Leonie’s week 14: Eetclub, daten, keihard stappen, IBIZA en meer!

gwesse14Jeeeej mijn eerste week als fulltime blogger zit er op! En ik kan je vertellen dat ik me echt weer even 100% het studentenleven leid; tot diep in de nacht dansen op maandagavond, verplichte dingen uitstellen (administratie) en heel veel alcohol consumeren. Is dat erg? Nee. Gaat dit zo door? Wie weet! Benieuwd naar mijn belevenissen van de afgelopen week? Lees verder!

Maandag: 9 gangen dineren en keihard stappen
Ik had me al heel lang verheugd op die eerste maandagochtend als fulltime blogger; zou ik uitslapen of gewoon echt meteen vroeg uit de veren om diehard te gaan werken aan m’n imperium? Het werd een combinatie van beide. Vanuit bed begon ik met ‘werken’, want tja; bloggen heet tegenwoordig werken :D. Om 11 uur kwam ik uit m’n nest om even de stad in te gaan; ik had nog nieuwe bikini’s nodig voor Ibiza (echt nodig, not) en ik ben nu toch eigen baas, dus kan dat soort dingen doen wanneer ik wil. Zelfs de regen hield me niet tegen om lekker midden op de dag te gaan shoppen. WAT HEERLIJK.

Schermafbeelding 2016-04-11 om 10.56.33

Eenmaal weer thuis werkte ik nog even aan m’n administratie, want dinsdag moest die ingeleverd zijn bij de boekhouder, maar het was zo’n chaos, dat ik het echt niet af kreeg. Om 7 uur had ik namelijk alweer met vriendin Anouk afgesproken om te gaan eten bij GIN, dat restaurant waar ik al vaker ben geweest <3.

We werden weer compleet in de watten gelegd bij mijn favoriete restaurantje van Amsterdam. Ons 5-gangen diner (in de praktijk 9) bestond o.a. uit de aller lekkerste octopus die ik ooit at (met groene appel en een dumpling), heerlijk lamsvlees (o.a. lamsnek en zwezerik) en een dessert met een super lekker gesuikerd ei. En dat vond ik echt lekker ja, als ei-hater. Man, wat was het weer verrukkelijk. Oh en absoluut de uitvinding van de eeuw: gin door je koffie! Best of both worlds, kan alleen maar verrukkelijk zijn. En dat was het!

gesuikerd_ei2
Gesuikerd ei
GIN
Hier is Chef Bas de lam voor ons aan het klaarmaken
octopus2
Octopus met appel en dumpling

Na ons diner (inclusief wijnarrangement) vonden we het om 12 uur ’s avonds (het is nog steeds maandag) nog lang geen tijd om naar bed te gaan. Ik ben immers eigen baas en moest dat toch wel even compleet uitmelken, deze maandag. Op naar het Leidseplein dus!

Daar dansten we nog tot drie uur ’s nachts met barman Danny en hele lekkere shotjes. Ik zeg: TOP dag!

IMG_1559
Groetjes van maandagnacht 😀

Dinsdag: knetterbrak & koken voor m’n eetclub
Dinsdagochtend mocht ik van mezelf absoluut even uitslapen. Ik lag pas laat in bed maandag en moest vandaag wel een klein beetje fit zijn, omdat mijn eetclub bij me kwam eten.

’s Ochtends werkte ik vanuit bed (best office ever) en ’s middags stond ik eigenlijk de hele tijd in de keuken. Bij de keurslager haalde ik 1,5 kilo doorregen runderlappen die ik uuuuuren later serveerde als stoofvlees. Vooraf maakte ik een garnalencocktail en als toetje een citroentiramisu. De recepten komen ergens deze week nog online, maar ik kan vast verklappen dat het erg goed geslaagd was.

Schermafbeelding 2016-04-11 om 10.49.16
1,5 kilo VLEES

En ook vanavond werd het weer laat. Ik denk dat ik om 2 uur, met 9 flessen wijn achter de kiezen (oké, niet alleen achter mijn kiezen, maar als nog; het was veel) in bed lag. Op naar woensdag!

Woensdag: lunchen met bloggers, op hipstertournee en daten!
Yes, woensdagochtend werkte ik wederom vanuit bed. Ik had het wel echt knetterdruk met van alles; mails, samenwerkingen, administratie, blogs, pfoe! Maar leuk druk hoor 😀

Om half 1 had ik afgesproken met Lianne (focusonfoodies) en Ianna (beginspiration) om te gaan lunchen bij East57. Dit is het restaurant dat hoort bij Casa400 (studentenhotel) in Amsterdam Oost. Ik at een prima clubsandwich en landde toen weer een beetje op aarde. Ik was toch echt wel een klein beetje brak…

Schermafbeelding 2016-04-11 om 11.01.41

’s Middags zou ik naar een burgerworkshop van Robert Kranenborg bij Thrill Grill, maar er kwam een betaalde opdracht tussendoor, dus ik fietste door naar het Volkshotel om daar lekker te werken.

’s Avonds had ik een tweede date met de “blinddate” van vorige week zaterdag en dat was echt heel leuk. We gingen naar Toomler en daar was ik nog nooit geweest dus was was tóf.

Donderdag: SUPER COOL PROJECT, achter de schermen bij HelloFresh en eindelijk een vrije avond
Donderdagochtend moest ik op tijd uit de veren, omdat ik een afspraak had in The Hoxton. Dit was echt heeeeel tof, want het was een soort aftrap van een project dat ik ga doen waar ik HEEL EXCITED over ben, maar ik kan uiteraard nog niets vertellen. SOON! 😀 😀 😀

IMG_1629

Daarna heb ik thuis nog even gewerkt en om half 4 moest ik alweer helemaal aan de andere kant van Amsterdam zijn voor een kijkje achter de schermen bij HelloFresh. Man, ik fiets wat af deze week.

Bij HelloFresh op kantoor kreeg ik samen met andere pers (waaronder het vriendinnetje van Domien van 3FM, die voor Womenshealth schrijft en echt heel aardig is) een rondleiding (ze hebben daar gewoon een tuin op het dak, love it) en een presentatie over het bedrijf. Heel interessant! Ook mochten we wat lekkere hapjes proberen, van de box van deze week. Leuk!

Donderdagavond had ik lekker even niks en heb ik onwijs genoten van een avond zonder alcohol (!!) en heb de hele avond op YouTube video’s gekeken van de beste audities bij The Voice en X-factor. Ja, dat is mijn guilty pleasure en nee ik schaam me er niet voor. HEER-LIJK.

Vrijdag: TOSTIVIDEO, afspraak met Nestlé en borrelen met ex-collega’s
Vrijdagochtend was ik vroeg uit de veren want ik had een afspraak bij Nestlé in Amstelveen. Dit was echt een hele leuke meeting, waarbij ik mocht vertellen over hoe ik als blogger met merken samenwerk en ik werk al veel samen met Nestlé, dus dat was erg leuk. Yay!

Daarna snelde ik naar huis om eindelijk weer een TOSTIVIDEO op te nemen. Jemig, dat was echt lang geleden en dat vond ik echt heeeeel jammer, maar ik had er gewoon echt geen tijd voor gehad de afgelopen weken. Maar nu dus wel! Ik maakte een gruwelijke tosti en de video kun je hier kijken!

kiptosti

Vrijdagmiddag moest ik nog één advertorial schrijven en m’n administratie nu toch echt afmaken, want die deadline was afgelopen dinsdag en ja inderdaad; het was inmiddels vrijdag. Toch kreeg ik het weer niet voor elkaar, omdat alles uitliep en ik om 5 uur bij een borrel in DeLaMar moest zijn…

Ex-collega en vriendinnetje Vivianne ging nu óók weg bij DeLaMar (nadat vriendinnen Yira, Anouk, Marte én ikzelf al waren vertrokken in de afgelopen jaren) en daar moest op gedronken worden. Eerst borrelden we bij DeLaMar, wat echt heel leuk was, want ik zag allemaal oud-collega’s weer die ik al heel lang niet had gesproken. En daarna gingen we door naar restaurant Dubbel om een hapje te eten met het “junior-team”, dat we zelf hadden opgericht bij DeLaMar, als tegenhanger van het Management-team ;-).

IMG_1688
Mini en Maxi herenigd

Overigens dronk ik deze avond geen alcohol, want ik wilde zaterdag écht niet brak zijn i.v.m. mijn administratie die ik echt nog moest doen voordat ik zaterdagmiddag naar IBIZA zou vliegen. Dubbel was leuk, de reünie met de juniors was geweldig en om 12 uur lag ik braaf in bed.

Zaterdag: administratie & We’re going to Ibiza!
Woehoe! Zaterdagochtend werd ik wakker met een heel dubbel gevoel; ’s middags zouden Claartje en ik naar Ibiza vliegen voor een week vakantie, maar daarvoor moest ik nog wel m’n administratie op orde hebben. Ik stond dus vroeg op om in de bonnetjes en facturen te duiken. Niet echt leuk, maar het hoort er helaas bij als je een eigen bedrijf hebt *cryface*.

IMG_1691
Lekker gaar

Maar; om half 3 meette ik Claar op Schiphol en kon onze feestweek beginnen, woehoeeeee: OP NAAR IBIZA!

Om 7 uur landden we in Ibiza-stad en om half 9 ploften we op ons bed in Appartementos Paranomic. We gingen nog even de deur uit om een hapje te eten en gingen daarna vroeg naar bed. Partyvakantie? Vanavond even niet; we waren ka-pot. Zondag zou het feesten wel beginnen.

Zondag: Ibiza baby!
Zondagochtend werd ik alleen wakker; Claartje was de halve stad al hardlopend aan het verkennen, ik lag lekker te chillen in bed. Na het ontbijt bij het zwembad zijn we vertrokken richting Santa Gertrudis, een stadje dat ik getipt had gekregen via Instagram omdat het een heel leuk Pittoresk dorpje zou zijn. We reden in onze huurauto van Sunnycars die kant op en kwamen inderdaad in een heel lief, KLEIN, dorpje. We streken neer bij een terras in een binnentuintje bij restaurant Bistro Plaza en ik lunchte daar de ALLERLEKKERSTE GEITENKAASSALADE DIE IK OOIT AT. Maar echt. Deze salade was to die for lekker. Ik ga er nog over schrijven, zo lekker ;-).

Daarna reden we via het ‘binnenland’ (niet expres, gewoon omdat ik niet kan kaartlezen), naar de andere kant van het eiland opzoek naar een mooi strandje, En dat vonden we, mijn hémel. Caja Salad (what’s in a name) is echt prach-tig. Het is een wit strand met felblauw water, in een baai en je kunt alleen op het strand komen door over een grote rotspartij te klimmen. Op slippers, met een knieblessure. Niet ideaal, wel avontuurlijk. Compleet uit mijn comfortzone natuurlijk (deze oma doet niet aan avontuur), maar het was zó geweldig om op dit strand te liggen. Yeah, wat heerlijk.

Schermafbeelding 2016-04-11 om 10.51.35 IMG_1730

Daarna vertrokken we terug naar het hotel, waar we ons klaarmaakten voor een avondje feesten. We gingen naar een beachparty in de club Lips en hadden een veel te toffe avond. Mojito’s, strand, heel veel mannen (kleine mannen, dat wel) en techno-muziek. Ik sta er zelf ook van te kijken want ik hou helemaal niet van bliebjesmuziek, maar heb hier toch heerlijk van 7 tot 12 op staan dansen, woehoe!

IMG_1766

IMG_1765

Daarna was het tijd voor ons avondeten en dat kon gewoon nog fatsoenlijk. 12 uur ’s avonds en dan nog gewoon dineren; LOVE IBIZA. Ik at een pizza met avocado en kip en Claar gegrilde zalm met gegrilde groentes en aardappel. HOE GENIAAL dat je dat ’s avonds nog kunt eten. Love it.

IMG_1767

Daarna in de taxi naar huis en heel lekker slapen. Op naar maandag!

De rest van de week vertoeven wij nog op Ibiza. Ik ga wel proberen zo veel mogelijk blogs online te zetten, maar volg in de tussentijd onze avonturen via Snapchat Lterveld! 🙂

WIST JE DAT…
Ik een kookboek heb uitgebracht? Al meer dan 8500 mensen kochten het boek en zeg nou zelf; ook bij jou op de boekenplank kan hij niet ontbreken, toch? Te koop bij vrijwel alle grote boekhandels, Bijenkorf en Bol.com.

LEKKER SOCIAAL:
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | Snapchat Lterveld. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @Lterveld #gwesse #gewoonwateenstudentje

6 reacties op “Leonie’s week 14: Eetclub, daten, keihard stappen, IBIZA en meer!

  • Hi Leonie! Gaaf dat je in Ibiza bent, geniet ervan! Meteen even een vraagje.. Ik ga samen met mijn vriend ook naar Ibiza deze zomer en ben dus ook nog opzoek naar een huurauto. Ik kom op internet allemaal spookverhalen tegen van malafide autohuurbedrijven, dus vroeg me even af hoe jouw ervaring is met een huur auto van Sunnycars. Thanks alvast!

  • Superleuk om dit te lezen, zo heerlijk enthousiast en vrolijk. En ahhhh Ibiza.. Beter kan je week niet worden lijkt me zo!
    Vraagje, die mintgroene bikini die je aanhebt is ZO leuk. Waar heb je die vandaan?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *