Kerst amuse: flatbread met geitenkaas, biet en tijm

Gesponsord – Hoi allemaal! Het is weer tijd voor een vet chill kerstrecept. Zoals jullie al jaren van me gewend zijn deel ik in december de aller makkelijkste kerstrecepten, die er allemaal wel indrukwekkend uitzien, maar mega makkelijk klaar te maken zijn. Want daar houden we van ūüėÄ

Vandaag heb ik een recept voor een hapje/amuse voor je, dat helemaal binnen deze filosofie past. Het ziet er leuk uit, is vétttttt lekker en heel makkelijk zelf te maken. In heel weinig tijd. Wat wil je nog meer? NIETS! Nou ja, een wijntje erbij is wel lekker.

Ik maakte in dit recept gebruik van een van de nieuwe toastjes van Haust; je weet wel,¬†h√©t merk voor toastjes (kijk maar eens naar Flatbread Kale van Haust bij bijvoorbeeld Jumbo, wedden dat je alles kent?). Ze hebben nu nieuwe toastjes in de familie; Flatbread en Crostini’s. In dit recept maak ik gebruik van Flatbread Kale; stoere toastjes rijk aan vezels en er zit een beetje boerenkool doorheen. De smaak is lekker, knapperig, zout en¬†is perfect als bodem voor mijn kersthapje.

Klaar voor het recept? Let’s kale!

Nodig per persoon: 3 toastjes Flatbread Kale van Haust – smeerbare geitenkaas* – 1/2 grote biet (voorgekookt) – beetje verse tijm

Ook nodig: uitsteekvorm ster en een spuitzak

*de kaasboer heeft dit sowieso, maar bij de supermarkt ontdekte ik ook een variant in een kuipje gewoon bij de geitenkazen in de koeling. Chill!

Doe de zachte geitenkaas in de spuitzak en zet er een kopje op waarmee je richeltjes krijgt. Spuit dan de toastjes vol met geitenkaas.

Snijd de biet in dunne plakjes en druk daar vervolgens de ster-vorm uit door middel van een uitsteekvorm (die scoor je bijvoorbeeld bij HEMA of Blokker). Mocht je trouwens een vaste hand hebben, dan kun je deze vorm natuurlijk ook gewoon snijden met een mes. Maar ik heb het in mijn leven nog niet gepresteerd om een fatsoenlijke ster te maken uit de losse pols, dus ik ging voor een steekvormpje.

Leg het sterretje op het flatbread met geitenkaas. Spuit dan nog een toefje geitenkaas op de ster van biet. Versier dat toefje met wat verse tijm en klaar is je hapje. Serveer er 3 per persoon of maak een plankje vol en serveer het uit als borrelhapje.

hasut2

Ik vond het juist als amuse wel grappig; het is gewoon een heel lekker smakelijk hapje tussendoor, waarbij de smaken en de structuren heel lekker zijn. Het¬†meest verrassend¬†vond ik dat het flatbread lekker wat zoutkorrels erop heeft en dat maakt dat alles nog lekkerder smaakt. Echt, dit is een hit! VET leuk recept, al zeg ik het zelf. ūüėÄ

Weet jij al wat je gaat maken met Kerst? Wordt dit hapje onderdeel van je recepten? Laat het me weten, dat vind ik vet leuk om te horen :D.

Oh en in het kader van no food waste; gebruik de restjes van de biet voor een bietensalade of een bietensoepje. Oók een leuk kerstrecept :).

De nieuwe varianten van Haust zijn nu verkrijgbaar bij Jumbo. Halen dus! ūüėÄ

Volg mijn leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.

Trouwens… Wist je dat ik drie boeken schreef?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *