Inspired by Jamie Oliver: Salade met kip, courgette, avocado en een dressing met pijnboompitten, rozijnen en mosterd

Hallooooooo! Vanavond is awesome! Sinds heeeuuule lange tijd had ik weer eens afgesproken met drie hele goeie vriendinnen en ik ging lekker voor ze koken! We hadden echt een heeeeerlijke avond als vanouds en ik zit nog helemaal na te genieten:D. Ik kookte vanavond een maaltje geinspireerd op een recept van Jamie Oliver. Wie mij kent weet dat Jamie Oliver de enige chef is die ik ken en ik ben echt fán van zijn gerechten. Hoewel ze wel vaak te moeilijk zijn, maar dan pas ik ze aan zodat ik ze snap (en jij dus ook ;-)) en dat deed ik dus ook met de maaltijd van vanavond. Het originele recept voor deze speciale salade met kip staat in het jubileumnummer van Jamie magazine #25, die ik thuisgestuurd kreeg (dank daarvoor!). Dit was voor het eerst dat ik dit tijdschrift doorbladerde en ik kwam werkelijk drie recepten tegen die ik écht wil proberen, waarvan ik er twee een soort van vanavond klaarmaakte. Maar in deze blogpost ga ik je alleen over het hoofdgerecht vertellen. Het toetje (met macarons……) komt later online. Oke, let;s do disssss: speciale salade met kip!

Nodig voor vier personen (lange lijst!): 400gr kipfilethaasjes – 300gr romaine sla – 1/2 avocado – 15 cm courgette – 10cm komkommer – 3 eetlepels pijnboompitten – 1 eetlepel mosterd – 1 theelepel Yo Fresh – 3 eetlepels rozijnen – 2 eetlepels kappertjes – olijfolie – 1 citroen – 3 takjes rozemarijn

Koken naar een recept van Jamie Oliver betekent; veel ingrediënten en niet zo’n makkelijke maaltijd als je normaal van me gewend bent. Maar ik had een etentje en dus leek het me leuk me een beetje uit te sloven. Dus 🙂

Giet wat olijfolie over de kipfilethaasjes en knijp de helft van een limoen erover uit. Pluk de takjes rozemarijn kaal en verdeel over de kip. Laat dit even rusten en maak ondertussen de salade. Begin in een schaal met gesneden romaine sla. Snij een komkommer in blokjes en verdeel over de sla. Snij een courgette in hele dunne lange plakjes en kook deze 4 minuutjes tot ze mooi zacht zijn. Verdeel ook die over de salade. Snij de avocado in plakjes en leg ook die op de sla. Rooster wat pijnboompitjes in de pan. Ondertussen maak je de dressing voor de salade door de mosterd, mayo, wat olijfolie, limoensap van de andere halve limoen en water met elkaar te mengen tot een dunne dressing. Voeg er kappertjes en rozijnen aan toe en roer door. Haal de pijnboompitjes uit de pan en verdeel ook over de salade. Dan ga je de kipfilethaasjes in de pan bakken tot ze goudbruin zijn. Serveer de kip bovenop de salade, schenk de dressing erover en top af met pijnboompitten en peper&zout. Klaar!

Deze salade was echt heeeeeel erg lekker, al zeg ik het zelf. Echt gigantisch geslaagd, ik was helemaal in m’n sas. En Belin, Layla en Mik vonden het ook verrukkelijk, dus dat was awesome :D.

Erbij aten we ook nog een GODDELIJKE aardappelsalade, iets wat ik nog nooit eerder had gemaakt, maar we hadden laatst een aardappelsalade bij DeLaMar tijdens de lunch en die was zooooo lekker, dat ik ‘m dolgraag namaakte. En dat deed ik dus ook vanavond en dát recept komt ook later online. Ik kan alvast verklappen; het bevat aardappels, mayo, mosterd, kappertjes en rucola en het is GODDELIJK.

Oh én erbij aten we ook nog een ciabatta met zeezoutboter, my favourite :).

En daarna aten we een toetje, ook inspired by Jamie Oliver. En het recept daarvan komt óók later online. God, wat heb je veel om naar uit te kijken 😉 Tot snel!

VOLG MIJ VIA YOUTUBEBLOGLOVIN |  TWITTER | INSTAGRAM | GOOGLE+FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog, let me know @lterveld of op faceboook!

Misschien vind je dit ook lekker:


4 reacties op “Inspired by Jamie Oliver: Salade met kip, courgette, avocado en een dressing met pijnboompitten, rozijnen en mosterd

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *