Leonie’s week 26: interview op zee, dineren met vreemden, borrelen in de Adam toren en even niets doen

Goedemorgen! Rise and shine baby! Het is 8 uur ’s ochtends en mijn wekker ging zojuist om vroeg aan de slag te gaan. Nieuwe week, nieuwe dingen, let’s go! Maar ik begin natuurlijk met een terugblik op de afgelopen week…. Die was leuk! Doordeweeks had ik het tofste interview ooit, ik ging dineren met 4 vreemde mensen, praatte ik over zomerdrankjes op de radio, borrelde ik met vriendinnen en boekte m’n volgende spectaculaire vakantie. Leaving in 4 weeks… Dit was mijn week 26:

Maandag: work work work
Ik begon m’n maandag met het bouwen van een kantoor in de tuin. Het was echt lekker weer en dan vind ik het heerlijk om in m’n tuintje een gezellig hoekje te maken met kussens en katten om keihard te werken. Minder leuk: ik moest m’n administratie doen. Een frustrerende bezigheid, vind ik. Maar ik heb ’t overleefd. Er kwam zelfs even een onbekende buurkat knuffelen!

9
Onbekende buurpoes komt even op mijn to do lijstje chillen
15
Deze groente-ijsjes van &Samhoud zijn lekker!

’s Avonds liep ik een rondje hard in het Erasmuspark. Grappig detail is dat ik soms berichtjes krijg van mensen met hoe vaak ik wel niet sport en hoe sportief ik wel niet ben, maar je moet weten; zo’n hardloopfoto is natuurlijk snel gemaakt. Ik ren max 2 km en dan het liefst in stukken van 500m omdat ik een idioot ben zonder conditie.

8

Na het hardlopen ging ik thuis nog even piano spelen. Dat is toch wel echt het aller lekkerst aan gewoon weer thuis zijn: m’n piano. Over m’n piano gesproken trouwens; dit ding is stuk en maakt een ellendig geluid en er komt binnenkort ruimte in mijn huis en nu denk ik er over om een piano aan te schaffen. Een echte. Mocht je er een over hebben in Amsterdam; let me know, ik wil ‘m.

7

Dinsdag: cocktails op de radio, start van een nieuw project en eten aan het IJ
Dinsdagochtend stond Sjoerd Hilarius (die man heet echt zo) bij me op de stoep voor het maken van een radio-item over trendy zomerdrankjes. Ik tipte dat lichte rosé, alcoholvrij bier, sparkling water met een smaakje en watermeloen cocktails hot zijn op het moment. Just so you know. Je kunt het (alleen vandaag nog) hier terugluisteren (NH spitstijd tussen 17-18u rond 17:15).

12

’s Middags kwam m’n schoonmaakster m’n huis schoonmaken, wat betekende dat ik het huis uit moest. Bij Laura op kantoor aan de Baarsjesweg was ik welkom en daar hebben we de hele middag zitten werken. Vet fijn om samen met een vriendin te werken!

10
Ik ontwikkel een kleine verslaving aan de iced latte met karamelsiroop van Buongiorno coffee

Om half 6 had ik nog een afspraak staan voor een nieuw tof project dat nu wel echt door lijkt te gaan en daar vertel ik jullie hopelijk deze week nog meer over. Het kan niet lang meer duren… Woehoe!

13

En ’s avonds ging ik eten bij vriendin Hiemke, die aan het IJ woont. Vet nice, op de 9e verdieping met altijd uitzicht op de zonsondergang in Amsterdam. Hoe vet is dat?

11
Simpel pastaatje van Hiemke
22
Terugfietsen over de grachten is fantastisch <3

Woensdag: fotografietips en dineren met vreemden
Woensdagochtend had ik afgesproken op het strand van Zandvoort voor het leukste interview ooit. Ik was benaderd door Intermediair voor een interview waarbij je tijdens het sporten ging vertellen over de ups en downs van je carrière. Op film. En ik mocht de sport uitkiezen. Nou, dat liet ik me geen twee keer vertellen en dus lag ik woensdagochtend met presentator Mark in de Noordzee op een surfplank. NICE! De golven waren echt minimaal helaas, maar ik ben heel benieuwd hoe de video en het interview is geworden. Hij komt volgens mij ergens deze week online, dus dan zal ik ‘m wel met jullie delen.

MakerDistrict-20170628-JoeyvDijk-07
Interview op het strand! (foto Joey van Dijk, joeyvdijk.nl)
MakerDistrict-20170628-JoeyvDijk-08
In m’n surfpakkie voor de camera is toch wel het leukste ooit (foto Joey van Dijk, joeyvdijk.nl)

Ik vond dit in ieder geval het tofste interview ooit; gewoon op een surfplank, HOE VET!

MakerDistrict-20170628-JoeyvDijk-01
It’s a wrap! (foto Joey van Dijk, joeyvdijk.nl)

Woensdag overdag hield ik me o.a. bezig met een blogpost over 13 tips voor toffe food foto’s. Heb je het al gelezen? Best bizar trouwens; ik maak echt lange dagen op het moment. Ik sta vaak om 8 uur (al dan niet eerder) op en begin meteen met werken en ben ’s avonds laat pas klaar. Véél werk in te halen…

19

Woensdagavond ging ik dineren met vreemde mensen. Ik was uitgenodigd door het Pulitzer hotel voor een ‘Perfect Strangers’ diner. Dit houdt in dat het Pulitzer zes voor elkaar vreemde mensen uitnodigt en een diner voor ze organiseert. Zo werd ik aan tafel gezet met – vereiste is dat het ondernemers uit de omgeving zijn- een zonnebrillenontwerper, een theatermaakster, een pr-dame en een jongen met een succesvolle online outlet. Onze zesde tafelgenoot – een sierradenontwerper- kon er helaas niet bij zijn.

Maar jongens; dit was echt zó leuk! Ik vond het van te voren wel een soort van onwennig, omdat ik niet echt een idee had in wat voor soort setting ik terecht zou komen. En wat trek je dan aan? Ik ging maar voor chic, maar had achteraf best op m’n sneakers kunnen komen, haha. Maar goed!

Het was in ieder geval echt een hele leuke avond. We begonnen met drankjes in de bar van het Pulitzer en leerden elkaar daar een beetje kennen. Daarna gingen we dineren bij Jansz, het restaurant van het Pulitzer hotel. Super gezellig en lekker eten. Bizar aan deze avond was dat je van te voren niemand kende, maar achteraf hadden we allemaal wel ergens een connectie met elkaar. Zo leuk! Het was echt te gek. En de alcohol vloeide rijkelijk <3.

24
Voor: steak tartare
25
Hoofd: vega pasta met truffel
23
Na: kaasplankje

Ook te gek trouwens; de pr dame en ik zaten he-le-maal op één lijn wat betreft favoriete wijn en omdat ze om de hoek woonde bij het Pulitzer liet ze haar man langskomen om een flesje van haar favoriete wijn aan me te geven. Zó lief! Ik moest ‘m bewaren voor een speciale gelegenheid en als hij binnen nu en 4 weken nog niet op komt, dan ga ik ‘m opentrekken als Jan weer in Amsterdam is (half augustus). Zin in! 😀

Donderdag: koffie & werken
Donderdagochtend sliep ik voor het eerst in tijden weer eens uit. Heerlijk. Ik vergeet soms dat ik eigenlijk het allerbeste ga op ’s avonds laat naar bed en ’s ochtends laat uit bed, maar op de een of andere volwassen manier (nergens goed voor), denk ik tegenwoordig dat ik op tijd naar bed moet en vroeg op. WHY.

26 kopie
Ik drink deze week bijna iedere ochtend een smoothie. Deze was met watermeloen, banaan en rood fruit en smaakte ergggg goed!

Anyway; donderdagochtend sliep ik lekker even uit. Om half 11 ging ik uit bed en om 11 uur zat ik met vriendin Lianne aan de kokosmelk cappuccino bij Coffee Room. Véél bij te praten. Vet fijn!

’s Middags & ’s avonds had ik verder geen plannen en ging ik lekker aan het werk. Chill!

Vrijdag: borrelen op grote hoogte
Vrijdag overdag was ik ook weer aan het werk. Zoals ik al zei; er moet veel ingehaald worden. En ik kan je vertellen: mijn mailbox zit nog stééds vol. Ellende! Ik zou vrijdagmiddag ook nog weer aan de slag gaan met m’n administratie, maar dat ‘kwam er niet van’ (dit is uitstelgedrag, m’n deadline is 5 juli en ik wéét dat ik dit morgen pas ga doen).

17
Banaan, biet en rood fruit

’s Avonds had ik afgesproken met Marte en Hiemke om te borrelen in de Adam Toren. Dit wilden we al heel lang doen, maar elke keer kwam het er niet van. Nu wel! En dat was leuk! Tenminste…

Ik ben bij de Adam toren  – die hoge toren bij het IJ in Amsterdam, met uitzicht over de hele stad- echt fan van de lift met kleurtjes.  Vet tof hoe je in een paar seconden een verdieping of 20 omhoog schiet in een gekleurde buis. Leuk, leuk! En ik vond het ook tof om een keertje naar de Adam Lookout te gaan; het uitzichtpunt op het dak van de Adam toren met een groots uitzicht over Amsterdam.

18

En daarna gingen we borrelen bij Madam; het restaurant in de Adam toren. Maar hier vind ik het 1. echt zo stom dat je er entree voor moet betalen en 2. dat het vól met toeristen zit. ZO jammer. Ik had het zo tof gevonden als de Adam toren echt een plek was voor Amsterdammers, maar dat is het alles behalve.

3
Groetjes <3

Maar goed; evengoed hebben we een hele toffe avond gehad. We dronken wijn en cocktails (eindelijk de Cosmopolitan waar ik al sinds New York naar smacht) en het was echt rete gezellig. Ennnn we zaten aan het raam, waardoor je dus echt een heel vet uitzicht hebt over Amsterdam. Love it!

2
Mag ik er nog vijf alstublieft?

Zaterdag: brakkosaurius blijft ff in bed
Zaterdag was echt een offday. Ik werd wakker met een flinke kater en had nul plannen, wat er in resulteerde dat ik om 2 uur ’s middags nog in bed lag. Ai…

Om een uur of 3 kwam ik er een keer uit om te ontbijten en verplaatste ik naar de bank, waar ik verder chillde. Vandaag stond in het teken van Netflix & YouTube. Ik dompelde me onder in “10 scariest beaches/abandoned buildings/people struck by lightning”-soort filmpjes en bingewatchte Mad Men. En ook ’s avonds deed ik niks.

FullSizeRender
Snacken op zaterdag. Ik mag even geen chips eten van mezelf en daar word je best creatief van: dadels met ham en monchou!

Ergens wel lekker, maar mijn hemel; wat word ik hier onrustig van. Tijd voor actie!

Zondag: sporten in het Vondelpark en surfen in Zandvoort
Zondagochtend had ik om half 11 afgesproken met Lara, mijn voormalige fysiotherapeut (toen ik m’n knie uit de kom danste en daar enorm van moest herstellen) en personal trainer. We hadden elkaar al bijna een jaar niet gezien, maar hadden wel sinds het voorjaar weer contact met elkaar om te organiseren dat we weer samen zouden gaan sporten. En zondagochtend was het zo ver.

In het Vondelpark kletsten we heel even bij (VEEL TE BESPREKEN) en beulde Lara me lekker af. Mannnn wat goed. We hebben een uurtje getrained en ik heb echt alle spiergroepen van m’n lijf gevoeld. Ik baal er wel echt van dat m’n conditie zo ruk is, maar met m’n spierkracht is het nog best oké gesteld. We trainen de komende weken lekker door!

FullSizeRender[1]
Vondelparkje <3
5
Lunch: een half bolletje uit de oven met burrata, basilicum en peper

Na dit intense begin van de zondag, had ik ’s middags nog meer intense plannen. Amber en ik vertrokken om 1 uur met de trein naar Zandvoort om lekker te gaan surfen. In onze surfapps stond aangegeven dat er prima golven waren dus we wilden het er op wagen.

FullSizeRender[3]

Eenmaal aangekomen in Zandvoort bleek de zee toch behoorlijk intens, mijn hemel. We hebben drie kwartier in het water gelegen en ik vond de golven écht best hoog. Maar vooral: compleet warrig. De golven gingen echt alle kanten op en echt lekker surfen lukte niet. Ik heb een keer of vier op m’n board gestaan, maar echt bevredigend was het niet. Maar! Ik word wel steeds ietsje beter en dat voelt goed. (Ook hier weer een disclaimer; dat je vaak gaat surfen betekent natuurlijk helemaal niet dat je het goed kan; ik vind het vooral gewoon leuk om te doen).

Aan het einde van de middag werd het echt vet lekker weer in Zandvoort en in bikini chillden Amber en ik ‘m nog even met een vreselijk smakeloos broodje Carpaccio in de zon. Fijne zondag <3.

FullSizeRender[2]
Broodje carpaccio van Skyline. Ziet er beter uit dan hij smaakt. Niet vies hoor, maar smaakte gewoon vooral nergens naar.
’s Avonds kookte ik thuis voor mezelf, deed ik de afwas (lekker de hele week opgestapeld #haat) ennnn dompelde ik me weer onder in Netflix. Waar ik eigenlijk wel echt een beetje klaar mee was. Tijd voor een nieuwe week met activiteiten; dat stilzitten is niks voor mij.

Maar ik moet deze week nog wel even volplannen, als ik niet te veel wil stilzitten. Ik ga vandaag aan het werk en vanmiddag naar de dokter omdat het slecht (!11!1!!) gaat met m’n pds, heb morgenavond een concert van Jeremy Loops in Bloemendaal (LOVE IT), ga woensdagavond voetballen (YEAH!), heb vrijdagavond een diner in het Conservatorium hotel (zin in) en heb in het weekend nog geen plannen. Niet goed. Dit moet veranderen. Onee trouwens; zondagochtend ga ik mimosa’s brunchen met vriendinnen. Maar ik heb avondplannen nodig. En ik moet nog even bedenken wanneer ik allemaal ga sporten, want die conditie moet omhoog. Waarom? Omdat ik over minder dan vier weken met Jan naar JAPAN en de FILIPIJNEN ga en we daar heel veel natuur willen zien. Te voet. Dus deze hier werkt de komende weken keihard aan dr fitheid, haha.

Zo, dat was mijn week. Hoe was de jouwe? Wat was het leukste dat je hebt gedaan de afgelopen week? Is tof om over na te denken; zo sta je veel meer stil bij wat je allemaal voor leuks doet <3.

ZULLEN WE CONTACT HOUDEN?
Wees één van de 26.000 die mij volgen op INSTAGRAM, een van de 12.000 die kijken via YOUTUBE, of word m’n 100.000e volger op FACEBOOK :D.

HOU JE NIET VAN KOKEN MAAR WEL VAN LEKKER ETEN?
Top: jij hebt mijn kookboeken nodig. Van mijn eerste boek zijn er al meer dan 10.000 verkocht en deel 2 kan je hierzo bestellen óf vinden in de boekhandel, bij Bruna, Albert Heijn of Bijenkorf, o.a.

3 reacties op “Leonie’s week 26: interview op zee, dineren met vreemden, borrelen in de Adam toren en even niets doen

  • Jouw dagboeken zijn zo leuk om de week mee te starten! Yeeeh.
    En ik ben nog steeds (heb je via instamessage ook al gestalkt) benieuwd naar die zwarte laarsjes die je dinsdag droeg met blote benen. IK WIL ZE <3 <3

  • Lucienne zegt:

    Ik vind je dagboeken altijd zo tof om te lezen en stiekem ook erg jaloersmakend, hou dr van!:)
    Knap dat je ondanks je pds wel zo veel buiten de deur durft te eten en overal heengaat. Ik heb zelf ook pds en als het erg is krijg ik altijd erg de neiging mezelf thuis op te sluiten. Ben dan bang dat al het eten verkeerd gaat. Geeft motivatie dit om mezelf af en toe een schop onder de kont te geven haha

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *