Leo’s dagboek 15 & 16 apr: gezellig jurkje, 13 katten, een nieuw boek en champagne!

Goedemorgen mooie mensen! Het is vrijdagochtend en ik hoor hier helemaal niet te zijn. Ik heb namelijk vrij vandaag! Samen met Jan hebben we een dagje ingeroosterd voor ons project, maar aangezien hij nog op één oor ligt, dacht ik om 8 uur vanochtend; let’s go! Ik doe nog een klein beetje werk, voordat de vrije vrijdag begint, haha.

En dus heb ik mooi even de tijd om je bij te praten over mijn woensdag en donderdag. Twee dagen in het teken van; zon, werk, het dierenasiel, een nieuw leesboek en champagne. Of er iets te vieren is? Dat vertel ik je zo! 😀 (Of je hebt het stiekem al op Instagram gezien).

Woensdagochtend: kleed je fatsoenlijk aan, dan ben je productiever
Dat zei ik in mijn thuiswerkblog. En dat is ook echt zo. Maar er had ook wel ff iets bij mogen staan over werken in een kleedje, want het is The Best. Ik zit dus vrijwel altijd in kleedjes gewikkeld thuis te werken, omdat het lekker warm en comfortabel is. Bovendien ben je thuis, dus niemand die het ziet. Inmiddels zit Jan ook als burrito achter z’n bureau (niet nu, hij ligt nog steeds in bed, maar andere dagen wel gewoon). En gezien de reacties op Instagram, zit 80% van jullie er ook zo bij, hahah.

IMG_1784

7 nieuwe blogs
‘s Ochtends was ik dus lekker aan het werk; ik schreef al voor 9 uur een stuk of 4 recepten uit en aan het einde van de ochtend had ik 7 nieuwe blogs geschreven en de artikelen van Elske nagekeken en ingepland. Lekker bezig! Tijd voor lunch.

Het recept voor pompoenpannenkoekjes
Ik had van dit weekend nog pompoen over en wilde daar pompoenpannenkoekjes van maken, zoals ik ze ook op Curacao had gegeten. Dit blijkt arepa(s) te heten en het is een Antilliaans recept. Ik volgde dit recept en toen was dit m’n resultaat:

IMG_1810
VET lekker.

‘s Middags was het tijd om m’n mailbox op te ruimen. En dus dook ik de tuin in om planten te verpotten. In onze badkamer hebben we een plant staan die het vet goed doet, maar hij begon een beetje te hangen. Blijkt ‘ie alweer uit z’n pot te zijn gegroeid. Dus; in m’n BH en gewapend met een schepje heb ik de plant ff in een grotere pot gezet. Dat bh-verhaal is trouwens omdat het bloedheet was in de zon. 😀

IMG_1816

Een nieuw boek
Daarna plofte ik op de bank met een nieuw boek. Ik kreeg Dingen Anders Doen van Lianne Keemink toegestuurd en ben nu al behoorlijk enthousiast. Super leuke schrijfstijl, heel toegankelijk, goed verhaal en vet mooie illustraties! Ik ben nog maar in het begin, maar vind het nu al een top boek!

IMG_1827

‘s Avonds gingen Jan en ik nog even aan de slag met ons project en daarna had ik nog een gezellige videobelsessie met vriendinnen. En dat was woensdag!

Donderdag: 13 katten in het asiel
Op donderdag begon ik m’n dag met werken in het asiel. Ik stond dit keer in een kennel met 13 lieve katten en dat was super fijn <3.

IMG_1865
Deze poes Suzie was zooooooo lief <3

Na een ochtendje hokken schoonmaken, kattenbakken verschonen en poezen knuffelen douchte ik me thuis af en dook ik meteen achter mn laptop voor een meeting.

071A99E2-61D8-4C16-B595-2F4648D9DC52
Make-up op en gaan!

Het nut van een gezellig jurkje
Maar eigenlijk is donderdag mijn vrije dag, dus na die meeting ging de laptop ook gewoon meteen weer dicht en was het tijd voor chillings met Leo. Hoewel.. ik deed nog wel een paar kleine werkdingetjes tussen het chillen door.

IMG_1897
Vandaag werd ik intens vrolijk van m’n eigen outfit. Dit werkt zo lekker; vrolijke jurkjes voor een vrolijk humeur. Wie ben ik geworden?!

M’n middag bestond vooral uit chillen in de zon. Podcastje op, boeken lezen, recepten bedenken. En dat zag er ongeveer zo uit:

IMG_1891
Niets raars aan deze foto? ECHT WEL! Teddy komt nooit op de bank buiten liggen!!
IMG_1900
‘s Middags ging ik even langs PLUS waar de vleesvervangers 1+1 gratis zijn deze week

En ‘s avonds flanste ik een fantastisch maaltje in elkaar met falafel en o.a. gegrilde asperges. Die ik grillde in m’n nieuwe creuset grillpan. WAT EEN BEAUTY <3. Dit recept komt zsm online!

IMG_1903

Tijd voor champagne
En na het eten was het tijd voor champagne en wederom een videobelsessie met vriendinnen. En dit was echt zooooo gezellig. Ik heb zo veel zin om iedereen weer te zien en te knuffelen, maar voor de time being vind ik die videocalls ook echt een TOP uitvinding <3.

IMG_1918
Hadden we iets te vieren? Nee. Gewoon zin in champagne. En tegelijkertijd; we leven nog, we zijn gezond, we hebben het fijn samen, we voelen ons goed, ik haalde een mini samenwerking binnen, de zon schijnt. Genoeg redenen voor champagne :D.

En dat waren mijn woensdag en donderdag!

Vandaag staat verder in het teken van lekker in de tuin bezig zijn, samen met Janneman, die inmiddels is ontwaakt. Ik hoop weer op heel veel lekker weer dit weekend en dan kan ik jullie maandag wederom in alle vrolijkheid vertellen over de heerlijkheid van het stille leven van dit moment <3.

Geniet van je weekend en tot maandag leukste mensen van Het Internet!

PS: er kwamen deze week een boel nieuwe recepten online. Kijk je nog even op de homepage of klik onder deze blogpost terug naar de vorige 😀

Sponsor je girllll
Ja mensen, ik heb nog iets aan te smeren… Namelijk mijn boeken! Koop mijn tosti-boek of een van de twee kookboeken voor studenten. Als je dat hierrrr doet, verdien ik er ook nog wat gezelligs aan. Tja, het zijn gekke tijden dus het sponsoren van je favoriete zzp’er is helemaal niet zo’n vreemd idee :D.

Word jij nummer 40.000?
Ik heb netttt 35.000 volgers op Instagram! Volg je me daar ook? Dan laat ik wat meer zien van m’n persoonlijke leven :D. Op naar de 40K!

Meer recepten
Iedere dag inspiratie voor recepten ontvangen? Volg mijn blog op Facebook!

8 reacties op “Leo’s dagboek 15 & 16 apr: gezellig jurkje, 13 katten, een nieuw boek en champagne!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *