Hotspot: Riva Amsterdam

riva1 Hoi allemaal! Een paar weken geleden ging ik naar een concert van Coldplay (AAH) in de Amsterdam Arena en we zochten nog naar een leuk restaurant om van te voren lekker een hapje te eten. Nu was het vet lekker weer, dus we moesten iets hebben met een terras, in de buurt van de Arena, of in ieder geval op de weg naar de Arena. En zo stuitte ik, via Google Maps, op restaurant Riva. Ook op twitter bleek men enthousiast over dit restaurant, dus we maakten een reservering. Op het terras. Chill, dat dat kan bij Riva.

Over dat terras gesproken, dat is echt ge-wel-dig. Je zit op de Amstel, letterlijk op een steiger op het water. En als het zonnetje schijnt, zit je volop in de zon.

Ook de kaart van Riva is heel heel heel goed. Je eet hier wel iets luxer dan gewoon een hapje bij een eetcafé, maar dat mag zo nu en dan best. Wijntje erbij en leven, woehoe!

riva3Als voorgerecht bestelden we de Burrata met een kruidenmixje, broccoli en granaatappelpitjes. Heullll lekker. Nu is Burrata natuurlijk sowieso fantastisch. En als je nu denkt; is Burrata fantastisch? JA. Het is de romige variant van mozzarella. En ja, dat is dus de hemel. Heb je nodig in je leven, yes sir.

riva_instaVan het hoofdgerecht was ik al helemaal ondersteboven. Ik bestelde een soort van gefrituurde tempeh en had nog nooit van mijn leven tempeh gegeten, maar het was GEWELDIG. Hij werd geserveerd in een bouillon van Japanse salade (wakame) en ik ben echt zo zo zo gek op wakame, dus dit vond ik echt fantastisch. En een hele mooie bescheiden portie. Ruim plek voor het toetje dus.

riva2Als desert bestelde ik de sponscake met yoghurt-ijs. En hoewel het yoghurt-ijs niet zo lekker was (bijna bedorven smaakte), was de rest van het toetje wel echt ook weer amazeballs. Wat een lekker diner, mjam!

Je leest het: ik at een verrukkelijk diner en ben echt groot fan van dit restaurant. Wát een goeie plek.

IMG_4770

Wil je je date in de watten leggen (hint hint), komen je ouders langs en trakteren ze op een etentje (haha) of vind je het prima om een keertje iets meer voor een etentje te betalen? Ga dan gewoon eens naar Riva. Op een mooie zonnige dag. Je krijgt geen spijt! 😀

Oh en de rekening? €132. Met drie personen, inclusief wijn. Niet heel goedkoop (ook niet teringduur), maar wel compleet de moeite waard.

Oh, en je vindt Riva dus op de Amstel, maar omdat die ietwat lang is zal ik het iets duidelijker zeggen: achter het Philips-kantoor, bij station Amstel (waar je dus meteen de metro naar de Arena kunt pakken).

IK HEB EEN KOOKBOEK!
YES! Al meer dan 9000 mensen kochten mijn kookboek en zeg nou zelf; ook bij jou op de boekenplank kan hij niet ontbreken, toch? Te koop bij vrijwel alle grote boekhandels, Bijenkorf enBol.com.

LEKKER SOCIAAL:
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | Snapchat Lterveld. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @Lterveld #gwesse #gewoonwateenstudentjesavondseet

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *