Hotspots in Belgrado: Philly Cheese Steak sandwich en mojito’s bij Deli57 (dag 1)

hemelIk ging naar Belgrado met srprs.me en dit maakte ik mee…

In het uitgebreide reisverslag vertelde ik al dat Marte en aan het einde van de zaterdag, na een ontbijt, koffie, lunch, wijntjes, diner en mojito’s inmiddels behoorlijk onder invloed van alcohol, op zoek waren naar een leuk barretje om onze avond te eindigen. En dat deden we bij Deli57. Wat we niet wisten, was dat we hier het aller aller allerlekkerste broodje van Belgrado zouden eten. Een absolute reden om nog eens terug te gaan naar Belgrado.

Deli57 was de hele dag al open. Het is een heel klein barretje (kunnen max 20 man in) en je kunt er drinken en klein eten. Op de kaart staan kleine hapjes en broodjes. Het is dus niet echt een plek om een avondmaal naar binnen te werken, maar een perfecte plek voor een borrel met een borrelhapje.

Mart en ik dronken hier mojito’s, die niet geweldig waren, maar wel héél goedkoop (minder dan 3 euro) en bestelden een broodje.

Niet dat we nou echt heel erg hongerig waren, maar onze buren aan de bar hadden net eten besteld en dat zag er zó lekker uit, dat ik echt vond dat wij dit ook moesten bestellen. Sandwich Philly Cheese Steak it is!

En mannnnnn, dit was echt zo ontzettend de poort naar de hemel. Of gewoon het centrum van de hemel. Dit broodje was zoooooo lekker. De steak was fantastisch; super mals en geweldig van smaak. Het broodje was zoetig en goed en lekker en geweldig. De paprika’s waren zacht, heerlijk, fantastisch gegaard. En dan ook nog gesmolten kaas er over. Echt vijfhonderd orgasmes in één. Zo goed vond ik dit. En dat om 2 uur ’s nachts.

Dit broodje is dus gewoon de reden dat ik ooit nog naar Belgrado wil. Dus mocht je er ooit zijn, dan MOET je naar Deli57 en de Philly Cheese Steak bestellen. Mjam!

Daarna doken we knetterlam en compleet voldaan ons bed in. Op naar dag 2!

WIST JE DAT…
Ik een kookboek heb uitgebracht? Al meer dan 8500 mensen kochten het boek en zeg nou zelf; ook bij jou op de boekenplank kan hij niet ontbreken, toch? Te koop bij vrijwel alle grote boekhandels, Bijenkorf en Bol.com.

LEKKER SOCIAAL:
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | Snapchat Lterveld. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @Lterveld #gwesse #gewoonwateenstudentjesavondseet.

2 reacties op “Hotspots in Belgrado: Philly Cheese Steak sandwich en mojito’s bij Deli57 (dag 1)

  • Philly cheese steak is heerlijk ja, en nog vrij makkelijk te maken ook. Ui op laag vuur in genoeg olie laten karameliseren, en al vrij snel reepjes groene paprika erbij. Lekker z’n gangetje laten gaan, en intussen een ribeye in reepjes snijden en een broodje (baguette werkt goed) opensnijden en toasten.

    Als je ui en paprika goed onderweg zijn, het vuur omhoog gooien en je reepjes (gekruid met wat zout en peper) in de pan, even kleur geven en dan mixen met de groenten. Dan plakjes kaas (bij voorkeur iets van provolone) erover, even laten smelten en dan op je broodjes scheppen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *