Hoi allemaal! Het is bijna Kerst! Wiehoe! De beste tijd van het jaar want je mag de hele dag bezig zijn met eten, eten en nog eens eten. En daar hou ik van. En natuurlijk wil ik graag alvast wat kerstreceptjes met jullie delen en vandaag heb ik een hele lekkere voor jullie. Jullie zijn allemaal al wel bekend met mijn lievelingsrecept: kip in bladerdeeg. En dat recept heb ik vandaag eens extra kerstig gemaakt. Zéker het proberen waard deze decembermaand!
Nodig voor één persoon: 1 kipfilet – 2 eetlepels Boursin roomkaas; Knoflook & Fijne kruiden – 2 zongedroogde tomaatjes op olie – 1 velletje bladerdeeg – 2 plakjes parmaham – 1/2 rode paprika – 10 groene aspergetips – 5 cm courgette – handje rucola – balsamico-azijn
Snij de kipfilet in de lengte doormidden. Smeer de Boursin ertussen. Snijg de zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes en doe die ook tussen de kip. Vouw de kipfilet dicht en rol de plakken parmaham er omheen. Pak het geheel in met een velletje bladerdeeg. Hierin kun je eventueel wat sneetjes maken, zodat je het effect krijgt zoals op mijn foto. Smeer het bladerdeeg in met een beetje ei. Doe de kip 30 minuten op 200C in de oven, maar hou in de gaten of het bladerdeeg niet donker kleurt. Grill ondertussen in een grillpan de paprika, courgette en aspergetips. Doe alvast wat rucola op je bord, serveer de gegrilde groentes hierop en de kip met Boursin en parmaham in bladerdeeg erbij. Eet smakelijk!
Een goddelijk recept, al zeg ik het zelf. Normaal maak ik kip alleen met roomkaas en zongedroogde tomaatjes in bladerdeeg, maar nu lekker met die parmaham er nog bij; dat zorgt voor een heerlijke zoute smaak. En de Boursin zorgt er natuurlijk voor dat ‘t onwijs smeuïg is. Mjam! Overigens hoef je er echt alleen maar groentes of een salade bij de eten, omdat de kip met roomkaas en bladerdeeg samen al behoorlijk machtig is.
Ik kook graag met Boursin en denk dat ik binnenkort nog een lasagne met zalm en Boursin uitprobeer… Wat vind jij het lekkerst met Boursin?
Dit bericht is gesponsord maar daardoor niet minder eerlijk als je van me gewend bent.
Meer inspiratie nodig voor je avondeten?
Bestel mijn kookboek hier! Voor 23.00 uur besteld = morgen al in huis! Of koop ‘m bij o.a. Bruna, Bijenkorf of de AKO. Bekijk hier een preview.
LEKKER SOCIAAL:
VOLG MIJ VIA YOUTUBE | BLOGLOVIN | TWITTER | INSTAGRAM | FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @lterveld of op faceboook!
Tamara zegt:
Dit klinkt wel heel erg lekker in de oren! Ga het toch eens proberen! Misschien erg leuk voor mijn kinderen om te maken!
Anoniem zegt:
Precies waar ik opzoek was, gezond en lekker! Klinkt heerlijkk! Ik ga het erop wagen voor een kerstdiner #spannend.
leonie zegt:
en en en?
Anoniem zegt:
Oeeh, ziet er heerlijk uit! Ik vond het zo grappig om te lezen dat ik niet de enige ben die van aardappelpuree uit een zakje houd!
leonie zegt:
hahaha heel goed 😀
Mirkku zegt:
It's in the oven right now!
leonie zegt:
en en en?
Linda Delichef zegt:
Ohh dit klinkt echt lekker. Nog lekkerder dan je gewone kip in bladerdeeg recept!
leonie zegt:
jaa dit is echt kip in bladerdeeg 2.0 haha
Eilish (artisticstateofmind) zegt:
Dit ziet er zoo lekker uit!
leonie zegt:
dank je 😀
Anoniem zegt:
Is dit een gesponsord bericht?
leonie zegt:
Ja! Maar evengoed eerlijk 🙂
Anoniem zegt:
Wel jammer dat je er niet meer bij zet als het een gesponsord bericht is, deed je eerst wel altijd netjes 🙂 Wel heerlijk, kip in bladerdeeg met roomkaas! Maar zeker als het in de oven gaat, proef ik niet echt verschil tussen goedkope roomkaas of boursin 😉
leonie zegt:
Ja shit vergeten er bij te zetten. T staat er nu wel!
Anoniem zegt:
Wordt die rauwe kip wel gaar in een halfuurtje met ook nog ham en bladerdeeg er omheen? Zou echt typisch iets voor mij zijn dat het bladerdeeg al zwart is en de kip nog niet gaar.. Of gaat dat altijd goed?
leonie zegt:
Ja, geen probleem! Ik vind 't zelf ook iedere keer spannend maar het gaat altijd goed!
Anoniem zegt:
Goed idee dit! Maar eehh.. Past één velletje bladerdeeg om een hele kipfilet? En heb jij hem er ingerold en toen gewoon wat sneetjes gemaakt, of die gaten toen ook uit elkaar getrokken?
leonie zegt:
Jaa past! Ik deed de sneetjes er in en dan een beetje uittrekken en om de kip vouwen 🙂
Resy zegt:
Dit klinkt erg lekker! Zelf vind ik geroosterd brood met boursin en zalm altijd heerlijk
leonie zegt:
Jaaa dat is ook geweldig! avocado erbij :))