Tagliatelle met paddenstoelen, walnoten en komkommer in bouillon

Goedemorgen! Deze week was het af en toe lekker zonnig en dat maakte dat ik zin had in zonnige gerechten. En gek genoeg in soep. Maar dan wel een lekkere lichte soep. En pasta. Maar dan wel een lekkere zomerse, lichte pasta. En dat zette me aan het denken; wat nou als ik die twee probeer te combineren?

In potentie was dit weer eens een klassieke complete mislukker, maar WOW dit lukte goed. VET lekker. Wat een tof recept, al zeg ik het zelf ūüėÄ Ben echt benieuwd wat jullie er van vinden!

Nodig voor één persoon: 1 blokje kippenbouillon Рverse tagliatelle* Р4 shiitake (paddenstoelen) Р10 cm komkommer Рeen handje walnoten 

*Die van Dirk is echt lekker, lekkerder dan die van AH!

Het klaarmaken is ook nog eens super simpel. Kook de pasta in 6 minuten gaar in kokend water met het blokje bouillon. Zo trekt de smaak alvast in de pasta!

Snijd de shiitake in grove stukken en bak samen met de walnoten in een pannetje met een beetje olie totdat ze er mooi gebakken uitzien. Haal in de tussentijd de komkommer door een spirelli, zodat er mooie slierten ontstaan.

Giet de pasta af en vang een beetje bouillon op, om toe te voegen aan de paddenstoelen en walnoten. Doe de pasta ook door de paddenstoelen en walnoten en roer ook de slierten komkommer erdoor. Verwarm het geheel nog een minuutje en schep het dan op een diep bord.

Klaar!

Super gekke maaltijd, want je hebt dus nog een beetje bouillon in je bord waar je pasta in drijft, maar het is eeeecht heel lekker. Ook qua smaak klinkt het misschien een beetje saai, maar ik vond het echt genoeg smaak hebben. Die walnoten zorgen echt wel voor een goeie toevoeging. En bouillon heeft natuurlijk ook al wel flink smaak. Wel nog een beetje peper toevoegen misschien. Maar that’s it.

Ik had het echt niet verwacht, maar ik vond het echt lekker. Precies een hele lichte zomerse maaltijd. Lekker!

ZULLEN WE CONTACT HOUDEN?
Wees één van de 26.000 die mij volgen op INSTAGRAM, een van de 12.000 die kijken via YOUTUBE, of word m’n 100.000e volger op FACEBOOK :D.

HOU JE NIET VAN KOKEN MAAR WEL VAN LEKKER ETEN?
Top: jij hebt mijn kookboeken nodig. Van mijn eerste boek zijn er al meer dan 10.000 verkocht en deel 2 kan je hierzo bestellen óf vinden in de boekhandel, bij Bruna, Albert Heijn of Bijenkorf, o.a.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *