Kapsalon / Nepsalon / Kipsalon

Goedemorgen goed volk! Hoewel ik er stellig van overtuigd ben dat je nooit aan een kapsalon moet sleutelen, want kapsalon is De Hemel, heb ik vandaag toch een recept voor een soort van kapsalon voor je. Of nepsalon. Of kipsalon. Niet de healthy variant van kapsalon (want dat is uit den boze), maar wel een lekkere andere variant dan de kleffe versie van de Turkse bakker om 4 uur ‘s nachts die je gewend bent. Eentje met zoete aardappel en kippendijen en hij is verrukkelijk. Klaar voor?

Nodig voor één persoon: 1/2 zakje zoete aardappelfrites (rauw, gesneden) – 3 kippendijen – een hand gesneden ijsbergsla – 1/2 tomaat – 1-2 eetlepels shoarmakruiden – sambal – knoflooksaus – 1 plak jonge kaas/geraspte jonge kaas

Het klaarmaken is wel een beetje onhandig; geef ik meteen toe. De zoete aardappelfrites heb ik in 8 minuten gaar gemaakt in een Airfryer. Als je die niet hebt moet je ze even afbakken in de oven en dat duurt toch zeker 20-30 minuten. Vet veel reden dus om een Airfryer te kopen, want ECHT sinds ik dit ding heb is mijn leven beter. No Spon, trouwens. PS: ze hebben sinds kort ook mintgroene Airfryers. Ik zeg: leuk verjaardagscadeau (als je hele studentenvereniging even inlegt).

Goed; terug naar de nepsalon. Snijd de kippendijen in grove stukken en bak ze in een bak met olie en doe er shaormakruiden bij. 1 à 2 eetlepels, even kijken wat je zelf wil. Ik deed er wel bijna twee denk ik.

De kippendijen zijn in een minuut of 10 wel gaar en knapperig.

Doe in een kleine ovenschaal wat aluminiumfolie, om het echte kapsalon effect te krijgen (en omdat je alles er dan straks makkelijk in één keer uit kan krijgen. Begin met een laag kipshoarma en doe daarop de zoete aardappelfrites. Flats er wat sambal over (ik deed 1 theelepel en ik ben pussy) en strooi er wat kaas over of bedek het met een plak kaas. Zet de kapsalon vervolgens een minuut of 5 in de oven. Ik zette m’n oven op voorverwarmen tot 180C en in de tijd dat hij voorverwarmt was, was het klaar (zodra de kaas gesmolten is).

Bedek de kapsalon met dunne plakjes tomaat, wat ijsbergsla en eindig met knoflooksaus. Haal de kapsalon met aluminiumfolie en al uit de ovenschaal en serveer op je bord. EET SMAKELIJK!

Ik vond het echt suuuuuuper lekker. En zo ontzettend ongezond is dit volgens mij niet; zoete aardappel is groente en omdat je het klaar hebt gemaakt in de Airfryer zijn ze niet vettig o.i.d. (dit begint steeds meer op een advertorial te lijken, haha). Het enige was echt niet gezond is is de knoflooksaus. En kaas. En kippendijen zijn vrij vet. Nou, prima! 😀

Maar het allerbelangrijkste is dat het gewoon echt heel erg lekker is. En best wel een toffe maaltijd om jezelf of iemand anders voor te zetten.

Ik ben benieuwd wat jij er van vindt!

ZULLEN WE CONTACT HOUDEN?
Wees één van de 26.000 die mij volgen op INSTAGRAM, een van de 11.000 die kijken via YOUTUBE, of word m’n 100.000e volger op FACEBOOK :D.

HOU JE NIET VAN KOKEN MAAR WEL VAN LEKKER ETEN?
Top: jij hebt mijn kookboeken nodig. Van mijn eerste boek zijn er al meer dan 10.000 verkocht en deel 2 kan je hierzo bestellen óf vinden in de boekhandel, bij Bruna, Albert Heijn of Bijenkorf, o.a…

6 reacties op “Kapsalon / Nepsalon / Kipsalon

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *