Leonie’s week 1: afspraken met uitgevers, kantoorruimte gezocht, tostinieuws op radio 2, funx en EditieNL, gratis uit eten en oester-avond!

Hoi allemaal! Mag het nog? HAPPY NEW YEAR! Ik heb natuurlijk in het nieuwe jaar al wel geblogd, maar dit is mijn eerste dagboekje van het jaar en daar hoort een gelukkig nieuwjaar-wens bij. <3 Dat jullie 2017 maar heel erg awesome mag worden. Voor mij wordt het echt een vet spannend jaar en daar ga ik je wekelijks van op de hoogte houden in dit dagboek. Gezellig dat je weer meeleest!

Mijn afgelopen week stond in het teken van groots tostinieuws, serieuze blogstappen maken, een paar hotspots en toffe avonden met vriendinnen, afspraken met uitgevers (!) en een ontstoken duim. Ja ja. Benieuwd naar mijn eerste week van 2017? Lees verder!

Maandag: hé dokter ik heb iets raars
Mijn maandag begon niet echt zoals ik het nieuwe jaar wilde beginnen. Hoewel ik drie weken vakantie had gehad en echt lekker tot rust was gekomen en vol inspiratie zat om weer te beginnen, vond ik het vét moeilijk om maandag ook daadwerkelijk weer te beginnen. Ik schreef een paar blogs, beantwoordde een paar mails en keek vooral heel veel Netflix. En ik ging ’s middags naar de dokter.

Ik liep namelijk al ruim twee weken met een ontstoken duim -echt uit het niets- en het was inmiddels zo ernstig dat er wel even iets aan gedaan moest worden. Antibiotica it is; dol op. Not. De rest van de week heb ik heerlijk last gehad van bijwerkingen. Echt top. En m’n duim is nog steeds niet helemaal genezen, boeee. Zo kun je echt rare dingen hebben hoor, mijn hemel. Mag ik in 2017 even gewoon gezond zijn? Gewoon niet zo vaak ziek als in 2016?

img_1308
Wel leuk aan maandag: ik kreeg de bevestiging dat de persreis naar BANGKOK doorgaat en kreeg van jullie veel tips op Instagram.

Dinsdag: ik gooi m’n goede voornemens alvast in de prullenbak
Dinsdag was ook weer een moeizame dag. Ik had de halve nacht wakker gelegen door de antibiotica en had daardoor nog meer moeite om dingen voor elkaar te krijgen dan de dag ervoor. Waar ik eigenlijk écht wilde gaan sporten en lekker koken en veel mails beantwoorden, bleef ik de hele dag op de bank hangen, binnen, en bestelde ik een dikke hamburger bij Soulfood, omdat ik geen zin had om boodschappen te doen. Shit, mijn voornemen was om veel meer recepten te gaan bloggen en dit liep nu al in de soep. Ojee…

burger
Deze ‘James Franco’ burger met compote en blauwe kaas is wel echt heel lekker.

Woensdag: afspraak, hipstertournee, mail wegwerken en soep met Amber
Woensdag had ik dan eindelijk de smaak te pakken. ’s Ochtends had ik een leuke afspraak met een PR meisje bij Lot Sixty One. En dit was écht heel inspirerend en interessant, dus top. Daarna ging ik aan het werk bij Coffee Room (ik schreef er deze #hipstertournee over) en ging ik echt even aan de slag met het nieuwe jaar. Ik zette m’n projecten onder elkaar, stuurde er mails uit en zat er weer helemaal in. Hè hè.

’s Avonds kwam vriendin Amber bij me eten en ik maakte héle lekkere pompoensoep, want daar had ik zin in. Chill!

En daarna ging ik door met werken. De inbox van mijn mail moest ook echt weer eens opgeruimd worden en dus ging ik van 800 mails terug naar 100. Nog steeds veel, maar iets meer behapbaar ;-).

koffie
Koffie @ Coffee Room

Donderdag: kantoor bekijken, afspraken met uitgevers en groot tostinieuws!
Mijn donderdagochtend begon lekker vroeg toen ik om kwart over 7 werd wakkergebeld door Radio 2; of ik een interview wilde doen over het nieuws dat de tosti steeds populairder werd. Het AD had hier woensdag een artikel over geschreven en sinds het online stond werd ik er steeds door mensen in getagd. Maar nu benaderden ook de gevestigde media me voor mijn reactie. VET LEUK! Na het interview met Radio 2 had ik ook nog een interview met Funx (ook zo vroeg ’s ochtends) en ’s middags belde EditieNL voor een item. Vet.

ekdon
Tosti-expert 😀

Het interview op Radio 2 over tosti’s (dat opeens over mijn seksleven ging) luister je hier terug. Het interview met Funx luister je hier terug.

Lekker begin van de dag!

Daarna had ik om half 11 een afspraak met mijn uitgever om over een eventueel volgend project te praten… 😀

lunch2
ff lunchen…

’s Middags had ik dan óók nog een afspraak met een andere uitgeverij én een afspraak bij B Amsterdam om te kijken voor kantoorruimte. Shit is getting serious!

vloer2
Toffe afspraak bij Café de Jaren, waar deze awesome vloer even op de foto gezet moest worden.

kantoor

vloer
Ook deze toffe vloer, bij B Amsterdam, moest even vastgelegd worden. En ja, ik heb schoenen gewisseld.

Ik ben op zoek naar een kantoor waar ik kan werken voor mijn blog, en vooral een plek waar ik bij borrels aan kan sluiten en nieuwe contacten op kan doen. Vanuit huis werken bevalt me nog steeds prima, maar het lijkt me ook wel lekker om 1 of 2 keer per week ergens op een kantoor met collega’s te zitten. Dus: ik ben op zoek! En ik had donderdag m’n eerste ‘bezichtiging’ bij B Amsterdam.

Toen ik er naartoe fietste was ik er al helemaal klaar mee; wat een pokke eind. Maar toen ik er was werd ik vet enthousiast. Echt, wat een leuk kantoor. Super hipster ingericht en heel groot en gezellig. Er zit zelfs een gym (hallo goede voornemens!). Vet nice. Nu even nadenken of dit ‘m wordt of niet…

fotolamp
Nog een in de categorie ‘shit is getting serious’; ik kocht eindelijk een fotolamp met daglicht, zodat ik ook in de winter fatsoenlijke foto’s van m’n avondeten kan maken 🙂

’s Avonds ging ik lekker voor mezelf koken (#burgersbouwen) en plofte ik voldaan op de bank. Kijk, zó moet 2017 zijn.

Vrijdag: opnemen met EditieNL, vét groeien op YouTube en knettergoedkoop oesters eten
Vrijdagochtend moest ik weer op tijd uit de veren, omdat EditieNL bij me langskwam om een item te filmen over de tosti die steeds populairder wordt. Je kunt het hier terugkijken!

editie

Daarna ging ik aan de slag met mijn eerste tostivideo van 2017, die je hier terug kunt kijken én kreeg ik een berichtje van Dylan Haegens, dat de video die we samen hadden gemaakt, ’s middags online zou komen.

img_1389

Dylan heeft dit weekend de 1 miljoen abonnees op YouTube gehaald (bedenk je dit even; gewoon een jonge gast uit Venray die dus een miljoen ‘leden’ heeft op YouTube. NIET NORMAAL) en ik vind het awesome dat hij gewoon nog met mij wilde samenwerken, woehoe! Anyway; de video kwam ’s middags online en toen begon mijn eigen kanaal ook vet te groeien. Ik heb er inmiddels bijna 2000 abonnees bij en dat is TOF, want ik zit nu bijna aan de 10.000 op YouTube, woehoe! Abonneer je ook even als je dat nog niet hebt gedaan? 😀 Klik hier!

img_1417

Oh, en check de eerste tostivideo van 2017 hierzo.

’s Avonds was ik door vriendin Jorien uitgenodigd bij East57, het restaurant dat hoort bij het studentenhotel Casa400. Ze hebben hier maandelijks een Happy Oyster Hour, wat betekent dat je voor een super goede prijs van oesters en gin-tonics kan genieten. Je betaalt €1 per oester en €5,50 voor een Gin Tonic en ik vond het een vetttttte aanrader. Ik ben niet eens een enorm liefhebber van oesters, maar deze waren zó lekker. En de Gin Tonics waren ook echt goed. En het was er vet gezellig. Hier ga ik vaker naartoe!

img_1413
Met Lianne en onze vissenkommen vol Gin-Tonic

Om een uur of 8 was de #vrijmibo wel afgelopen en gingen vriendin Lianne en ik door naar de volgende locatie; Café Lux, waar we Moscow Mules dronken met goed gezelschap.

En toen ik ’s avonds naar huis liep, lag er opeens sneeuw! Wat een dag <3

ssneuw
Oké, op de tegels was de sneeuw al weg, maar kijk even die lieve puntjes op m’n schoenen <3 SNEEUW!

Zaterdag: niet borrelen in de Adam toren en wel uit eten bij de Spaghetteria
Zaterdag was ik vettttt brak. Wat bizar was, want ik had 12 uur geslapen en niet eens heel veel gedronken de avond ervoor. Maar goed. Tot 4 uur lag ik in bed met White Collar (hoe verslavend is die serie, mijn hemel) en om kwart over 5 had ik met friend Marte afgesproken bij de Adam toren. We zouden eens even op grote hoogte gaan borrelen en daarna een hapje eten. Nice!

Maar wist je dat je voor de Adam toren, alleen om te borrelen bij Madam, al €12,50 moet betalen?! Gewoon om binnen te komen?! Hallo, dat gaan we natuurlijk niet doen. Dus toen zijn we bij de buren neergestreken en dronken we een heerlijk wijntje bij The Butcher Social Club.

Om 7 uur zou er een tafeltje voor ons klaarstaan in de Spaghetteria in Amsterdam West en daar genoten we van een heerlijk pasta-diner. Ik schreef er deze uitgebreide blogpost over. Check dat!

img_1425

En omdat Marte in Rotterdam woont en dus een trein moest halen, was ik alweer op tijd thuis. En dat was heerlijk. Lekker op zaterdag om 11 uur in bed #wildweekend.

Zondag: Bodybalance, brak, Streetcat Bob en buikpijn
Zondag was een dag van B’s. Ik begon de dag met Bodybalance. Dat wilde ik deze week al twee keer eerder doen, maar steeds lukte het niet (lees; was ik te lui)(#voornemensindeprullenbak). Maar zondag gelukkig wel. We kregen een nieuw lesje en dat was heer-lijk. Echt een toples. Maar het ging ruk, want ik ben echt niet meer fit, zoals ik dat wel een tijdje was. Ik merk het zelfs als ik fiets door Amsterdam, dat het een soort van moeizaam gaat. Níet oké. Maar working on it.

vloer3

Na bodybalance lag ik er compleet af en ging ik weer op de bank met White Collar. Om 5 uur had ik met vriendinnetje Amber afgesproken om naar de Filmhallen te gaan, omdat A Streetcat Named Bob draait en ik dat boek ge-wel-dig vond. En de film was net zo goed. Zoooooo lief en ontroerend. Ken je het verhaal? Het is echt awesome. Het is echtgebeurd en gaat over een zwerver in Londen die best friends wordt met een rode kater, die niet meer van zijn zijde wijkt vanaf de dag dat ze elkaar ontmoeten. En iedereen vindt die kat zo awesome dat de zwerver opeens meer geld verdient met zingen op straat en benadert wordt door iemand die er een boek over wil schrijven en dat is uiteindelijk een dikke bestseller geworden. En nu zijn zwerver en poes Bob rijk en doen ze allemaal goede dingen voor andere zwervers en zwerfdieren. Echt, wát een verhaal. Zo lief! En een prima zondagmiddagactiviteit.

filmhallen
Filmhallen op zondag

Daarna maakte ik risotto met geitenkaas en plofte ik weer neer op de bank. Tijd voor White Collar.

Inmiddels is het maandagmiddag en ben ik begonnen aan week 2. Ook wel weer uitermate slecht, want ik kom óm van de spierpijn, ben zo verkouden als wat, m’n duim is nog niet beter en morgen zit ik 10 uur in het vliegtuig naar BANGKOK. Echt, ik wil niet klagen, maar ik baal zó van m’n gezondheid op dit moment. Maar goed; roeien met de riemen die je hebt en ik ga er gewoon hopelijk een hele toffe week van maken. Vandaag heb ik één afspraak en ga ik verder wat aan het werk. Morgen zou ik naar de vakantiebeurs gaan, maar ik denk toch dat ik die moet overslaan en even m’n rust pakken zolang het kan, want morgenavond vlieg ik naar BANGKOK! En dan ben ik van woensdag t/m zondag in Bangkok met Claartje, op uitnodiging van cheaptickets.nl, om te schrijven over het eten in de hoofdstad van Thailand. En daar heb ik héél veel zin in. Wist je dat het daar nu 30 graden is? Ik. kan. niet. wachten. Let’s go! 

HOU JE NIET VAN KOKEN MAAR WEL VAN LEKKER ETEN?
Top: jij hebt mijn kookboek nodig. Mijn eerste boek is momenteel uitverkocht, maar je kunt deel 2 hierzo bestellen óf vinden in de boekhandel, bij Bruna, Albert Heijn of Bijenkorf, o.a..

ZULLEN WE CONTACT HOUDEN?
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | SNAPCHAT. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboeken, let me know @Lterveld #gewoonwateenstudentjesavondseet. Like!

2 reacties op “Leonie’s week 1: afspraken met uitgevers, kantoorruimte gezocht, tostinieuws op radio 2, funx en EditieNL, gratis uit eten en oester-avond!

  • Supernaar van je duim 🙁 duimen (haha, sorry) dat het snel beter gaat!! En jaaa, B Amsterdam is echt een tof gebouw! Superleuk als je daar gaat werken, ik werk in één van de bedrijven daar schuin aan de overkant :). En OMG BANGKOK, veel plezierrrr!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *