Kookboekupdate: De eerste reacties, nog meer publiciteit & hoe gaat het met de verkoop?

Joehoe! Ik ben weer geland op aarde, na de boeklancering vorige week dinsdag. Het is alweer bijna twee weken geleden en ik begin me haast een beetje te vervelen, hahaha. Het waren zulke spannende en drukke weken voor de boeklancering, dat ik nu wel een ieniemieniebeetje in een zwart gat val. Hoewel ik het natuurlijk druk zat heb met m’n blog & werken (echt druk zat!), is het meeste werk voor het kookboek nu wel gedaan. Toch gebeurt er nog van alles! Er is mooie publiciteit, de eerste reacties van lezers stromen binnen, ik ga langs boekhandels en maak praatjes met verkopers van mijn boek en meer! En daarom werd het weer eens tijd voor een kookboekupdate :D.

Eerste reacties
Man, wat krijg ik veel (!) berichtjes en wat zijn jullie allemaal vol lof! Echt zooooo leuk! Het boek wordt ontzettend goed ontvangen!! In de week voor de boekpresentatie had ik wel opeens de gedachte van ‘Mijn hemel, dadelijk wordt ‘t helemaal afgemaakt?!’, maar dat is echt 300% niet het geval. Ik krijg zo veel en zulke toffe reacties. Volgens mij zijn jullie net zo blij met het boek als ik :D.

Dank voor jullie enthousiaste feedback guys! Maakt me super blij :D.

Gesigneerde exemplaren
Deze week ben ik weer bij een paar winkels langs gegaan om een paar boeken te signeren. Echt heel leuk om te doen: gewoon een boekhandel binnenstappen, m’n boek opzoeken en vragen of ik er een paar mag signeren. In Utrecht waren de boeken meteen uitverkocht toen er een handtekening met een berichtje in stond en ook in Amsterdam bij Scheltema en Bijenkorf zijn gesigneerde exemplaren verkocht. Ik weet niet óf ze er nog zijn, maar zo wel; wees er bij:D Haha!

Publiciteit
Vorige week was echt een beetje een gekkenhuis, met de boeklancering en daarna allemaal toffe publiciteit. Ik ga het eens even voor je (en vooral voor mezelf) op een rijtje zetten. Dus, dit was de publiciteit in de week van de boeklancering:

En ook deze week was er weer wat publiciteit. Hoewel ik het zelf bijna als een saaie week begon te ervaren, dat ik amper interviews of spannende dingen had (hahaha, hoe erg), was er toch best wel veel leuke publiciteit voor le kookboek. Zo publiceerde METRO donderdag een interview! Deze zou vorige week dinsdag al in de krant staan, maar om raadselachtige redenen was dat niet het geval. Ik had niet verwacht dat ‘t interview desondanks toch nog geplaatst zou worden, en wel afgelopen donderdag mét een stukje op de VOORPAGINA. Lees het interview hier!

Verder schreef Serena van Beautylab.nl, aan wie ik het eerste exemplaar had overhandigd tijdens de boeklancering, een leuk stuk over mijn boek, yay! Ook blogger Shirley van styleguide.nl schreef een ONWIJS tof stuk over mijn boek. Ze noemt ‘t zelfs een Must Have! Heeeeel cool:D. Ook blogger Marieke van Brouwertje.com schreef een heel leuk stuk over mijn boek én geeft een exemplaar weg via haar blog! Kijk dus gauw even of je nog mee kunt doen!

Donderdagochtend kwam Sjoerd Hilarius bij me langs voor een radio-interview. Om 8 uur ‘s ochtends maakten we pasta pesto klaar en is middags om 17:15 uur werd het uitgezonden op RTv Noord Holland. En het was heel leuk!:D Luister het hier terug (het duurt maar 2 minuutjes).

Nóg meer publiciteit kwam van studenten.net, die een leuk interview publiceerden met mij over m’n kookboek. En in het Erasmus magazine, van de Rotterdamse universiteit, stond een tof interview. Verder had ik nog een gesprekje met nieuwsredactie.nl, luister het hier! En volgens mij was dat ‘t deze week…. (Daar kwamen op maandag van de nieuwe week dan nog een artikel op culy.nl en mariekevanwoesik.nl bij! Wiehoe!).

Hoe gaat het met de verkoop?
Om heel eerlijk te zijn heb ik geen idee. Ik krijg héél veel berichtjes via twitter, tags op instagram en foto’s via facebook toegestuurd van lezers of niet lezers (!) die mijn boek in huis hebben, dus ik denk dat het wel goed gaat? Maar ik heb echt geen idee! 😀 Haha! Ik weet wél dat er in ieder geval al heel goed is ingekocht. Er liggen dus genoeg boeken in de winkels, dus dat is een goed teken. 😀

Preview!
Check deze instagramvideo om een kleine preview van de binnenkant van mijn boek te krijgen!

Waar te koop?
Ik ben al naar een boel winkels geweest om te checken of ‘ie er lag en ja hoor! Mijn boek is o.a. te koop bij de 300 grootste Bruna filialen én online bij Bruna, bij Bijenkorf (ik spotte ‘m al in Utrecht, Rotterdam en Amsterdam!), bij Scheltema in Amsterdam, bij Broese in Utrecht, bij de AKO en hij ligt bij nog veel meer boekhandels! Verder is ‘ie natuurlijk te koop via mijn blog (vandaag voor 23.00 uur besteld, morgen in huis!) en via bol.com. Trouwens: zelfs in de mooiste winkel op Vlieland ligt mijn boek in de winkel!!

Heb je het boek?Vergeet me niet een berichtje te sturen! Ga op de foto met het boek en tweet/instagram/facebook erover! Hoe meer mensen het zien, des te beter 😀 Bovendien vind ik het onwijs leuk om al die berichtjes voorbij te zien komen. Gebruik #gewoonwateenstudentjesavondseet of #gwesse of @lterveld! Deze lezers gingen je al voor…

Nou, dat was het weer voor deze week:D. Ik hou jullie op de hoogte! Als je vragen hebt, let me know! 😀

LEKKER SOCIAAL:

VOLG MIJ VIA YOUTUBEBLOGLOVIN |  TWITTER | INSTAGRAM | FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @lterveld of op faceboook!

4 reacties op “Kookboekupdate: De eerste reacties, nog meer publiciteit & hoe gaat het met de verkoop?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *