Gnocchi met spinaziesaus en truffelpaddenstoelen

Goedemiddag goed volk! De afgelopen tijd ben ik veel op reis geweest en heb ik veel inspiratie opgedaan voor nieuwe recepten. Ik heb nog een klein beetje moeite om de tijd te vinden om al die nieuwe recepten uit te werken, maar gisteravond was gelukkig zo’n moment dat ik er tijd voor had. Woehoe! Eindelijk weer zelf koken!

Ik maakte een gnocchi met een groene saus en truffelpaddenstoelen, flink op de gok en flink als namaak van de gnocchi die ik heb gegeten bij luxe restaurant Tragaluz in Lima. Daarover lees je hierzo!

Klaar voor dit lekkere vega receptje? Let’s gnocchi!

Nodig voor twee personen: 400gr gnocchi – 400gr paddenstoelen – 200gr spinazie – 15 gr basilicum – 1 teen knoflook – 2 eetlepels parmezaanse kaas – 2 eetlepels pijnboompitten – 1/2 courgette – truffelolie (ik vind die van AH heel lekker)

Snijd de paddenstoelen in grove stukken en bak in een pan met een lekkere klont boter totdat ze mooi bruin kleuren. Dit duurt een minuut of 10. Je mag halverwege nog wat extra boter toevoegen #vetheerlijk.

Snijd de courgette in blokjes en knijp de teen knoflook uit en bak deze twee in een pan met een laagje olijfolie glazig. Voeg dan de spinazie toe totdat die geslonken is en haal dan alles weer uit de pan. Doe het in een hoge kom (maatbeker ftw), samen met de basilicum en staafmix dit. Voeg er een beetje water aan toe, zodat het echt een sausje wordt. Olijfolie mag je ook toevoegen! En natuurlijk op smaak brengen met peper en zout.

Kook dan als laatste de gnocchi gaar. Dit duurt echt maar 2 minuten, ofzo.

Serveer de gnocchi op je bord, drappeer de paddenstoelen er overheen en giet daar wat groene saus over. Top dan af met pijnboompitjes en parmezaanse kaas en grof zeezout en eventueel wat peper. Top het geheel af met druppeltjes truffelolie. En daar hoef je helemaal niet zuinig mee te zijn.

Eet smakelijk!

Ik vond dit echt een hele geslaagde maaltijd. Het smaakte natuurlijk helemaal niet zoals in het luxe restaurant in Lima (dat zou wat zijn haha), maar het was wel heel erg lekker. En Jan zei letterlijk ‘met zo’n maaltijd hoef je dus echt geen vlees te eten’. En dat vind ik awesome. En ik ben het er roerend mee eens. Heerlijk maaltje!

Ik ben benieuwd wie het ook gaat maken. Laat je het hieronder even weten? Thanks!

Woohooo de derde druk van TOFFE TOSTI’S ligt nu in de winkel!
Snel naar de winkel of bestellen via Bol.com! Het boek kost €14,95 en is verkrijgbaar bij de boekhandel, Bruna of via Bol.com.

Bestel hier mijn eerste of tweede boek.

Hé, laat eens wat van je horen?
Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

2 reacties op “Gnocchi met spinaziesaus en truffelpaddenstoelen

  • Ik vind gnocchi gebakken toch een stuk lekkerder dan gekookt….. ook omdat het een niet echt ”overduidelijke” noch typische eigen smaak heeft. een beetje meelderig wil ik het ,gekookt, zelfs wel noemen. gebakken heeft het tenminste nog iets van een ”bite” en wat meer smaak door het boter (croma in mijn geval). Gnocchi schijnt ook goed samen te gaan met gorgonzola….

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *