Gewoon wat een studentje op vakantie eet: SEVILLA – Dag 2, deel 1: Met de Hop on Hop off bus & lunchen bij Tapeaje

Goedenavond! Wederom een blogje vanuit Sevilla. Man, wat is het hier lekker. Vandaag hebben we het 40C zien worden op de thermometer. Dikke hitte, maar wel te doen. Man, wat lekker. Lees door voor mijn belevenissen van dag 2, wiehoe!

We begonnen de dag met ontbijt in het hotel. Dit vond ik niet veel soeps, hoewel ik wel een lekkere kokosyoghurt at met muesli (detail: de yoghurt kwam uit zo’n danone-achtig kuipje en viel exact in die vorm (zo hard) in m’n schaalte. Eet smakelijk.. Maar toch was het best lekker. Maar wel een beetje weinig als ontbijt. De croissant vond ik niet te eten, haha. Morgen ontbijten we buiten het hotel, nu alleen nog even een leuk plekje daarvoor zoeken.

Na het ontbijt streken we neer bij Starbucks in de Avenuda de la Constitution. Hier dronk ik een heerlijke Innocent smoothie (mango) en dat deed me echt gigantisch goed. Overigens zitten er echt zoveel Starbucks in Sevilla! Na deze rustige opstart zijn we doorgelopen naar de rivier, waar we op de Hop on Hop off bus gingen. Te toeristisch, maar wel heerlijk; in het zonnetje lekker de hele stad bekijken vanaf een stoel. Wie mij kent, weet dat ik te lui ben en er van HOU om lekker te zitten. Gelukkig is mijn moeder nog erger en willen we ons vooral niet teveel inspannen. Hahaha! Met de bus gingen we een heel stuk door Sevilla en dat was leuk! We stapten uit bij een halte 11, in het centrum van Sevilla. Hier hebben we heeeeeeeerlijk geluncht bij Tapaeje. Ik at een salade van gamba’s, een saus van gegrilde paprika’s, balsamico siroop, sla en tomaat. Oh en gebakken ham. Men, wat was dat lekker! Sas en m’n moeder aten minihamburgertjes en een Mediterraanse salade met tonijn. Ook dat moet erg lekker zijn geweest.

Na deze geslaagde lunch liepen we door naar Metropol Parasol; een bizar gebouw/uitzichtpunt met een prachtige architectuur. Echt de moeite waard om hier een bezoekje aan te brengen. Je kunt er ook op, tegen betaling van 3 euro, maar dat is ook de moeite waard! Je hebt dan een prachtig uitzicht over Sevilla. En toen viel het op; wat een lichte stad! Allemaal hele lichte gebouwen, zo mooi! Het was alleen wel echt bloedje heet boven op het dak; pal in de zon, geen zuchtje wind. Maar totaal de moeite waard 😀 (zie foto’s in mijn volgende blog!).

Na dit uitstapje werd het tijd voor IJS. We liepen langs een modern ogende ijssalon in een straat die LARANA heet (ofzo). Mijn hemel, ik was echt toe aan ijs, was totaal oververhit. Ik nam watermeloenijs en dat was verrukkelijk. Alleen daarna had ik het nog steeds te heet voor woorden en dus gingen we even het warenhuis Corde del ingles (?) in, op zoek naar verkoeling. Jezus, wat deed dat goed.

Daarna stapte we weer op de Hop on Hop off, waar we vervolgens een uur in de bus bleven zitten, hahaha. We zaten lekker op het dak, vol in de zon 40C, pfoe), maar het was heerlijk!

Daarna gingen we terug naar het hotel. Maar eerst gingen we langs een supermarktje voor wat zoutigs. We scoorden VET goed; I love Spanje. Waarom? Ze hebben mijn FAVO chips hier! Cheetos Pelotazos; je weet wel, die voetballetjes. Men, waarom hebben ze die ooit uit het Nederlandse assortiment gehaald?! Te heerlijk.

In het hotel kwamen we even heerlijk bij. Daarna gingen we uit eten, maar daarover lees je in m’n volgende blog! Adios! (Sorry als deze blog vol spelfouten staat; ik zit het Songfestival te kijken op de hotelkamer en m’n moeder kakelt er de hele tijd door, hahaha).

VOLG MIJ VIA YOUTUBEBLOGLOVIN |  TWITTER | INSTAGRAM | GOOGLE+FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog, let me know @lterveld of op faceboook!

Misschien vind je dit ook lekker:


2 reacties op “Gewoon wat een studentje op vakantie eet: SEVILLA – Dag 2, deel 1: Met de Hop on Hop off bus & lunchen bij Tapeaje

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *