Broodje brie met sambal, sla en pijnboompitten

Hey you! Vandaag heb ik een super lekker en makkelijk lunchrecept voor je: broodje brie met sambal, pijnboompitten, sla en honing. Ik maak ze klaar in de oven, waardoor je echt een vet lekkere lunch, binnen no time op tafel zet.

Gaat je maag al knorren? De mijne wel. Aan de slag!

Nodig voor 2 personen:
– brie
– honing
– sambal badjak
– romaine sla
– pijnboompitten
– een paar sneetjes lekker brood

Bereiding broodje brie
Leg de sneetjes brood op een rooster in de oven. Beleg ze met een paar plakjes brie met daarop een beetje sambal badjak, pijnboompitten en honing. Bak de broodjes zo’n 10 minuten af in de oven op 200C. Ze zijn klaar wanneer de brie een beetje mooie bruine randjes krijgt en gesmolten is.

Beleg de broodjes als laatst met nog een beetje in reepjes gesneden romaine sla. Eet smakelijk!

broodje brie

Ik gebruik in dit recept de sambal badjak van Toko Bopp in Geleen. Dit is veruit de allerlekkerste sambal badjak die ik ooit gegeten heb. Ze maken ‘m helemaal zelf bij Toko Bopp in Geleen en dat betekent dus dat ik eens in de zoveel tijd daadwerkelijk een ritje naar Limburg maak, om flink wat sambal in te slaan. Momenteel heb ik nog vier potjes op voorraad, dus ik kan nog even vooruit, maar daarna stap ik gewoon weer in de auto voor een nieuwe stash.

Grappig genoeg zou ik zelf nooit bedenken dat het lekker is om brie te combineren met sambal, maar doordat ik dat een keer op de kaart zag bij m’n favoriete Haarlemse broodjeszaak Jamon Jamon, ben ik het ook gaan proberen. Sinds dien eet ik niet meer anders; broodje brie? Sambal erbij! Een super lekkere lunch. Enjoy!

Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.

broodje brie

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, ons fertiliteitstraject, koken, knuffelen met Morris en poes Teddy en DIY projecten in huis, tot m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Geef mijn nieuwste boek cadeau aan jezelf of een zwangere in je omgeving!
Onlangs kwam mijn 6e kookboek uit en dit keer eentje voor baby’s! Gewoon wat mijn baby ‘s avonds eet is een ideaal boek voor jonge ouders met kindjes tussen 4 maanden en 1,5 jaar. Met 50 recepten en heel veel tips en informatie helpt het boek je te starten met vaste voeding voor je kleintje én biedt het inspiratie voor het eerste levensjaar (en net even daarna). Bestel het boek op Bol.com, vraag ernaar in je lokale boekhandel of koop het hier direct bij mijn uitgeverij (dan houd ik er het meeste aan over). En niet vergeten: GEEF HET CADEAU!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *