Hotspot: Echt goed Mexicaans eten bij Taco Cartel

Goedemiddag leuke mensen! Een paar weken geleden ging ik met vriend Wilbert lunchen bij Taco Cartel op de Amsterdamse Van Woustraat. Ik was uitgenodigd om eens een hapje te komen proeven en ben echt compleet fan geworden van deze taco bar.

Bij Taco Cartel eet je taco’s zoals ze bedoeld zijn: niet van de harde schelpen die je kent van supermarktmerken, maar echte taco’s, die zacht zijn. Als een soort wraps. Met verrukkelijke ingrediënten er in.

Omdat we waren uitgenodigd mochten we alles van de kaart uitproberen. We begonnen met nacho’s met guacamole en daar begon de fantastischheid al. Deze nacho’s zijn heel anders van smaak dan die je wederom kent uit de supermarkt of any other bar in Amsterdam. En de guacamole was goeeeed en zelfgemaakt. Een feestje!

taco
Nacho’s en Corona bij Taco Cartel

Daarna deelden we taco’s met Crunchy Chicken (Panko Fried Chicken, mango salsa, mais, limoenmayonaise) en Sweet Spring (zoete aardappel, groene asperges, Tomatillo Salsa, bonenmix). Allebei GODDELIJK. Vooral die taco met kip. En ik vond het niet alleen lekker; ook Wilbert (a.k.a. topkok & foodcriticus) vond het heerlijk. 

taco2
Crunchy chicken en Sweet Spring

Hoewel we eigenlijk al genoeg hadden gegeten, begon de eigenaar nog enthousiast te vertellen over de Breakfast Burrito en konden we het niet laten om die ook nog even te proeven. Dit was een flinke burrito met gekruid varkensvlees, scrambled eggs, salade en saus. Ik weet niet eens precies wat er in zat maar het was geweldig. Niet normaal lekker. Echt, ik droom hier nog van. Als ik ooit een kater heb, ga ik deze burrito halen. Of bestellen, want je kunt via o.a. Thuisbezorgd.nl gewoon bestellen bij Taco Cartel (GOED NIEUWS!).

taco3
Breakfast Burrito!

Ook de zaak zelf vond ik heel leuk; er hangt een kleurig, gezellig Mexicaans sfeertje, je zit comfortabel en de locatie is top. En ook de eigenaar is echt een hele leuke vent. Hij kletste enthousiast over z’n zaak en de passie straalde er van af.

taco4

taco5

Ik snap niet dat Hiske Versprille in Het Parool Taco Cartel slechts een 5 gaf. We hebben echt zó lekker gegeten en ik vond het zelf echt een absolute 8,5. Zo lekker. Echt!

Dit is een plek waar ik absoluut nog eens naartoe ga en dat zou jij ook moeten doen. Gezellig, betaaldbaar, intens lekker en op een top locatie. Hartstikke tof voor studenten, maar ook voor niet-studenten. Echt: ik ben fan. Taco Cartel is een aanwinst voor Amsterdam.

taco6
Daten met Willy.

ZULLEN WE CONTACT HOUDEN?
Wees één van de 25.000 die mij volgen op INSTAGRAM, een van de 11.000 die kijken via YOUTUBE, of word m’n 100.000e volger op FACEBOOK :D.

HOU JE NIET VAN KOKEN MAAR WEL VAN LEKKER ETEN?
Top: jij hebt mijn kookboeken nodig. Van mijn eerste boek zijn er al meer dan 10.000 verkocht en deel 2 kan je hierzo bestellen óf vinden in de boekhandel, bij Bruna, Albert Heijn of Bijenkorf, o.a…

2 reacties op “Hotspot: Echt goed Mexicaans eten bij Taco Cartel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *