Ovenpasta met bechamelsaus, kip, champignons en gorgonzola

pasta_bechamel_gorgonzola_kip_champignonsGoedemorgen leuke mensen! Gisteravond heb ik super machtig gegeten. Ik zat op een terrasje in het zonnetje en rook ergens een gerecht met gorgonzola voorbij komen en bedacht: daar heb ik zin in. Bij de Dirk deed ik boodschappen – de kip was praktisch uitverkocht, wanneer gebeurt dat nou?! – en haalde ik de ingrediënten voor een vet machtige ovenschotel. Klaar voor?

Nodig voor twee personen: penne – 2 kipfilets (ik gebruikte 2 kip karbonades omdat ze niets anders hadden en sneed het vlees van het bot) – 100gr champignons – 1/2 zakje Bechamelsaus – 250ml melk – 175gr gorgonzola
Eventueel toevoegen: kappertjes – pijnboompitten

Snijd de kip in stukjes en bak in een pan. Ze hoeven niet helemaal gaar te worden. Voeg vervolgens de gesneden champignons toe en bak even mee. Kook in de tussentijd de pasta bijna gaar. Meng de melk met het poeder voor de bechamelsaus en verwarm in een pannetje. Dit kun je prima doen in het pannetje waarin je net de pasta hebt gekookt, scheelt afwas = cool. Oh en die pasta kun je vast door de kip en champignons roeren. Roer dan ook de bechamelsaus, zodra die dik is geworden op middelhoog vuur (niet vergeten te roeren!) door de kip met champignons. Doe alles in een ovenschaal en top af met gorgonzola. Je kunt ervoor kiezen om dan nog af te toppen met pijnboompitten en kappertjes, maar dat hoeft niet per se.

Zet de ovenschotel 20 minuten op 180C in de oven. Eet smakelijk!

Ik maakte twee varianten klaar, met kappertjes en pijnboompitten en zonder en vond die 1e variant het lekkerst, maar dan heb je ook weer meer ingrediënten nodig. Ook goed om te weten is dat je niet zuinig hoeft te doen met de gorgonzola, in beide gevallen.

En nog een variatietip: je zou de bechamelsaus denk ik ook kunnen vervangen door kookroom (misschien aangemaakt met een beetje bloem) en wat kippenbouillon, voor meer smaak.

Ik vond het een prima maaltijd. Niet zo INTENS lekker als ik had verwacht, maar ik had een beetje te weinig gorgonzola gebruikt, dus het was ietwat smakeloos. Maar dat heb ik in het recept hierboven al aangepast, dus als het goed is moet ’t op deze manier wel lekker zijn. Ik ben benieuwd wat je er van vindt! Laat je het weten?

IK HEB EEN KOOKBOEK!
Al meer dan 8500 mensen kochten mijn kookboek en zeg nou zelf; ook bij jou op de boekenplank kan hij niet ontbreken, toch? Te koop bij vrijwel alle grote boekhandels, Bijenkorf en Bol.com.

LEKKER SOCIAAL:
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | Snapchat Lterveld. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @Lterveld #gwesse #gewoonwateenstudentjesavondseet

4 reacties op “Ovenpasta met bechamelsaus, kip, champignons en gorgonzola

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *