Leonie’s week 24: op de set van SOOF, nieuw haar, DESIGNERTASSEN en mijn chipsverslaving

Ola amigos! Live vanuit mijn zonnige voortuin ga ik je vertellen over mijn afgelopen week. Mijn week 24 stond in het teken van allerlei koffiedates, campagnes, werkdruk, datenight, designertassen en OSCAR! Het was een drukke week en ik zit weer in een goed drukke periode. Het gaat echt knettergoed qua leuke betaalde opdrachten en dat is top, maar ook stressen, zo tussen het reizen door. Vorige week probeerde ik een soort balans te zoeken tussen keihard werken en chillen (a.k.a. New Girl kijken) en ik denk dat het best goed is gelukt.

Lees je mee?

Maandag: WERK & designertassen
Maandag overdag was ik druk aan het werk. Als ik terugkom van een reis blijft er vaak veel werk liggen en dat is niet heel handig. Veel inhalen dus! Daarnaast moest er nog veel content over Peru uitgewerkt worden, moest ik wat afspraken maken en meer van dat. Lekker dagje!

werk

Aan het einde van de dag vond ik het tijd voor een uitstapje. Ik had van vriendin Aniek gehoord dat er een sale was bij een bepaalde designertassenwinkel in de PC Hooftstraat én ik had net echt een behoorlijk goede campagne binnengesleept. Met heel veel moeite en duizend gevoelens van schuld en tegelijkertijd heel veel blijheid en duizend goede redenen waarom ik het verdiend had, stapte ik om een uur of 5 de Furla winkel binnen.

Ik kijk al heel lang naar een paar Furla tassen die ik echt GEWELDIG vind, maar ik vind het tegelijkertijd ook echt een domme uitgave en ZO VEEL GELD. Maar toch ging ik even een kijkje nemen…

furla2
Oh hello you yellow cutie
furla1
Heb ik dit nou echt nodig in m’n leven??

De blauwe Furla met print had ik al heel lang op ’t oog en oooooh, ik vond en vind hem zo mooi. Heb ik dit nou echt nodig in m’n leven? Ik word er wel heel blij van…

Man, ik vond het echt moeilijk, maar 30% korting is echt heer-lijk en dus besloot ik het te doen. IK KOCHT MIJN EERSTE DESIGNERTAS OOIT! Help! Ik was ZO blij 😀 En ben ZO blij.

Hoewel ik nog wel inwendig struggle met het feit dat ik me hier altijd behoorlijk tegen heb verzet en ik nog steeds van mening ben dat dit geld veel nuttiger besteed zou kunnen worden én ik wil helemaal niet iemand zijn die de boodschap mede uitdraagt dat het tegenwoordig als jonge vrouw (Hé Leo, zo jong ben je inmiddels ook gewoon niet meer hè; je bent geen 21 meer…) normaal is om een designertas te hebben. Ik heb me hier al jaren over verbaasd bij jonge YouTubers en Instagrammeisjes en nu ben ik tóch zelf gezwicht. Maar ik ben 28 en ik werk keihard, dus ik vind -geloof ik- dat ik het wel heb verdiend nu, haha. EN HET MAAKT ME ZO BLIJ <3

Goed, tot zo ver maandag…

Dinsdag: datenight & NOG MEER DESIGNERTASSEN??
Dinsdagochtend had ik weer een afspraak met m’n Personal Trainer. We zijn begonnen aan een klein stukje conditietraining (omdat mijn conditie echt bar slecht is) en ik haat het. De verdere training was overigens wel oké. Ik begin het steeds beter te trekken, yes! Mag ook wel na 20 lessen trouwens…

Dinsdag overdag stond ik lekker veel in de keuken om wat recepten voor mijn blog klaar te maken. Aan het einde van de dag sprak ik met Jan af bij het Vondelpark, want we hadden vanavond datenight <3. Maar dat niet alleen; Jan vond de Furla sale ook een goede reden voor een designertas en vond één eigenlijk niet genoeg. En daar was ik het wel mee eens…

dateng
Jurkje aan, Furla mee en gaan met die banaan! Let’s dateniight!

Ja en een uur later liep ik er zo bij; nóg een tas van Furla gekocht. Ojee. Maar die sale jongens… Dat is toch top??

furla3
Deze foto is stiekem van maandag, maar dinsdag liep ik er dus weer zo bij ongeveer.

Gewapend met twee Furla’s begonnen Janneman en ik aan onze datenight; eerste even een wijntje drinken in het Vondelpark en daarna lekker een hapje eten bij The Uptown Meat Club. Over dat laatste restaurant schreef ik een knetterpositieve review, want oeeeeeh wat aten we lekker!

datenight
Deze kleine Ossenhaas was echt fantastisch lekker!

Woensdag: naar de kapper!
Op woensdagochtend had ik eindelijk weer een afspraak met Ayleen van Salon B in Amsterdam Centrum. Mijn haar was behoorlijk droog en er mocht ook echt wel weer een stukje af, dus hoog tijd voor een kappersbezoek.

Wat ik heel chill vind aan Ayleen (of Salon B, you name it) is dat ze precies goed aanvoelt wat ik met mijn haren wil. Ik heb het nu 2 keer gebleekt en een toner er overheen gehad en ben iedere keer HEEL blij met het resultaat, maar ik vind het wel jammer dat m’n haar nu droger is dan het voor het verven was. Ayleen kwam met de perfecte oplossing…

kapper
Before…

Vandaag waren we slechts 1,5 uur bezig; eerst heeft ze mijn haren gewassen en daarna alles ingesmeerd met Colorshine van Sebastian in de kleur Champagne. Dit moest ongeveer 40 minuten inwerken onder een warme kap en daarna heeft ze alles eruit gespoeld. Ze heeft m’n haren geknipt – klein stukje eraf- en daarna prach-tig in model geföhnd.

kapper2

En toen was mijn haar weer hartstikke gezond (het voelt zelfs weer zacht aan onder de douche!!), een klein beetje opgelicht, mooi glanzend en weer mooi bot aan de onderkant. I LOVE IT! Wat een topper, die Ayleen.

haar
Ooh ik vind het zo fijn dat m’n haar nu weer makkelijk handelbaar is en echt precies mooi qua kleur is <3

De rest van de woensdag werkte ik thuis en aan het einde van de middag meette ik Claartje voor een kop koffie op het terras bij Brandstof én heel veel bijpraten. Vet nice!

Donderdag: op de set van SOOF!
Donderdag was echt een bizarre dag. Ik mocht een kijkje nemen op de set van SOOF! Ergens diep op een weiland in the middle of nowhere heb ik een middag lang meegekeken met de opnames van SOOF. ZO COOL!

kooksoof

Ik was bij de opnames van Soof om een vlog te maken over hoe het er backstage aantoe gaat op zo’n filmset. En ik vond het zo vet om eens te zien. Wél een beetje een uitdaging om er te komen, zonder auto, maar hey; het was weer eens een avontuur. En ik moet ook toegeven; ik vond het best spannend hoor. Sta je dan opeens, als vlogger tussen allemaal serieuze acteurs. Ehh, let’s do this, I guess? 😀 De video vind je binnenkort op mijn YouTube-kanaal!

Aan het einde van de dag was ik ka-pot en was het tijd voor een heerlijk avondje op de bank. Wijntje erbij, heerlijk eten met mezelf. Helemaal chill!

Vrijdag: sporten, borrelen & snackavond
Vrijdagochtend moest ik weer trainen met m’n PT. Met dit rode hoofd als resultaat:

sport

Daarna werkte ik wat vanuit huis (de Peru vlog editten en online zetten!) en ’s middags had ik een borreltje met Laura op de planning staan.

laura
#OOTD!

Op het terras van Radijs – wat naar mijn mening echt wel een van de beste zonnige terrassen van Amsterdam is- streek ik met Lau neer. En man, wat was dat fijn. We hadden elkaar al niet meer gezien sinds ik  terug was uit Italië (wat helemaal niet zo lang geleden was, maar er was in de tussentijd wel veel gebeurd) en dus hadden we een hoop te bespreken. ZO fijn!

bier met lau

Na een lekker biertje in het zonnetje namen we na een paar uur weer afscheid en gingen we ons eigen plan. Mijn plan? Vrijdagavond op de bank met chips en snacks. CHIPS JA! Weetje hoe lang het geleden is dat ik echt een zak chips heb leeg gevreten in m’n eentje? LANG. En weet je nog dat ik ooit een chipsverslaving had? Nou, die is voorbij, maar dat betekent niet dat ik nog steeds HEEL ERG HUNKER naar chips, every now and then. Maar ik krijg echt zo’n buikpijn van tegenwoordig, dat ik het echt goed in moet plannen wanneer ik het wil eten en wanneer het me de buikpijn waard is. En vrijdagavond was het zo ver.

topavond
Ik kocht Kaastengels en kipkorns (met appelmoes) als avondeten en daarnaast een heerlijke zak Bugles met kruidenroomkaas. Wat een topavond.

En ik genoot I N T E N S.

Zaterdag: op naar Rotterdam!
Wat denk je? Word ik wakker op zaterdagochtend… helemaal geen buikpijn! NERGENS LAST VAN. Ja, ehh; zo is het terugvallen in die chipsverslaving wel heel makkelijk hè…

Anyway; zaterdag! Jan was de hele dag niet thuis en dus kon ik lekker zelf aanrommelen in huis. Ik startte de dag met het verven van de greepjes van de keuken. Die waren namelijk grijs/roestvrijstaal en ik vond dat eigenlijk helemaal niet passen in ons huis. En dus spoot ik ze zwart. Eindresultaat:

keuken
#blijmee!

’s Middags deed ik nog een paar regeldingetjes (afspraken maken, Airmiles invoeren, dat soort ongein) en daarbij bestelde ik lekker sushi. Want daar had ik zin in en ik was mezelf toch al extreem aan het verwennen deze week; daar kon een sushi lunch ook nog wel bij.

sushi zaterdag

Aan het einde van de middag stapte ik in de trein naar Rotterdam voor de housewarming van vriendin Hiemke. Wat echt fantastisch was ,want allejezus; wat heeft zij een prachtig huis gekocht in Rotterdam. Eentje waarvan we in Amsterdam alleen maar kunnen dromen (of ongeveer -wat zal het zijn- 4000 Furla tassen voor neer zouden tellen, maar waar de fuck haalt een starter dat soort bedragen vandaan #fuckdeAmsterdamsewoningmarkt?!).

hiemke

Samen met Marte streek ik met een wijntje neer op het dakterras van Hiem en het was een heerlijke avond. Lekker bijkletsen met Mart en heerlijk in de zon gezeten. Wat chill dit!

roffa
Na de housewarming werden Mart en ik nog ff getrakteerd op dit heerlijke uitzicht over Rotterdam vanaf het terras van Aloha, waar we nog ff een hapje aten. Super fijne avond!

Ik vond het heel leuk om weer even in Rotterdam te zijn; een stad waar ik toch ook echt veel herinneringen heb gemaakt een paar jaar geleden.

Zondag: OSCAR EINDBAAS IN THE HOUSE
En toen was het zondag en was het mijn lievelingsdag van de hele week. Zondagochtend kwam Sas samen met Oscar bij ons langs en dat was ZO gezellig. Hoewel wel elkaar best kort geleden nog hadden gezien, was Oscar alweer zo gegroeid en kon hij alweer zoveel meer woorden (zinnen zelfs!) zeggen en dat was echt fantastisch.

We begonnen de ochtend bij ons in de tuin met koffie en koekjes (heel veel koekjes voor Oscar) en maakten daarna een wandelingetje naar de kinderboerderij die echt super dicht bij Jons huis blijkt te zijn.

oscar1
Jeansmatties op weg naar de kinderboerderij!

De kinderboerderij vond Oscar maar wat “spannend” (zijn eigen woorden, en dat voor een kind van 1,5!!), maar de speeltuin vond ‘ie geweldig. Of klinkt het heel mommy-blogger als ik dat zeg? (#sendhelp).

oscar3

oscar
Na een lunch bij De Huiskamer van Rembrandt (lekker kindvriendelijke lunchplek; er zitten letterlijk alleen maar mensen met baby’s of kleine kinderen) liepen we weer naar huis en gingen Sas en Os terug naar Groningen.
tuin
Je denkt: lekker dagje gehad, nu chillen? NOPE! Jan en ik (vooral Jan trouwens) vonden het nodig om de voortuin eens aan te pakken, die stond er namelijk niet heel charmant bij. Dus: tuinhandschoenen aan en op handjes en knieën door de tuin. Al het groen weg. #SAAI.
zondag
En daarna was het tijd voor een borrel op de bank. Heerlijk! Echt zo’n zondagborrel, met lekkere hapjes, héle lekkere wijn en heel veel liefde. En Netflix. TOP!
zondag2
En als bonus kwam Mowgli /Dotje (Jan heeft de poes Dotje genoemd, maar ik noemde haar altijd Mowgli maar niemand is het met me eens dat dit een stoere naam is voor dit poesje en nu heet ze misschien wel meer Dotje dan Mowgli) nog even binnen buurten. En ik weet niet wat ik meemaak; Jan is echt een soort (zwerf)kattenfluisteraar en dit beest is helemaal fan van Jan. Goed, gezellig met z’n drietjes op de bank dus, haha.

Dat was best wel een lekkere afsluiter van de week. Wat een week! Jemig, ik heb echt veel verschillende dingen gedaan weer. En het was écht een drukke werkweek. Maar I did it! En oh, wat vond ik zondag fijn…

Inmiddels is het alweer woensdagavond in de nieuwe week en ik vertel je: DRUKTE. Ik vlieg a.s. vrijdag naar Curacao (m’n laatste Intercontinentale reis de komende maanden) ennnn daar heb ik heel veel zin in, maar het zorgt ook wederom voor drukte. Ik wil overigens niet de hele tijd zeuren om drukte, maar ik wil je wel gewoon een realistisch beeld geven van dit ‘droomleven’ wat ik op het moment leid; dat veel van huis weg zijn om de mooiste plekken van  de wereld te zien, wel ook betekent dat áls je dan thuis bent, dat het best wel druk is. Maar goed; ik blijf zoeken naar een goede balans en dat blijft m’n uitdaging en ik neem jullie lekker mee in het proces along the way.

Voor nu zeg ik: tof dat je m’n dagboek weer helemaal hebt gelezen en tot volgende week. Hoop ik tenminste, want ik heb geen idee hoe de wifi op Curacao is. Maar als het volgende week niet lukt, dan ben ik er zeker die week erna weer. En natuurlijk kun je in de tussentijd al m’n avonturen volgen via Instagram! 😀

GROETJES!

Woohooo de derde druk van TOFFE TOSTI’S ligt nu in de winkel!
Snel naar de winkel of bestellen via Bol.com! Het boek kost €14,95 en is verkrijgbaar bij de boekhandel, Bruna of via Bol.com.

Bestel hier mijn eerste of tweede boek.

Hé, laat eens wat van je horen?
Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

5 reacties op “Leonie’s week 24: op de set van SOOF, nieuw haar, DESIGNERTASSEN en mijn chipsverslaving

  • Leo, die tassen zijn PRACHTIG ???? Goed gedaan. Hilarisch hoe jij de weken beschrijft. Lig altijd in een deuk. Veel plezier op Curacao. Een tochtje op de zeilboot Insulinde (Willemstad) is heel cool. Poko poko ! Xoxo

  • Heerlijke drukke week Leo! En die tassen zijn meer dan verdient! Het verbaasd mij inderdaad ook altijd dat er zoveel jonge meiden met mega dure tassen lopen. Soms vind ik dat ook wel een beetje zorgwekkend, haha! En Os is wel echt een schatje zeg! Rammelende eierstokken materiaal ;p. Veel plezier op Curacao!

  • Als je eens met (veel!) zeeschildpadden wil snorkelen; op playa piskado (ook wel playa grandi) komen rond een uur of 11/12 de vissers weer ‘aan land’ en ze maken dan ter plekke de vis schoon (dus ingewanden gaan overboord), waar de luie schildpadden op af komen voor een stevige lunch. Heel cool! Je zwemt er gewoon tussen terwijl ze eten, toen ik er was waren er telkens 9 tegelijk oid. Vooral ook leuk dat het zo’n dagelijkse gang van zaken is; dit is hoe de vissers het altijd doen (en niet om toeristen te trekken). Wij waren er toen alleen!

    Verder is Playa Lagun ook de moeite, je kunt hier leuk liggen, goed snorkelen, maar ook erg leuk happy hour met zonsondergang doen.

    Enjoy!

  • Ga ‘s avonds ook zeker een hapje eten bij de gouveneur (in willemstad). Kleine tip; reserveer van te voren een plekje op het terras. Mooi uitzicht????????

  • De wifi op Curaçao is best prima 😉 Grote Tip is de zonsondergang bekijken bij Zest Beach café op Jan Thiel ???? Ik heb daar twee maandjes met heel veel plezier gewerkt en werd daar elke dag getrakteerd op pracht uitzichtjes (& Dolfijnen!)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *