Leo’s dagboek: de laatste loodjes & lancering van ons boek!

Goedemiddag leuke mensen! Welkom op vrijdag! De dag waarop ik je eindelijk uitgebreid ga bijpraten over deze week; de week waarin Jan en ik ons e-book met 34 barbecuerecepten lanceerden! Het was een week van de laatste loodjes, met werken tot diep in de nacht, met een boeklancering via Insta live en een week waarin we de eerste verkoop-mijlpaal behaalden. Woehoe! Ik praat je er vandaag over bij.

Sorry dat ik er nog niet eerder was deze week, maar mannnn wat hadden we het druk met de laatste loodjes. Ik praat je graag chronologisch bij over hoe deze week verliep. Te beginnen op dinsdag!

niet zo productief
Mijn weken zijn altijd lekker in balans; werk ik me op maandag heelmaal de apelazarus, dan heb ik op dinsdag de grootste moeite om uit bed te komen. Zo ook deze week. Op dinsdagochtend kreeg ik dus maar weinig gedaan, maar ergens na de lunch wist ik mezelf toch achter de computer te krijgen voor m’n dagboek, wat facturen en de kant & klaar recensie die we iedere dinsdag publiceren.

IMG_3462
Salade met blauwe kaas als lunch
IMG_3450
Op motivatieloze dagen word ik altijd vrolijk van bloemen kopen <3
IMG_3465
Ook een belangrijke activiteit op dinsdagochtend: chocola eten met thee.

Werken aan het boek
‘s Middags had ik tijd geblokt om met ons boek aan de slag te gaan. Ons boek? JA! Ik denk dat je het inmiddels ook al wel hebt gelezen, maar Jan en ik hebben de afgelopen weken in thuisisolatie gebruikt om een boek te schrijven! Van begin tot eind 😀 Het idee ontstond 30 maart en vanaf toen zijn we volle bak aan de slag gegaan; recepten bedenken, uitschrijven, koken, fotograferen, héél veel boodschappen doen (34 recepten maken in 4 weekenden is niet niks). De laatste weken stonden vooral in het teken van uitschrijven, manuscript opleveren bij de eindredacteur en voor mij; vormgeven. Ik leerde in deze weken een voor mij geheel nieuw programma aan (Indesign) en dat was zó interessant. Ik heb gewoon de hele opmaak van ons boek zelf gemaakt en ben daar echt rete trots op. YES!

Vorige week donderdag had ik het manuscript aangeleverd bij de eindredacteur (vriendin Lianne) en sinds dien was ik dus druk met het vormgeven. Zo leuk was dat. Dinsdag stond in het teken van de puntjes op de ‘i’. We werkten uiteindelijk tot ‘s avonds laat door, maar toen hadden we dan ook om een uur of 12 de eerste versie van ons boek AF. Gecontroleerd en wel; YES.

IMG_3473
Voordat we ‘s avonds verder gingen werken hebben we even een halfuurtje de longen uit ons lijf gezongen en ijskoffie gedronken 😀

Iedere avond als we aan het doorwerken waren, kwam Ted ook gezellig op kantoor zitten. En zo zaten we er lekker met z’n drietjes bij <3.

IMG_3553

Woensdag: de dag van de boeklancering
Woensdagochtend werden we weer op tijd wakker, omdat dit de dag was van de boeklancering en er moest nog genoeg gebeuren. Het boek was dan wel af, het moest nog online komen en daar kwam nog genoeg werk bij kijken.

Niet zo leuk; het boek was 150mb groot; de kwaliteit van de foto’s was echt haarscherp en zó mooi! Maar… Als we het bestand online wilden verkopen via Etsy mochten we maar 20mb uploaden. SHIT! En dat zorgde ervoor dat ik tot een uur of 2 ‘s middags bezig ben geweest om het bestand te verkleinen. Alle foto’s verkleinen, alles anders renderen, allerlei verschillende opties proberen om het bestand onder die 20mb te krijgen. Uiteindelijk is het gelukt, maar we hebben wel wat moeten inleveren op de scherpte van de foto’s. Gelukkig zie je daar op mobiel niet heel veel van <3.

IMG_3558
Mijn craving dezer dagen: stoofpeertjes. Hahha; omdat we zo druk zijn wil fatsoenlijk eten er nog wel eens bij in schieten. Voor die momenten heb ik steeds kant en klare stoofpeertjes in huis. Verklaar mij voor gek, maar het is wel lekker, hahaha.

Ennn woensdag had ik vast m’n mooie jurkje aan omdat het een feestdag was ;D En omdat dit het jurkje van de cover was :D.

 

IMG_3569

Verder stond mijn dag in het teken van; het boek op Etsy krijgen; de Etsy pagina helemaal goed inrichten (zorgen dat het ook qua administratie allemaal goed zit), ik maakte foto’s en video’s voor social media promotie, schreef de blogpost over het boek en samen met Jan maakte ik een script voor de boekpresentatie die avond.

We wilden het boek wel op een toffe manier lanceren en besloten dat met een Instagram live boekpresentatie te doen. Omdat we nu natuurlijk niet in het echt een boekpres konden doen… Maar mennnn, dit was LEUK!

Schermafbeelding 2020-05-13 om 12.36.14

Om 8 uur ‘s avonds gingen we live en doordat we dat van te voren hadden aangekondigd hebben er uiteindelijk meer dan 6000 mensen gekeken. WOW!  Zo veel mensen heb ik normaal nooit op m’n boeklanceringen ;-).

Op insta live vertelden we alles over het boek; hoe het tot stand is gekomen, wat voor recepten je allemaal in het boek vindt, hoe we op de titel zijn gekomen, etc. Aan het einde hielden we nog een q&a over het boek en dat was ook vet leuk. Uiteindelijk zijn we een half uur live geweest en was het ZO gezellig. We kwamen allebei helemaal hyper uit de live sessie. En VET trots. DUDE, we hebben een boek gemaakt 😀 In 6 weken crisis-tijd zijn we niet bij de pakken neer gaan zitten, maar hebben we gewoon een project gelanceerd dat er zonder Corona-crisis nooit was geweest. In ieder geval niet zo snel. YAY 😀

En nu is het boek in de wereld en kunnen wij alleen nog af en toe promotie doen. Ik hoop dat het heel veel verkocht wordt, maar tot nu toe loopt het al lekker. Voor mij is dit natuurlijk een fantastische inkomstenbron; ik heb er veel tijd in gestoken en nu is het aan de wereld hoe dat verder verloopt. Met mijn normale boeken verdien je als schrijver gewoon echt niet zo veel, maar zo’n e-book uitgeven in eigen beheer is -als het goed is- veel interessanter. Dus ik hoop dat het heel goed verkoopt :D. O ja; goed om te weten; het kost maar €6,95 en daarvoor krijg je dus 34 toffe recepten voor op de barbecue. Meer info lees je hier!

Donderdag: K A P O T
Op donderdagochtend was ik echt vetttt moe, hahaha. Ik moest eigenlijk werken in het dierenasiel, maar iemand anders kon mijn dienst overnemen, dus dat was wel ff fijn. Nu kon ik rustig vanuit huis me bezig houden met… klantenservice! Hahaha! Want dat komt ook kijken bij het lanceren van een online product; je moet natuurlijk mensen helpen die vragen hebben. Niet verwacht dat we hier nog zo druk mee zouden zijn.

IMG_3634
Jan was ook moe, hahaha. Maar! De slingers van de boekpresentatie hangen nog <3.

Verder was het donderdag een soort Pakketjes-dag bij ons thuis. Er kwam een pakketje binnen van Westwing, waar ik nieuw behang voor ons kantoor heb besteld:

IMG_3637

 

En er kwam weer een enormmmmme doos binnen met een nieuwe bureaustoel. Jan en ik hebben nu allebei dezelfde bureaustoel op kantoor. Gekocht van het geld dat we verdiend hebben met de verkoop van ons Financieel overzicht :D.

IMG_3642

Er kwam ook nog een pakketje binnen van Cirle of Trust. Die hebben samen met Naomi van As een collectie ontworpen en ik kreeg er een jurkje van toegestuurd. En een leuk armbandje en andere mooie goodies <3. Zo leuk!

IMG_3639
Dit is trouwens wel echt een insta vs reality situatie…

IMG_3649

Dit is het jurkje dat ik kreeg en ik ben er SUPER blij mee:

IMG_3646

Verder heb ik niet te hard gewerkt donderdag. Ik had zin om ff lang in de keuken te staan om me weer even daar mee bezig te houden en dat is eigenijk alles wat ik donderdag deed. Een curry maken, met zelfgemaakt naanbrood. <3.

IMG_3653
M’n naanbrood mislukte echt totaal omdat ik havermeel gebruikte ipv normaal meel. Gelukkig had ik nog zelfrijzend bakmeel in huis en kwam het uiteindelijk goed….
IMG_3674
Dit recept voor zelfgemaakte curry met aubergine, cashewnoten en kikkererwten komt snel online!

‘s Avonds hadden we nog een verjaardag van een vriend op 1,5m afstand en dat was gezellig <3. En dat was donderdag!

Inmiddels is het vrijdag en is het tijd voor werk. Ik heb een behoorlijke to do lijst; recepten uitschrijven, m’n dagboek (working on it ;-)), veel dingen doen voor de promotie van Gruwelijk Grillen, hamburgers maken; genoeg te doen. Maar ik ben MOE. Dus ik ga even kijken wat ik vandaag allemaal voor elkaar krijg. En anders is er volgende week ook gewoon weer een nieuwe week. Ik ga er van uit dat komende weken voor mij wel wat rustiger worden, nu het máken van het ebook in ieder geval is afgerond.

Voor nu wens ik je een heerlijk weekend en ik zie je maandag weer!

Support your local foodblogger
Ik schreef in Corona-crisis samen met mijn vriend – die óók thuis zit te werken –  een barbecue-boek met 34 recepten. Bestel GRUWELIJK GRILLEN hier voor maar €6,95 voor jezelf óf iemand anders <3 en steun daarmee je favoriete foodblogger :D.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *