Kerstrecept: Kip met Boursin, zongedroogde tomaatjes en parmaham in bladerdeeg, met gegrilde groentes

Hoi allemaal! Het is bijna Kerst! Wiehoe! De beste tijd van het jaar want je mag de hele dag bezig zijn met eten, eten en nog eens eten. En daar hou ik van. En natuurlijk wil ik graag alvast wat kerstreceptjes met jullie delen en vandaag heb ik een hele lekkere voor jullie. Jullie zijn allemaal al wel bekend met mijn lievelingsrecept: kip in bladerdeeg. En dat recept heb ik vandaag eens extra kerstig gemaakt. Zéker het proberen waard deze decembermaand!

Nodig voor één persoon: 1 kipfilet – 2 eetlepels Boursin roomkaas; Knoflook & Fijne kruiden – 2 zongedroogde tomaatjes op olie – 1 velletje bladerdeeg – 2 plakjes parmaham – 1/2 rode paprika – 10 groene aspergetips – 5 cm courgette – handje rucola – balsamico-azijn

Snij de kipfilet in de lengte doormidden. Smeer de Boursin ertussen. Snijg de zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes en doe die ook tussen de kip. Vouw de kipfilet dicht en rol de plakken parmaham er omheen. Pak het geheel in met een velletje bladerdeeg. Hierin kun je eventueel wat sneetjes maken, zodat je het effect krijgt zoals op mijn foto. Smeer het bladerdeeg in met een beetje ei. Doe de kip 30 minuten op 200C in de oven, maar hou in de gaten of het bladerdeeg niet donker kleurt. Grill ondertussen in een grillpan de paprika, courgette en aspergetips. Doe alvast wat rucola op je bord, serveer de gegrilde groentes hierop en de kip met Boursin en parmaham in bladerdeeg erbij. Eet smakelijk!

Een goddelijk recept, al zeg ik het zelf. Normaal maak ik kip alleen met roomkaas en zongedroogde tomaatjes in bladerdeeg, maar nu lekker met die parmaham er nog bij; dat zorgt voor een heerlijke zoute smaak. En de Boursin zorgt er natuurlijk voor dat ’t onwijs smeuïg is. Mjam! Overigens hoef je er echt alleen maar groentes of een salade bij de eten, omdat de kip met roomkaas en bladerdeeg samen al behoorlijk machtig is.

Ik kook graag met Boursin en denk dat ik binnenkort nog een lasagne met zalm en Boursin uitprobeer… Wat vind jij het lekkerst met Boursin?

Dit bericht is gesponsord maar daardoor niet minder eerlijk als je van me gewend bent.

Meer inspiratie nodig voor je avondeten?
Bestel mijn kookboek hier! Voor 23.00 uur besteld = morgen al in huis! Of koop ‘m bij o.a. Bruna, Bijenkorf of de AKO. Bekijk hier een preview.

LEKKER SOCIAAL:
VOLG MIJ VIA YOUTUBEBLOGLOVIN |  TWITTER | INSTAGRAM | FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @lterveld of op faceboook!

OOK LEKKER:

21 reacties op “Kerstrecept: Kip met Boursin, zongedroogde tomaatjes en parmaham in bladerdeeg, met gegrilde groentes

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *