Leonie’s week 44: BABYNIEUWS! En Grote Interviews, ouwe oma’s en complete FOMO

Goedenavond leuke mensen! Het is maandagavond en ik zit in de trein terug van Groningen naar Amsterdam. Ik heb een roeeeerige week achter de rug. Het zou een week worden met heel veel plannen; van interviews tot een gruwelijk concert, van een fotoshoot voor een serieuze krant tot een vijfgangen ontbijt. En er kwam van dit alles niets terecht, want ik werd halverwege de week hartstikke ziek. Benieuwd naar mijn week 44? Lees verder!

Maandag: een uur lang op Radio Decibel
Maandag was tof. Ik werkte overdag hard voor mijn blog en ‘s middags vertrok ik op de fiets naar Amsterdam Noord om een uur radio te maken met DJ Barry Brand op Radio Decibel. Tussen 17 en 18u was ik live te horen en kletste ik met Barry honderduit over lekker eten, mijn blog, tweede boek, mijn pop-up restaurant en al m’n plannen voor de toekomst. Het was onwijs gezellig met Barry in de studio. Ik hóu ontzettend van radio en radio maken. Wat een prachtig medium en alleen maar liefde voor radiomensen.

img_9309
Met je radiohoofd.

‘s Avonds fietste ik terug door een prachtig Amsterdam. Een prachtige zonsondergang en een prachtige herfst. En ein-de-lijk kwam het moment hoor: het bezonk. De hele toestand. Ik heb een twééde boek uitgebracht. Het gaat goed met me. Ik ben dolgelukkig. Ik ben dólgelukkig. 😀 Ik dronk er maandagavond met mezelf een biertje op. Ik vind het leven zo zo zo leuk!

Dinsdag: restaurantmeeting, uit eten bij de Biertuin, een intellectueel event en le boyfriend
Dinsdag was een super drukke dag, maar ik móest echt even m’n huis weer op orde hebben. Het was echt een teringzooi door alle drukte.

img_9328
Zo. Opgeruimd.

‘s Middags had ik samen met Laura, restaurantmanager van Gewoon wat een studentje ‘s avonds Eetcafé, verschillende restaurantmeetings. Over toffe samenwerkingen. LEUK!

Tussendoor aten we een hapje bij de Biertuin, in Amsterdam Oost. Hier wilde ik al heel lang eens hun beroemde halve kip eten en oeiii, die smaakte me uitstekend. Review komt nog online, maar ik heb in principe zojuist alles verklapt.

Daarna gingen we naar een event in Pakhuis de Zwijger, waar vriend Willy eens in de zoveel tijd een intellectuele avond over voedsel organiseert. Dit keer ging ‘Als warme broodjes’ over pakjes en zakjesvoedsel en dat vond ik natuurlijk, als groot liefhebber van koken uit pakjes, vet interessant.

En daarna ging ik naar mijn vriend <3.

Woensdag: een serieus interview, koffie drinken met personal trainer en pizzanight!
Woensdagochtend moest ik optijd thuis zijn voor een interview voor een grote krant. Eén van de journalisten die mee was naar Java (en waar ik 2x 12 uur naast heb gezeten in het vliegtuig) interviewde me maar liefst 2,5 uur over van alles; mijn jeugd, dingen die ik mee heb gemaakt, hoe mijn bedrijf geworden is wat het is. Heel cool om eens zo diep te gaan, in plaats van op de oppervlakte te blijven. Het komt 3 december in de krant en dan deel ik het uiteraard met jullie.

‘s Middags had ik een koffieafspraak met een journalist die ik een tijdje geleden op Hilversum Mediapark de weg had gewezen. We hadden contact gehouden en gingen koffie drinken om eens kennis te maken. Gekke situatie, maar wel een interessante belevenis, haha.

Darana ging ik koffie drinken met mijn soon-to-be personal trainer. Als het goed is. Een tijdje geleden postte ik een oproep en Indi reageerde meteen. We kennen elkaar via via en ik hoop dat zij me gaat helpen om m’n lichaam lekker fit te maken/houden. NIET vanuit een schoonheidsideaal (#buikspierenmakennietgelukkig), maar vanuit een hey-sporten-is-best-lekker-als-je-het-vaker-doet-en-je-je-echt-sterker-begint-te-voelen-gevoel. Bovendien heb ik een vet sportieve vriend en probeer je in het begin van een relatie toch nog een soort van jezelf van je beste kant te laten zien, toch? Dus: Leo in de sportschool, woehoe!

img_9348
Voordat we gaan sporten nog even een pumpkin spice latte met slagroom wegwerken hoor.

En daarna had ik een pizza-avond met mezelf. Ik bestelde bij Forno dit keer, via Deliveroo en het was heerlijk. Maar de volgende keer ga ik toch weer voor een pizza van Pazzi; er gaat weinig boven Pazzi in Amsterdam West.

img_9351
Pizza met ham en truffelcrème van Forno

Oh en mijn moeder ging woensdag naar mijn oma en liet mijn tweede boek zien. Hoe líef is deze foto waarop mijn omi van 96 mijn boek letterlijk onder de loep neemt? <3

img_9344

Donderdag: iets met een buikgriep en te weinig toiletpapier
Donderdag was terror. Ik zou foto’s gaan maken voor dat grote interview in die grote krant, maar cancelde de fotograaf ‘s ochtends toen ik enorme buikpijn had. Ik dacht; dit is mijn PDS en dit is straks wel over. Maar de fotograaf appte al; dit is een buikvirus dat rond gaat, we spreken volgende week wel af. Ik dacht nog; nee joh. En had het compleet mis.

Jezuschristus, wat was ik ziek donderdag. Ik bespaar je de details, maar het feit dat ik de hele dag in bed lag, niet kon slapen, niet in staat was tot een serie kijken, laat staan werken vanuit bed, zegt wellicht genoeg.

SAAI.

Vrijdag: filmen met AT5 en heel erg niet naar het Flume concert 🙁
Vrijdag ging het iets beter, maar was ik nog steeds aan de bank gekluisterd. ‘s Middags kwam AT5 langs voor een item op tv en dat lukte redelijk goed. Maar daarna stortte ik weer in en heb ik de hele dag op de bank gehangen en kippensoep gemaakt.

‘s Avonds zou ik met Clarabella (hebben jullie eigenlijk enig idee wie ik allemaal bedoel met al m’n nicknames?!) naar FLUME in de HMH. Maar ik kon amper staan, laat staan uit m’n dak gaan. HUILEN. Claar ging met iemand anders en ik hing met ernstige FOMO-verschijnselen, gecombineerd met buikgriep (topcombi) op de bank. Boehoee!

Zaterdag: postorderbedrijf Leo Inc. en op naar China!
Zaterdag was ik nog steeds niet beter en lag ik tot 3 uur in bed. ‘s Middags speelde ik heel even postorderbedrijfje, omdat de eerste boodschappentasjes waren besteld en die moesten op de post. LEUK!

img_9381

img_9384
Anders eet je even intens saai: rijst met spinazie. Iets met buiktyfus en niks wegkrijgen… #gewoonwatikeetalsikmenietlekkervoel

‘s Avonds kwam mr. boyfriend en gingen we filmpjes kijken van SHANGHAI, want daar gaat hij heel erg bijna naartoe voor heel lang. En ik ga natuurlijk mee. Want ik ben sinds dit jaar opeens wereldreiziger en mijn favoriete mens gaat heel ver weg wonen, dus ik moet mee. Niet héél lang, maar wel een beetje lang. En ik (en hij) (Jan, ik spreek even voor jou, goed?) heb(ben) er heel veel zin in <3. BAO BUNS FOR EVER, WOEHOE.

Zondag: IK BEN TANTEEEEEE
En toen was het opeens zondagochtend heel vroeg en belde mijn moeder met HET IS BEGONNEN. Het is zo ver! De coolste, liefste, mooiste, sterkste zus van de wereld ging bevallen! En dat wilde ik weten zodra het begonnen was, zodat ik zo snel mogelijk de trein vanuit Amsterdam naar Groningen kon pakken. Op naar Groningen!

img_9386
Liefde voor vriendjes die croissantjes meenemen voor het ontbijt.

Om kwart voor 12 werd mijn neefje geboren. Hij heet Oscar Daan en hij is de allermooiste baby die ik ooit zag. En de allereerste baby die ik ooit vasthield. Je moet weten; ik hou helemaal niet van kinderen. Of nouja, hield niet van kinderen. Os is de bom. Hij is geweldig en ik had ‘m bijna meegenomen naar Amsterdam. Maar hij hoort bij Sas en Yorick en ik ga heel vaak langskomen om suikertante te spelen. Wat zijn baby’s fantastisch jongens. Echt. Ik ben helemaal om. Wauw, wauw, wauw. En ik heb zondag alléén maar gehuild. Niet te stoppen. Alles was mooi. Wat een dag <3.

img_9414
Meet Oscar en zijn awesome moeder. En tante Leo! Die keihard aan het huilen is.
img_9407
#honger

En nu is het maandagavond en ga ik terug naar Amsterdam. Tijd voor een toffe week. Ik voel me eindelijk helemaal goed en heb helemaal zin in de komende toffe tijd. Morgen heb ik die shoot voor die krant, woensdag ga ik in m’n eentje keihard rocken bij het concert van de Red Hot Chillipeppers, ik ga deze week nog langs bij 3FM, naar een restaurantopening, naar het concert van Bear’s Den en ik word eindelijk herenigd met wereldreizigervriendin Partypants die net terug is uit Australië. Héél veel zin in.

Ik ben er weer hoor. Back in business. Niet meer in bed. I’m alive, WOEHOE!

MIJN TWEEDE BOEK IS UIT!
Yes! Hij ligt eindelijk in de winkels! Mijn tweede boek, vól makkelijke recepten voor alleenkokers. Bestel ‘m via Bol.com of ga langs een random boekhandel, de meesten verkopen ‘m wel. Woehoe!

MEER VAN DIT?
Ook mijn eerste kookboek kun je gewoon nog bestellen. Check hierrrrrzo.

DOE EENS GEZELLIG:
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | Snapchat Lterveld. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @Lterveld #gwesse #gewoonwateenstudentjesavondseet

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *