Hoi! Ik zag dit blogje nog tussen m’n concepten staan en dacht, goh laat ik die eens online zetten… Maandagavond heb ik heel stiekem op meat free monday, toch een klein beetje vlees gegeten ‘s avonds. Ik wilde eens een andere snack eten dan anders en maakte hapjes van rookvlees (SORRY), dadel en gorgonzola.
Je snijdt de dadels doormidden en haalt de pit er uit. Dan smeer je er wat gorgonzola in en pak je de dadel in in rookvlees. En dan is het klaar:)
Ik vond het wel lekker, niet super. Maar de combi van zoete dadel met pittige kaas en lekker zout vlees was best wel oké. Denk dat ik het niet supergeweldig vond omdat ik eigenlijk niet zo van dadels hou. Maar dat was ‘t!
Misschien vind je dit ook lekker:
Anoniem zegt:
Spek – geitenkaas – dadel. Even kort bakken tot de spek bruin/knapperig is en de kaas zacht. Heerlijk!
leonie zegt:
Oeeh, lekker om ze nog even te bakken!
Anoniem zegt:
Gewoon naturel. Dus monchou, of een huismerkvariant. Roomkaas in d dadel, beetje spek er omheen wikkelen en kort bakken in een koekenpan zonder vet. Heerlijk. Het zoute krokante van het spek, zoet van de dadel en zachte romige van de roomkaas.
leonie zegt:
Lekker!
leonie zegt:
Goeie tip! De spek-roomkaas variant heb ik overigens nog nooit gehad. Wat voor roomkaas gebruik je daarvoor? Ik heb toevallig spek in huis 😉
Marloes zegt:
Dit klinkt toch wel goed. Een mooie variatie op de spek-dadel-roomkaas. Wellicht ook lekker als je ze even onder de grill zet