Hotspot: Spingaren in Amsterdam Centrum

Hello you! Het is tijd voor een nieuw hotspotstukje! Een paar weken geleden mocht ik met een vriendinnetje komen eten bij Spingaren in Amsterdam Centrum en ik vertel je graag over onze ervaring.

Spingaren zit in het oude Lieve, waar ik ook wel eens heb gegeten en niet zo enthousiast over was. Spingaren daarentegen, is een prima plek om naartoe te gaan.

Het is een restaurant waar je kunt kiezen voor shared dinner; eet lekkere hapjes van een borrelplank en de keuze is reuze. Maar je kunt ook gewoon zelf een groot gerecht bestellen en dat in je eentje op eten. Layla en ik wilden zoveel mogelijk uitproberen en namen dus als voorgerecht een borrelplank met verschillende hapjes én allebei een hoofdgerecht. Dit was veel bij elkaar, maar wel lekker en te doen.

sping

Als voorgerecht genoten we intens van de borrelplank. We kozen ervoor om de pancetta (Goddelijk!) te proberen, coquilles in tempura (heel erg lekker), kippenleverpastei (lekker), paddenstoelen met tuinbonen (beetje saai), een pastei van truffel en paddenstoelen (klein beetje saai), oesters (heerlijk) en ontzettend lekker zelfgemaakt Amsterdams zuur. Heerlijk voorgerecht!

sping3

Als hoofdgerecht bestelde ik de bierkip. Want bier en kip is een topcombi en het leek me heerlijk. Lekker was het zeker. Véél was het vooral. En ik vond het niet uitzonderlijk geweldig. Je proefde de bier wel en de kip was ook prima, maar ik vond het niet heel speciaal.

spingaren2

De eigenaresse van Spingaren had ons aangeraden om als hoofdgerecht te kiezen voor de hertenbiefstuk in chocoladesaus. Dat klonk Layla als muziek in de oren en dus koos zij hiervoor. Geen slechte keuze! We vonden allebei de hertenbiefstuk lekker, maar ik vond de chocoladesaus echt veel te heftig. Een rare combi die voor mij niet werkte. Maar ik hou dan ook niet echt van chocolade ;-).

Als bijgerechten hadden we de frietjes (prima) en de gebakken groentes en die vond ik echt heerlijk. Net als de groentes die trouwens al bij mijn hoofdgerecht geserveerd werden. We hadden de bijgerechten dus echt niet erbij hoeven bestellen. Maar het was wel lekker.

kaasplankAls dessert kozen we ervoor om nog een kaasplankje weg te werken, waarbij je zelf mag kiezen welke kazen je wil proeven én hoeveel en dat vond ik echt heel relaxt. Daardoor heb je invloed op de prijs én op de smaak, want bij mij ligt er altijd een kaasje op het kaasplankje die ik dan niet zo lekker vind. Nu niet. Chill!

Al met al hebben we echt een leuke avond gehad bij Spingaren. Inmiddels heb ik er twee keer gegeten en ik vind het echt een hele fijne tent. Het is gezellig, de inrichting spreekt me heel erg aan en de locatie is geweldig. Midden in het centrum van Amsterdam (op de Herengracht) en dus een prima uitvalsbasis voor als je een keer een dagje Amsterdam doet. Ik vond het leuk. En de eigenaresse was echt zo’n lieve vrouw. We werden super fijn behandeld (en ik denk niet dat dat alleen was omdat ik foodblogger ben).

Ik vond het echt leuk. Niet uitzonderlijk goed (op de pancetta na dan, die was echt geweldig), maar je krijgt geen spijt als je hier een hapje gaat eten.

Enjoy!

Wist je dat ik een tosti-boek schreef?
Mijn derde boek heet TOFFE TOSTI’S en ligt nu in de winkels. Het kost €14,95 en is verkrijgbaar bij de boekhandel, Bruna of via Bol.com.

Bestel hier mijn eerste of tweede boek.

En dan nog dit…
Bloggers houden van interactie. Ik óók! Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *