Kant & klaar #30: Ping & klaar Veggie bowl Groene Curry van Iglo!

Door Elske – Hallo allemaal! Toen ik -op het moment van schrijven- het weerbericht voor aankomende week zag en wist dat er een hittegolf aan zou komen leek dit mij de perfecte gelegenheid om weer even een kant-en-klare maaltijd voor jullie te testen. En voor mezelf natuurlijk, want wat is er erger dan in je loeihete huis een maaltijd op het vuur te moeten bereiden?  Dus daarom sloeg ik alvast een kant-en-klare maaltijd in bij de supermarkt en die testte ik op een dag waarop het 38 graden in Nederland is.

De hilariteit van dit alles? Ik kocht een WARME maaltijd. Niet even een frisse maaltijdsalade, pastasalade of iets anders kouds, maar een warme, dampende, magnetron maaltijd. Lekker gewerkt Els. In de supermarkt was het nog koel zullen we maar zeggen… Het lijkt daarom misschien dat ik oogkleppen op had en zonder na te denken de keuze maakte voor deze Ping & Klaar. Dat is het zeker niet, want ik wilde juist deze maaltijd heel graag testen. Waarom? Dat lees je verderop!

Het assortiment
In Kant & klaar #13 testte ik al eerder een Ping & klaar maaltijd uit het assortiment van Iglo. In de reacties las ik dat de andere varianten ook goed of beter smaakten dus daar was ik eigenlijk naar op zoek. Totdat ik deze ‘Veggie bowls’  tegen kwam. Deze zijn nieuw opgenomen in het assortiment van Iglo en komen in vier varianten: citroenrisotto, 2 pasta’s (één met groene en één met rode pesto) en dus deze groene curry. Ik heb staan twijfelen tussen de citroen risotto of de groene curry, maar uiteindelijk is het duidelijk waar mijn keuze opgevallen is. Een maaltijd kost €3,99 en dat vind ik persoonlijk een mooi bedrag om uit te geven aan een kant-en-klare maaltijd.

Kant&klaar30_ping&klaarveggie_2
Dit is de maaltijd nog bevroren; ziet er op het eerste gezicht prima uiit als je het mij vraagt!

De bereiding
De naam zegt het al: je kunt deze maaltijd bereiden in de magnetron. Even wat gaatjes in het folie prikken, 7 minuutjes op 800 watt en je kunt eten. Wel even goed roeren voor de tijd, want anders ligt alle droge rijst bovenop en je saus eronder en dat vindt niemand leuk.

De smaak
Wat mij direct opvalt: lekker veel groente! En ook nog eens groente die ik heel lekker vind, zoals broccoli, paprika, zoete aardappel en ook peulvruchten zoals kikkererwten. Verder is het een mix van witte en zwarte rijst, wat leuk oogt, maar ook prima smaakt. Niet te klef, niet te hard, precies goed!

Kant&klaar30_ping&klaarveggie_3

Er zit voldoende saus in en dat vind ik belangrijk want ik haat droge rijst. De smaak is mild en toch kruidig, maar er had wel nét wat meer smaak aan gemogen. Dit haalt het niet bij de smaak van een echte groene curry, maar dat verwacht je misschien ook niet bij het eten van een magnetron maaltijd. Ook had de portie wel iets groter gemogen, vond het wat aan de karige kant.

Maar verder qua smaak en structuur na even in de magnetron te zijn geweest vond ik dit meer dan prima zo. De tijd van saaie, ongezond magnetronmaaltijden is voorbij! Zeker als je vega bent en uitgekeken op de geitenkaas maaltijdsalades; dit een leuk alternatief.

Oh, wel even goed om te weten: ik las dat deze varianten ping & klaar alleen bij Albert Heijn te koop zijn.

Ben je ook benieuwd naar de andere Veggie-bowl varianten, of heb je andere kant-en-klare maaltijden die je hier graag getest zou zien? Laat het hieronder weten 😀

Je kunt Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet ook volgen op andere kanalen!
Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

4 reacties op “Kant & klaar #30: Ping & klaar Veggie bowl Groene Curry van Iglo!

  • Karlijn zegt:

    Ziet er eigenlijk best lekker uit! Ben ook benieuwd naar de andere smaken 🙂 Risotto heb ik nog nooit kant en klaar gehad eigenlijk, op de een of andere manier denk ik dat dat alleen maar kan tegenvallen ofzo. Want risotto waar anderhalf uur tijd in zit, is toch wel zo lekker en ik ben bang dat als mijn oom (Italiaan) er ooit achter kom dat ik ook maar kijk naar een kant en klare risotto, hij niet meer met mij wil praten 😉 Plus, die van hem is gewoon de allerleksterste!

    • Toevallig heb ik laatste een kant-en-klare risotto met groene aspergetips en mascarponesaus getest, en die komt binnenkort online, dus wie weet haalt die je over de streep ooit eens kant-en-klare risotto te proberen ;)! Maar ik snap jouw kant van het verhaal hoor; home made is risotto is the best, en helemaal die van jouw oom denk ik! 😀

  • Ziet er zeer acceptabel uit voor een magnetronmaaltijd! Ik ben momenteel druk aan het klussen in huis na werktijd en in het weekend, dus makkelijke maaltijden zijn meer dan welkom. Denk dat deze de selectie wel haalt 🙂

    • Oeh, heftig klussen na een zware werkdag. Snap dat je dan behoefte hebt aan een vullende kant-en-klare maaltijd; gelukkig hebben we er ondertussen al genoeg getest dus daar kan je vast een goede selectie uit maken. Succes met het klussen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *