Pappardelle met asperges in romige kaassaus (bonenbechamel)

Hey hey! Ik heb vandaag een heerlijk en een beetje een verrassend recept voor je. Ik maakte namelijk onlangs een pasta met asperges en een kazige roomsaus en heb door die roomsaus bonen gemalen (ideetje van Herman). En dat was echt a w e s o m e. Ik probeer namelijk iets meer bonen te eten (want is goed voor je) en probeer dat op deze manier toch in m’n normale maaltijden er in te fietsen. Dus. Vandaag maken we een heerlijke pasta met een roomsaus, die romig wordt door bonen. Klinkt gek, maar is eeeecht lekker. Let’s give it a shot, oké?

Nodig voor één persoon: 4 witte asperges – een paar groene aspergetips – 1/2 pakje verse pappardelle – plukje peterselie – 50gr Grana Padano – ongeveer 150 gr witte bonen 

Kook de witte asperges in 5 minuten in een grote pan gaar. Laat ze dan nog 5 minuten nagaren in hun eigen vocht en voeg daar ook de groene aspergetips aan toe, zodat die een beetje meegaren.

Kook in de tussentijd de pasta in 4 minuten gaar.

Maak een bonenbechamelsaus door de witte bonen af te spoelen en in een hoge kom te doen. Voeg daar ongeveer 50 gram Grana Padano aan toe en ongeveer 20 eetlepels kookvocht van de asperges. Mix dit door elkaar tot een gladde saus met een staafmixer.

Verwarm de saus nog heel even in een pannetje op laag vuur.

Snijd de asperges in stukken van 4, en meng met de afgegoten pasta. Serveer de saus in het midden en top af met een paar blaadjes verse peterselie. Je kunt er nog wat peper of zout overheen doen, maar ik vond het niet heel erg nodig. Eet smakelijk!

schoenen

Oh mennnn, wat vond ik dit lekker! Die bonenbechamel is echt zo ontzettend dé uitvinding van 2018 wat mij betreft. Ik ga echt nog veel recepten hiermee klaarmaken denk ik. Waarom? Omdat het lekker is én omdat ik Jan <die ‘niet van bonen houdt’> zo toch aan de bonen krijg. Want echt: die dingen zijn goed voor je. En op deze manier kun je ze aan je voeding toevoegen zonder dat ze opeens een hoofdrol krijgen die jij (of je eetbuddy) misschien niet wil. Woohoo!

Ga je het maken? Laat me hieronder even weten wat je er van vond <3

PS: Dikke variatietip hierzo; maak dit recept ook eens klaar met spekjes of ander zoutig vlees. Ik denk dat dat ook echt heurlijk is.

Woohooo de derde druk van TOFFE TOSTI’S ligt nu in de winkel!
Snel naar de winkel of bestellen via Bol.com! Het boek kost €14,95 en is verkrijgbaar bij de boekhandel, Bruna of via Bol.com.

Bestel hier mijn eerste of tweede boek.

Hé, laat eens wat van je horen?
Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *