Leonie’s week 32: Housewarming, sterrenkijken op het IJsselmeer, een nieuw kantoor en verhuizen naar HAARLEM?

Hallo? Ik weet niet hoor, maar hoe is het mogelijk dat het nu alweer woensdag is?! Hoe snel gaat de tijd?? Ik heb het idee dat ik je net heb bijgepraat over mijn afgelopen week en dat het nu alweer tijd is en dat het enige wat ik je te vertellen heb, is dat Jan en ik deze week onze housewarming hadden… Maar er is ongetwijfeld meer.

Leuk dat je weer meeleest! Ik ben net zo benieuwd als jij wat ik allemaal heb uitgespookt de afgelopen week. Eens kijken in m’n agenda… Wat dacht je van: een huis bezichtigen in HAARLEM, Jan z’n verjaardag, sterren kijken ‘s nachts op het IJsselmeer en een nieuw kantoor? Klinkt best als een leuke week, toch? Let’s go!

Maandag: stad en land afzoeken voor een bepaald soort stickers
Op maandag werkte ik ‘s ochtends thuis en ‘s middags ging ik de stad in om wat spulletjes voor in huis te kopen. O.a. een nieuwe plant, een pot en een poot om ‘m op te zetten. Ik slaagde bij De Wildernis in Amsterdam, wat echt een héle leuke plantenzaak is, maar mán wat is die zaak overpriced. Voor een pot betaal je daar minimaal €20, terwijl dat natuurlijk véél goedkoper kan. Bijvoorbeeld bij je niet zo hippe plantenzaak om de hoek. Waar ik dus ook ff langs ging voor een leuke pot voor m’n kleine bananenplant.

Verder heb ik vandaag stad en land afgefietst (echt van de ene kant van Amsterdam naar de andere), om bepaalde stickers te vinden. Ik had namelijk een nieuwe wereldkaart (waar ik je zo ook nog meer over ga vertellen) en ik wilde samen met Jan op die wereldkaart stickers plakken van waar we zijn geweest.

Nu zocht ik eigenlijk kleine driehoekjes om op te plakken in 3 verschillende kleuren, maar dat is natuurlijk echt een onmogelijke zoektocht. Ik ben bij HEMA, Action, Van Beek, Bestseller en Flying Tiger geweest. Zonder succes. Maar bij Vlieger aan de Amstel slaagde ik uiteindelijk toch; ik kocht stip-stickers in 3 verschillende kleuren en daarmee bestickerden Jan en ik ‘s avonds alle plekken waar we naartoe zijn geweest. Vet leuk om dit samen te doen! 😀

IMG_5460

Oh en over die wereldkaart; ik was al een tijdje op zoek naar een mooie wereldkaart voor aan de muur. Toen werd ik benaderd door Wereldkaarten.nl en die wilden graag met me samenwerken. Maar ze boden echt veel te weinig in verhouding met wat ik voor ze zou doen en dus besloten we dat we niet gingen samenwerken. Maar ondertussen had ik wel een mooie wereldkaart bij ze gezien, voor €180. Potverdikke, best duur…

Toen ging ik eens op Bol.com kijken en dit is echt de winkel waar ik ALLES koop. Van kaarsen voor in huis tot een anti-mug-spray-stekker-unit, tot tv-kabels tot kraaien voor in de tuin. Ja, ik doe echt héél veel bestellingen bij Bol.com. En wat denk je? Zie ik daar dus exact die wereldkaart op staan, die ik wilde hebben. EXACT dezelfde. Voor €60. Há: die heb ik dus mooi even besteld. En ik ben zó blij dat die andere samenwerking niet van de grond is gekomen. Stel je voor; dat ik jullie allemaal naar die duurdere variant had doorverwezen? Super dom echt. Tot zover mijn wereldkaart-verhaal :D. (Ik vond deze wereldkaart door te zoeken op ‘schoolplaat wereldkaart zachte tinten’, maar ik zie ook dat hij inmiddels bij bol.com uitverkocht is in dit formaat van 150×90…).

7789109872_IMG_6193

IMG_5451
Ook maandag: onze zwerfpoes Dotje wilde graag wat groene curry, toen ik m’n eten aan het fotograferen was. Haha!

Dinsdag: doorbrengen in wachtkamers
Mijn dinsdag heb ik vooral doorgebracht in wachtkamers. Ik moest ff naar de apotheek maar daar was het spitsuur en zat ik uiteindelijk 40 minuten te wachten (help!) en daarna moest ik m’n rijbewijs verlengen en heb ik 50 minuten gewacht bij het stadsloket in Amsterdam West. Gelukkig had ik een boek bij me :D.

IMG_5503

Het was de hele dag bloedheet en daardoor ook wel een beetje een saaie dag; ik deed niet echt heel veel verder. Ja; ‘s avonds op de tuinbank met een wijntje en goed gezelschap. But that’s it. Héérlijk deze rustige weken!

F4E3E23D-CD31-4CC1-8999-16E193D2164F

Woensdag: werk!
Woensdag was een lekkere drukke werkdag. Ik had een flinke to do lijst en hoewel ik probeer om alleen ‘s ochtends te werken (vind ik een lekkere balans), ben ik tot 4 uur doorgegaan. Wat er in resulteerde dat ik m’n hele to do lijst voor die dag gedaan kreeg. Voelt goed!

IMG_5532
Dit is de Mascha planner en ik vind ‘m handig voor m’n weekoverzicht. Ik moet wel zeggen dat de regeltjes wat klein en kort zijn om op te schrijven, maar ik gebruik ‘m toch regelmatig.

‘s Middags ging ik nog even naar Praxis voor mijn Nieuw-Bureau-Project. Ik had al een tijdje een heel simpel IKEA-bureautje in ons kantoor staan en vond dat wat saai en deed op Pinterest inspiratie op voor iets nieuws. Op marktplaats had ik een mooi kastje gekocht (Jan moest z’n troep kwijt) en bij Praxis haalde ik de overige benodigdheden, zoals verf en een schraag.

Eenmaal thuis begon het klussen. Ik verfde een bureaublad, wat extra plankjes, maakte de schraag zwart en op vrijdag heb ik uiteindelijk alles in elkaar gezet en werd dit het resultaat:

IMG_5586

IMG_5585

Beter dan het was!
Beter dan het was!

Donderdag: een huis bezichtigen in HAARLEM
Donderdag was een heftige dag… Jan en ik hadden om 2 uur een afspraak in HAARLEM om een huis te bezichtigen. En dat vond ik intens man. Ik wil nog helemaal niet weg uit Amsterdam, maar Jan en ik willen eigenlijk wel graag een huis kopen en dat is in Amsterdam ‘nogal een uitdaging’. En dus zijn we verder aan het kijken in de omgeving. EN DAT IS ZO HEFTIG (valt natuurlijk wel mee, maar voor mij voelt het wel ff zo).

dc2bd7ce-4fbe-4e0f-bf16-7ec1f64464f2
In de trein!

Op de fiets naar het huis toe voelde ik alleen maar ‘nee, nee, nee, ik wil dit helemaal nog niet’, maar eenmaal in het huis werden we echt verliefd. Ik vertel je: een keuken van 5 meter lang. 5 METER! Ik heb nu nog niet eens 1 meter werkruimte. De mogelijkheden!!

IMG_5593

Helaas was de bovenverdieping niet echt heel geweldig en vond ik het echt een beetje laag en propperig en slecht afgewerkt. En dus deden we geen bod.

Maar nu hebben we in ieder geval wel eens een huis in Haarlem bekeken en kunnen we allebei een beetje wennen aan het idee dat we daar misschien wel naartoe moeten/willen/gaan ooit. Maar voorlopig nog niet. Denk ik. Haha!

IMG_5611
‘s Avonds aten we een burger bij Frits op het Mercatorplein, om alvast Jan z’n aankomende verjaardag te vieren 😀

Vrijdag: Feest!
Op vrijdag was het feest. Jan was jarig (ik gaf hem een etentje bij Vuurtoren eiland cadeau en heb hier zo intens veel zin in) en dat vierden we ‘s avonds tijdens onze house warming. Ja, we wonen inmiddels 5 maanden samen, maar het is nooit te laat voor een housewarming.

IMG_5613
ff Facetimen met Oscar: HOERA!
IMG_5620_Facetune_10-08-2018-08-56-36
Ontbijt op bed voor de jarige man

Nu was de grap alleen wel dat we het feestje in de tuin wilden doen en vrijdag was de enige dag in de afgelopen eeuw dat het echt STORTREGENDE. In de categorie Uitdagingen, noemen we dit een Uitdaging. Een behoorlijke.

IMG_5632
Een ton voor drank en een dekzeil voor de regen

‘s Middags reden we ff langs Praxis (we komen hier te vaak lately) voor een zeil, zodat we de tuin toch een soort van droog konden houden. En een zeil scoorden we zeker! Maar liefst een van 4 meter bij 6 meter en daarmee was bijna onze hele tuin gecoverd. Chill! Even een klus om het op te hangen, maar dan heb je ook wat.

IMG_5647
Dit is een foto van de morning after. Zie je waar het pijnpunt zit in dit zeil? haha! Helemaal volgelopen met regenwater.

De rest van de dag was ik eigenlijk de hele tijd bezig met feest-voorbereidingen; het huis netjes maken, de inrichting afmaken, boodschappen, de tuin feest-klaar maken, eten voorbereiden… Oh en ik sportte om 11 uur ‘s ochtend en dook pas om 6 uur onder de douche door alle drukte, haha.

IMG_5627

IMG_5638
Zo proberen we de buren stil te houden tijdens een tuinfeestje, haha 😀
IMG_5636
Dotje maakt zich ook klaar voor het feestje

Om 8 uur kwamen de eerste vrienden en tot half 5 ‘s nachts hebben we een hele leuke avond gehad. Echt zó fijn! Voor het eerst een feestje met onze beide vrienden en dat is echt vet leuk. We aten van de Big Green Egg, dronken wijn, bier en GT’s, dansten in de tuin en later in de woonkamer, kregen heel veel toffe cadeau’s en vonden het allebei echt een topavond.

IMG_5643
Wie maakte deze foto?? #dansjesindewoonkamer

De tijd vloog ook voorbij en ik vertel je: we hebben één foto gemaakt, hahaha. Dat moet wel een goed feestje zijn geweest, toch?

3AFDD5B9-0844-490D-BDCE-2EF4DCD4A59E

Zaterdag: De Eerste Keer Ooit Met Hoofdpijn
Op zaterdag werden we vanzelfsprekend niet heel fris wakker. Helaas wel al om half 10 (HOEZO) en voor het eerst ooit had ik hoofdpijn als kater. Ik heb nóóit hoofdpijn als kater. Bizar! Heftig ook wel. Man.

Ik ben tot 12 uur in bed blijven liggen en heb daarna Jan geholpen met het opruimen van het huis. Om 3 uur waren we klaar en dook ik op de bank voor een Disneyfilm. Het was namelijk écht een dag voor een Disneyfilm. Heerlijk!

AB7CE487-7DA5-49BC-89C9-E58E679330B7

Zondag: verjaardagslunch & sterren kijken op het IJsselmeer
Op zondag kwam de familie van Jan over de vloer voor een verjaardagslunch. ‘s Ochtends waren we ff bezig met wat voorbereidingen en de hele middag hebben we gespendeerd met familie. Gezellig! Wederom lekker de Big Green Egg aan en gaan <3.

‘s Avonds hadden Jan en ik nog iets heel vets op de planning staan. En iets heel niet-sociaals en dat was even ontzettend lekker. Ik hou er echt van om onder de mensen te zijn en de gezelligheid, maar man; wat kan ik er ook van genieten om gewoon even met mezelf of Jan te zijn en helemaal chill te kunnen zijn en niets te hoeven. Heerlijk!

Maar we hadden dus wel hele toffe plannen nog ‘s avonds. We stapten in een van vrienden geleende auto (dikke bak!) naar Muiden (wat een schattig dorp!!) voor een boottocht over het IJsselmeer. En niet zomaar één; we zouden vanavond vallende sterren kijken vanaf het donkere IJsselmeer, samen met sterrenkundige Govert Schilling. VET nice.

Een tijdje geleden had ik dit evenement voorbij zien komen op Twitter en ik heb meteen gemaild voor twee plaatsjes aan boord. Blijkt achteraf dat de boot binnen een halfuur vol zat! Wow! En Jan en ik waren erbij. Vet nice!

Snapseed

We stapten om half 8 ‘s avonds op de boot (waar ook een televisiecrew aanwezig was voor een serie op NPO2) en vaarden om 8 uur uit. Het water was super stil, het was heerlijk rustig op het IJsselmeer en helaas toch ook behoorlijk bewolkt. Shit!

Uiteindelijk hebben we geen (vallende) ster gezien de hele avond, vanwege de bewolking. Maar dat mocht de pret niet drukken. We hadden heerlijke plekken, lagen lekker met z’n twee (en 30 andere mensen) op de boot, hoorden ontzettend interessante verhalen over de kosmos aan door Govert Schilling, kregen een lezing over buitenaards leven, dronken wijntjes & thee en hadden het ontzettend naar onze zin.

268d23af-9a19-4398-a6e5-8546dadac62e
Foto door Ageeth van der Veen

Om 1 uur waren we weer terug aan land en keerden we terug naar huis. Wat een fijne afsluiter van de week!

Inmiddels is het woensdag in de volgende week en tot nu toe heb ik nog maar weinig uitgevoerd. Ik werd zondagnacht goed ziek en heb maandag en dinsdag bijna de hele dag in bed doorgebracht. Maar daar vertel ik je volgende week wel over.

Deze week staat nog in het teken van twee presentaties die ik ga geven tijdens de Introweken in Leiden en Utrecht en natuurlijk ga ik dit weekend naar LOWLANDS! En daarover vertel ik je volgende week meer. Zin in? Ik wel! Tot dan!

Ik zou het tof vinden als je me volgt op andere kanalen!
Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

2 reacties op “Leonie’s week 32: Housewarming, sterrenkijken op het IJsselmeer, een nieuw kantoor en verhuizen naar HAARLEM?

  • Leuke wereldkaart, zeg. Vrienden van me hebben er ook een in hun woonkamer hangen. Zij werken met vier kleuren stickertjes: een voor hem, een voor haar, een voor de plekken waar ze samen zijn geweest en een voor de plekken waar ze allebei zijn geweest, maar niet samen.

  • Had ook een wereldkaart besteld bij Wereldkaarten.nl. Echt veel te duur en de helft van de wereld stond er niet op. Was over de stok gerold. Zo jammer.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *