit, maar daarna stap ik gewoon weer in de auto voor een nieuwe stash.

Grappig genoeg zou ik zelf nooit bedenken dat het lekker is om brie te combineren met sambal, maar doordat ik dat een keer op de kaart zag bij m’n favoriete Haarlemse broodjeszaak Jamon Jamon, ben ik het ook gaan proberen. Sinds dien eet ik niet meer anders; broodje brie? Sambal erbij! Een super lekkere lunch. Enjoy!

Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.

broodje brie

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *