Hotspot: Nelis-West (Amsterdam)

Hi there! Afgelopen donderdag ging ik met vriendin Emma eten bij het net geopende Nelis in Amsterdam West. Dit is een restaurant van een vriendin van een vriendinnetje van mij en als foodblogger móest ik dat natuurlijk even komen testen. En zo geschiedde. Donderdagavond streek ik samen met Emma neer in het nieuwe hippe interieur van Nelis West, op de Witte de Withstraat in Amsterdam West. En ik verklap alvast: we waren positief verrast!

De kaart van Nelis is gevarieerd en niet standaard. Ze omschrijven het zelf als ‘Internationale gerechten met een twist’. En dat klopt wel.  Van burgers tot truffelpasta, van eendenborstfilet tot mosselen. De keuze is goed!

nelis5
Gambapotje

Als voorgerecht gingen Emma en ik voor de gamba’s in zoet-pittige saus met brood en de rosbief met tonijnmayonaise en gefrituurde kappertjes. Een zeer goede keuze. Vooral die gamba’s waren écht heel erg lekker. De saus was GEWELDIG en de gamba’s waren echt goed groot en sappig. Héél erg lekker. Ook chill dat ze er brood bij serveren, want na 4 (of 6) gamba’s heb je nog lang niet genoeg gehad van die saus. Zoet, een beetje pittig, zo lekker. Dippen maar!

nelis4
Kalfsrosbief

De rosbief was ook lekker, maar vooral door de dingen die erbij kwamen. Het vlees zelf was niet heel speciaal (maar ja; hoe speciaal is rosbief van smaak…), maar de tonijnmayonaise en de gefrituurde kappertjes en ook de chipjes, radijs en zongedroogde tomaatjes maakten dit tot echt een lekker voorgerecht (overigens vond ik deze wel duur voor wat het is. Of is Rosbief zo duur?). Goed begin!

nelis3
Heilbot

Als hoofdgerecht twijfelde ik enorm tussen de heilbot met chorizo, truffelpasta en mosselen, of de truffelpasta met seizoensgroentes, of de eendenborst met zoete aardappel of de kabeljauw met kokos-limoen en venkel. God, dat klinkt toch allemaal fantastisch?

Omdat eetdate Emma ging voor de truffelpasta, kon ik kiezen voor de heilbot met chorizo. Daar zat óók truffelpasta bij en anders kon ik altijd nog een hapje bij Emma meepikken.

Allebei waren we heel blij met onze keuze. De borden zagen er prachtig uit toen ze uitgeserveerd werden, de porties waren enorm en het rook verrukkelijk. En zo smaakte het ook. Mijn gerecht was echt een feestje van smaken: super zachte heilbot, knapperige en zoute chorizo, een hele lekkere romige saus van doperwten en subtiele truffelpasta. Die laatste had van mij nog sterker gemogen van smaak, maar misschien was het dan ook wel te overheersend geworden. Verder zaten er nog heerlijke groentes én mosselen in m’n gerecht verwerkt. En het geheel werd afgetopt met iets gefrituurds; ik denk iets van wortel of iets dergelijks. Het was in ieder geval HEERLIJK. Echt. Veel veel veel lekkerder dan ik had verwacht.

nelis2
Truffelpasta

Maar ook Emma’s vegetarische gerecht was fantastisch. De truffelpasta goed op smaak en het gerecht stikte van de groentes, ook dat gefrituurde ding on top en óók die erwtensaus. Heerlijk!

We waren allebei helemaal blij.

Als toetje namen we na een uur (we zaten zó vol) nog het kaasplankje en ook die viel heel goed in de smaak. Alle kazen lekker en een goede portie. Niet te veel gelukkig, want man; wat zat ik vol.

Oh en de wijn? Ook goed! We dronken een Chardonnay uit Californië en Emma hield niet op over hoe lekker ze ‘m vond. Nice!

Wat ons – mij- betreft is Nelis West echt wel een aanrader. Ik had eerlijk gezegd verwacht dat dit zo’n restaurant als zovele zou zijn, een beetje net-niet. Wel gewoon lekker, prima. Maar het was echt veel meer dan dat. Ik vond het echt een feestje! Lekker, prachtige gerechten, tof interieur, ontzettend leuk personeel, hele grote porties en écht erg lekker.

Als we hadden moeten betalen, dan was onze rekening ongeveer €100 geweest, voor twee personen inclusief een paar glazen wijn en voor drie gangen. Niet goedkoop, maar je krijgt (vooral in porties) wel waar voor je geld. En je zou prima alleen een hoofdgerecht kunnen nemen, als je iets zuiniger aan doet (maar dan mis je wel die geniale gamba’s en dat is eigenlijk echt jammer).

Nelis-West: bedankt dat we een hapje hebben mogen proeven van jullie heerlijke kaart en bedankt voor de gastvrijheid! 😀

Wat denk jij er van; eentje om op je lijstje bij te schrijven van plekken die je nog moet bezoeken?

ZULLEN WE CONTACT HOUDEN?
Wees één van de 26.000 die mij volgen op INSTAGRAM, een van de 12.000 die kijken via YOUTUBE, of word m’n 100.000e volger op FACEBOOK :D.

HOU JE NIET VAN KOKEN MAAR WEL VAN LEKKER ETEN?
Top: jij hebt mijn kookboeken nodig. Van mijn eerste boek zijn er al meer dan 10.000 verkocht en deel 2 kan je hierzo bestellen óf vinden in de boekhandel, bij Bruna, Albert Heijn of Bijenkorf, o.a.

 

2 reacties op “Hotspot: Nelis-West (Amsterdam)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *