Leonie’s week 17: Feesten in het westerpark en De School, Rumikubben in de kroeg, persreis naar Disneyland, een mislukte taart en meer!

wk17Hoi allemaal! Het is weer tijd voor mijn dagboek van de afgelopen week. En man, het was me m’n weekje wel hoor. Ik verkeerde aan het einde van de week in een soort constante staat van brakheid, omdat het echt bijna iedere avond heel laat werd. Maar het was wel echt een hele toffe week. Met toffe blog-afspraken, Koningsnacht- en dag, dates, lekker eten, films en koffie buiten de deur. Lees je mee?

Maandag: Deadlines & Game of Thrones!
Ik stond maandag vroeg op omdat ik dacht dat ik om 11 uur een deadline had voor een advertorial, waarvoor ik de ingrediënten nog moest halen bij de supermarkt. Om 8 uur stond ik in de AH, om half 10 had ik een hele maaltijd in elkaar geflanst, om er om half 11 achter te komen dat mijn deadline pas woensdag was. Great.

De rest van de dag stond ik in de keuken om receptjes klaar te maken en ’s middags maakte ik nog even een wandelingetje met een coffee to go door het park.

IMG_2599

’s Avonds ging ik nog even baantjes trekken en keek ik daarna natuuuuuurlijk de nieuwe aflevering van Game of Thrones! En stiekem vond ik ‘m een klein beetje tegenvallen, haha. Iets met je ergens teveel op verheugen… 😉

IMG_2625
ZWEMMEN!
IMG_2629
DAAR GAAN WE!

Dinsdag: Toffe afspraak en feesten in m’n badpak!
Dinsdagochtend had ik een vervolgafspraak in Zaandam en dat was wederom heel tof. Binnenkort vertel ik hier meer over!

IMG_2632
Hint voor de toffe afspraak… 😀

De rest van de dag was ik bezig met advertorials en mails en ’s avonds maakte ik me klaar voor Koningsnacht. Ik was nooit zo’n partyanimal, maar nu ik eigen baas ben heb ik ’t flink te pakken. Met Claartje ging ik naar The Sky Is Orange in de Q-factory in Amsterdam Oost. Een technofeestje dat ik persoonlijk behoorlijk saai vond. Ik probeer mezelf techno aan te leren (want: mannen), maar dit was precies het soort techno waar ik niks mee kan. Om 2 uur ging ik lekker naar huis, zodat ik op Koningsdag zelf helemaal los kon.

IMG_2675
Uitgaan in je badpak is echt heel chill!
IMG_2677
The Sky Is Orange!

Woensdag: Keihard dansen tijdens Koningsdag
Woensdag was het natuurlijk Koningsdag. Op zich heb ik niet heel veel met Koningsdag, maar ik heb ’t gewoon nooit echt goed gevierd. Claartje en ik hebben elkaar helemaal gevonden als feestduo en dus gingen we ’s middags (nadat ik thuis de parade van de Koning door Zwolle had bekeken en er uitvoerig over had getwitterd) weer los.

IMG_2683
Wijn bij Mossel & Gin in het zonnetje

We begonnen onze feestdag bij Mossel & Gin waar we Claartjes meegebrachte wijn opdronken in het zonnetje. Daarna gingen we naar het Wetergasterras voor Cartel; wat een gruwelijk feest bleek te zijn.

Ik kwam m’n mooie rooie nog tegen, maar die bleek bezet (haha, cliffhanger van vorige week bij deze afgesloten), maar ik heb me meer dan prima vermaakt. De hele middag hebben Claar en ik staan dansen onder terrasverwarming op héérlijke bliebjesmuziek. Dat ik dat ooit nog zou zeggen <3.

IMG_2687
Los in het zonnetje bij het Westergasterras!

’s Avonds werd het een betaald feestje en wij hadden geen kaartjes, dus vertrokken we naar iets anders. Nadat we langs Waterkant, de Ebeling en Lux waren geweest, waar alle feestjes al afgelopen waren (tja, het was 8 uur, kennelijk is het feest dan over?!), fietsten we naar De School.

Dit is een vrij nieuwe club in Amsterdam en echt heel dicht bij mijn huis, dus dat is VET chill. Hier hebben we in de oude fietsenkelder van wat vroeger een school was, op disco-meets-techno heer-lijk staan dansen. Wát een dag. Wát een avond. Volgend jaar weer!

Donderdag: Eten bij Brandstof en Rumikubben in de kroeg
Je begrijpt dat ik donderdag niet het meest wakker op aarde was, maar toch moest er weer gewerkt (haha) worden. Ik begon de dag met recovery food en ging aan de slag voor m’n blog.

’s Middags werkte ik aan een advertorial voor het leukste merk ooit en ’s avonds ging ik eten bij Brandstof (hoek Marnixstraat/Rozengracht) om de verjaardag van een vriendinnetje te vieren. Ik at er héérlijk en goedkoop, maar de bediening was helaas echt heel heel heel traag. Maar goed, het blijft een toffe plek, Brandstof.

IMG_2748

Daarna sloot ik de avond af met Rummikub in een café in de Jordaan. Eindelijk iemand gevonden die óók van spelletjes houdt, woehoe!

Vrijdag: Nieuwe video, drie pakketten en een persuitnodiging die tot een dilemma leidde…
Vrijdag was dan óók weer een dag dat ik toch wel behoorlijk brak was, want Rummikub in een café rijmt op veel wijn en dus brakheid. Maar hey; ik ben eigen baas en kan feesten voor het leven. Voor nu dan even. Zo lang het goed gaat. 😀

Vrijdagochtend had ik een deadline die ik vanuit m’n bed haalde en ’s middags nam ik een nieuwe tostivideo op.

tosti_gebakken_ei_spek_kaas_avocado

Ook ontving ik vrijdag drie pakketjes, wat een kutleven. Eén heel groot pakket met glutenvrije ingrediënten van Schär, een pakket met nieuwe producten van Santa Maria  én post van Disneyland Parijs… De gouden envelop bevatte een uitnodiging om in juli naar Disneyland Parijs te komen, waaaah!

Eind vorig jaar werd ons persreisje naar Disney halverwege afgekapt door de aanslagen in Parijs. Ik had toen met vriendinnetje Marte één middag in het pretpark doorgebracht, toen we hoorden over de aanslagen en we direct terug naar Nederland moesten.

Nu kreeg ik vrijdag dus een nieuwe uitnodiging, om het nog eens over te doen. SUPER TOF!

IMG_2798

Eén maar alleen…. Ik wil dat weekend eigenlijk echt heel graag naar Pitch Festival in Amsterdam. Dilemma! Wat zou jij doen? Gratis naar Disney of betalen voor Pitch?

Anyway… ’s Avonds had ik nog een verjaardag van een vriendin die begon met chips en wijn bij haar thuis en eindigde met Gin Tonics in Bourbon Street bij het Leidse Plein. Ik kón alleen niet meer en haakte vroeg af. Tijd voor wat slaap.

Zaterdag: Buiten de deur lunchen, langs de tattooshop en een mislukte taart
Zaterdagochtend werd ik wakker gebeld door m’n zus, om half 11. Maar dat vond ik wel lekker, want dan had ik tenminste iets aan m’n dag.

IMG_2807

Ik ging lunchen en even werken bij Bagels & Beans, waar ik een verrukkelijke paddoburger at (champignonburger met truffelsaus, aanrader!) en een wortelsapje dronk. Daarna zou ik met een vriendin gaan koffiedrinken in de stad, maar dat ging niet door.

Ik gebruikte mijn tijdwinst nuttig en wipte langs bij een tattooshop….! Ja, echt. Ik maakte een afspraak. AAAH!

Daarna deed ik boodschappen en sloeg ik vijfhonderdduizend lekker eten in voor de avond. Ik ging ’s avonds eens even lekker films kijken met mezelf en een fles wijn en kaas en wasabinootjes. Mjam! Even bijkomen van een veel te chaotische week.

Oh, en ik bakte ’s avonds/’s nachts een bananentaart, maar die mislukte volledig.

IMG_2818

Zondag: Sporten, opruimen en chillen in de zon
Zondagochtend stond ik op tijd op (met een smoothie) om te gaan sporten met m’n fysio.

IMG_2699
Bevroren bosvruchten met banaan en yoghurt

Het was lekker weer, dus we konden mooi buiten sporten. Chill! Hoewel, helemaal niet chill; ik kreeg echt een workout waar ik half dood bij neerviel. Maar achteraf voelde het goed. 😀 Na het sporten fietste ik terug via Erasmuspark, waar ik m’n mislukte bananenbrood in het zonnetje op at. 😀

IMG_2823

’s Middags ruimde ik thuis wat op (nam ik afscheid van m’n mooie groene kast!), kocht ik nieuwe rotanstoeltjes voor in de tuin (die wilde ik al heel lang) en chillde ik in de zon.

IMG_2848
Bye bye groene kast!
IMG_2822
Hello nieuwe stoeltjes!

Aan het einde van de middag streek ik met vriendin Lianne neer bij Café de Ebeling voor een ijsthee (zo braaf) en heel veel zon én goeie gesprekken. Heer-lijk.

IMG_2847

Daarna fietste ik via het Vondelpark (mijn favoriet), naar huis. Ik chillde nog even in het zonnetje, deed daarna boodschappen voor een knettermachtige ovenschotel en installeerde mezelf thuis op de bank. Het was een mooie week geweest. Op naar week 18!

Komende week is ook awesome. Maandag worden er meubeltjes geleverd voor mijn home-office (Pinterest voor het leven!!), dinsdag heb ik een afspraak voor kookboek #2 én ga ik met m’n kookclub een auditie doen voor een tv-programma, woensdag is een vriendin jarig en gaan we eten bij een Italiaan, donderdag ga ik feesten met Claarje, vrijdag ga ik uit eten bij een nieuwe hotspot in Amsterdam en zaterdag ga ik naar de nieuwe docu van Louis Theroux in de Balie in Amsterdam. Oh, en zondag ga ik naar het strand. Als het écht 23 graden en zonnig wordt tenminste. Mennnnn, ik heb zin in deze week!

IK HEB EEN KOOKBOEK!
Al meer dan 8500 mensen kochten mijn kookboek en zeg nou zelf; ook bij jou op de boekenplank kan hij niet ontbreken, toch? Te koop bij vrijwel alle grote boekhandels, Bijenkorf en Bol.com.

LEKKER SOCIAAL:
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | Snapchat Lterveld. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @Lterveld #gwesse #gewoonwateenstudentjesavondseet

12 reacties op “Leonie’s week 17: Feesten in het westerpark en De School, Rumikubben in de kroeg, persreis naar Disneyland, een mislukte taart en meer!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *