Groenteschijf met gebakken aardappeltjes en spinazie

Goodmorning! Ik had deze blogpost in mijn concepten staan met alleen het woord ‘saai’ er in. Zegt genoeg, haha. Maar toch wil ik even dit recept met je delen. Of beter gezegd; ik vind dat we het eens even uitvoerig over de groenteschijf moeten hebben. Want wát is dat dan.

Ik ben persoonlijk een groot voorstander van meer vegetarisch eten en weet dat er heel veel lekkere vleesvervangers in de supermarkt zijn. Maar ik kan je ook meteen verklappen: de groenteschijf is er niet een van. Dit is alles wat je niet wilt. En tegelijkertijd is het wel echt alles wat de naam zegt; echt een groenteschijf.

Ik ben geloof ik toch meer van de ‘vleesvervangers die doen denken aan het soort vlees dat je eigenlijk wil eten maar dan vegetarisch’ en de groenteschijf valt hier absoluut niet onder. Het is een soort smakeloos rond kartonding met stukken mais, paprika en ik weet niet eens wat nog meer er in gedrukt. En het smaakt naar niks, met mais en paprika. Tenzij je het combineert met curry en mayo, dan is ‘ie opeens best weg te krijgen (dit is een tip).

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar die groenteschijf komt er bij mij niet meer in. Tenzij jij nu echt met een héél goed idee komt waarom ik dit toch nog eens moet proberen. Maar dan moet het wel echt een heel goed recept zijn.

Goed, over op mijn recept. Want dat ik ‘m niet meer g eten, betekent niet dat jij dat niet moet doen.

Nodig voor één persoon: 1 groenteschijf – 1/2 zakje voorgekookte aardappeltjes met kruiden – 2 handjes spinazie – paneermeel – heel veel appelmoes voor erbij (ik at een heel potje leeg) – groene Aromat voor over de aardappeltjes

De groenteschijf bak je in een koekenpan met een laagje olie lekker lang zodat hij knapperig wordt. Mjam!

De aardappeltjes bak je idealiter in roomboter, maar dat had ik niet in huis dus ik ging voor olijfolie. Eerst even op gemiddeld vuur een tijdje bakken en daarna op hoog vuur een gekleurd buitenkantje geven.

De spinazie liet ik heel even slinken in een pan met gekookt water (wel op het vuur zetten). Daarna goot ik ‘m af en roerde ik er nog wat paneermeel door. Klaar!

Appelmoes erbij en gaan.

Al met al vond ik het een prima maaltijd, maar echt; als je eens een vleesvervanger wil eten, ga dan niet voor die groenteschijf maar kies gewoon de vega burger, kipstukjes of een vega kipschnitzel. Die dingen zijn echt een miljoen keer lekkerder.

Laatste mededeling van huishoudelijke aard: aardappeltjes met Aromat zijn verrukkelijk.

Tschuss!

Wist je dat ik een tosti-boek schreef?
Mijn derde boek heet TOFFE TOSTI’S en ligt nu in de winkels. Het kost €14,95 en is verkrijgbaar bij de boekhandel, Bruna of via Bol.com.

Bestel hier mijn eerste of tweede boek.

En dan nog dit…
Bloggers houden van interactie. Ik óók! Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

 

5 reacties op “Groenteschijf met gebakken aardappeltjes en spinazie

  • Die dingen moet je echt pimpen.
    Ik bouw er een hamburger van: goed bakken, chedderkaas erover smelten, op een hard broodje met augurk, gebakken ui, tomaat en sla. En sausje naar keuze erop en voila het is ineens een stuk beter.

  • Dat van de groenteburgers is heel erg waar. Ik ben er ondertussen achter dat het ook erg helpt om een plak (cheddar)cheese aan het eind eroverheen te laten smelten ????.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *